ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gurcanking
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2007 09:19
Son Ziyaret:
12 Aralık 2023 16:51
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Gürcan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Gürcan

SON 10 MESAJI

Karides Akvaryumu İçin Hava Motoru
Eğer 10 litre tek akvaryum için kullanacaksan, en düşük güçlü, tek çıkışlı bir motor yeterli. Çok model araştırmana gerek yok, en ucuzu bile işini görecektir.
Lepistesin Hamilelik Durumu
Lepistes yumurtlamaz, canlı doğurur. karnı şişmeye başlamış ve hafif kararmışsa doğuracak demektir. Yanına balık koymayın, aksine yavruların saklanabileceği rafya, vb. yüzer gizlenme alanları yaparak annesinin yemesini de engelleyin. Kolay gelsin.
Akvaryum Led Aydınlatma Silikon Sorunu
Merhaba,
Ledleri ne ile yapıştırırsanız yapıştırın, su ile direkt temas etmeleri durumunda çabuk bozulacaklardır. Mutlaka buhar camlarının üst kısmında kullanmalısınız. Daha iyisi alüminyum kanal içerisine yerleştirilen bar ledler var, kapaklı muhafazalı. Onlardan alırsanız daha sağlıklı olur. Google'da bar led yazarsanız karşınıza çıkar. Gittigidiyor gibi sitelerde boş profil kasa satılıyor, şeffaf kapaklı. 1 metresi 5-6 TL civarı. Bundan alıp kapağa vidaladıktan sonra içine şerit ledi döşeyip güvenle kullanabilirsiniz.
karides ve kurumuş ceviz yaprağı
[QUOTE=cagatay123]sağ ol kardeşim ya içimi ferahlattın vallaha çok teşekkürler

arkadaşım bide ceviz yaprağı akvaryumda kaç saat kalmalı[/QUOTE]


Genel uygulama ceviz yaprağının  kuru olarak verilmesi (kendiliğinden kuruyup düşen sonbahar yaprakları). Eğer bu şekildeki yapraklardan verilirse, akvaryumda bitene kadar kalabilir, zamanla karideslerve varsa salyangozlar  tırtıklayıp yok ediyorlar. Çok da seviyorlar :)

Yeşil yaprakaların ya da doğal kurumamış yaprakların salgılayacağı maddeler zararlı olabilir ya da suyun dengesini çabuk değiştirebilir. Etkileme oranı akvaryumdaki su hacmine, canlıların sayısına ve türüne de bağlı olacaktır, dolayısıyla şu kadar süre tutulmalı şeklinde tavsiye vermek zor, kendiniz deneme yanılma ile bulabilirsiniz. Bunun da riski var maalesef...
Kardinal karides tankım
Gerçekten güzel bir tank olmuş. Yalnız 2. resimde ön planda gördüğüm Java fern komple kuma gömülmüş gibi, çürümemesi için bir miktar yukarı çekmenizde fayda var.  Dizayn harika, tebrikler...
Şerit Led & Adaptör Bağlantısı Hakkında Sorum
Merhaba,
10 amperlik  güç kaynağı  5 metre led için yeterli,  normalde zarar görecek kadar çok ısınmaması lazım.

Güç kaynağınız  çift çıkışlı.

Bağlantı şekline gelince, toprağı boş bırakıyorsunuz.

1 ve 2 ile gösterdiğiniz şeritin uçlarından birini kırmızı  +12 V,  diğerini  siyah -12 V üzerine vidalayın.  + ve – ucun hangisi olduğu şerit led üzerinde yazar. Göremeseniz de rasgele bağlayın, ters bağlayınca yanmaz zaten (yalnız denemeyi kısa süreli yapın, ters bağlantıyı uzun süre yaparsanız ledler zarar görebilir).

Aynı şekilde 3 ve 4’ü de diğer 12V çıkışlarına bağlayın.

5 ve 6’yı  1 ve 2’nin ya da 3 ve 4’ün diğer tarafını yontup elektrik kablolarını  açığa çıkarıp + ve – aynı olacak şekilde  bağlayın (lehimleyin), sonra bu bağlantı yerlerini silikonlayın.

Yine de çok ısınıyorsa güç kaynağını metal, mermer , vb. soğuk geniş bir yüzey üzerine oturtun ve havalandırma deliklerinin etrafının boş olmasına dikkat edin.

Kurulu akvaryuma strafor fon yerleştirme?
Strafor içine taş yerleştirme olabilir ancak yine de straforun hacmi büyükse batırmak çok zor oluyor, taşı da bir şekilde kaldırabilir ya da bir tarafı batık dururken diğer tarafı havaya kalkabilir.  İçi dolu bir akvaryuma strafor yerleştirmek çok zor iş... Eğer akvaryumunuzda kayıt- kuşak varsa, straforu tam o ölçülerde kesip arka tarafa sıkıştırabilirseniz olabilir (yani arka fon yerleştirdiğinizde hem alttan hem üstten çok sıkı oturacak, boşluklara parça strafor koyabilirsniz). 
Akvaryuma Su basmak
Merhaba,
 
Su basmak için aşağıdaki linkte verdiğim ürünü kullanıyorum, 12 volt ile çalışıyor. Linkte araba yıkama amaçlı satılıyor ama ben çakmak girişini kesip 12 V adaptöre bağladım,  dinlenmiş suyu akvaryuma aktarmakta kullanıyorum. Dinlenmiş suyu akvaryumun yanına taşımaya gerek kalmıyor, tavsiye ederim. Bunu almanız şart değil, benzerini piyasadan bulabilirseniz işinizi görür. Sonuç itibariyle bu bir dalgıç pompa zaten.
 
 
Tetratec ex 700 sızıntı problemi
Şimdiden kolay gelsin.
 
Sökerken  dikkatli olun, mümkünse tırnaklı olan kısmı çıkarmadan contayı değiştirmeyi deneyin, çünkü çok kolay kırılıyor (tecrübeyle sabittir Tebessüm ).
 
Gerçi galiba üstteki linkte bununla ilgili de bir çözüm vardı (tırnakları iptal edip kelepçe ile bağlamak) ama ben riske girmek istemediğimden komple değiştirmek durumunda kaldım.
 
Bir de aşağıdaki linkte de bazı bilgi  ve fotoğraflar mevcut, bir inceleyin, belki işinize yarar:
 
 
 
Tetratec ex 700 sızıntı problemi
http://www.akvaryum.com/Forum/tetratec_dis_filtre_su_kacagina_bulunan_c_k353048.asp
Buraya bir bakın, sorunun kaynağı %90 musluk takımı contası.
 Biraz eliniz yatkınsa contayı değiştirin ya da yeni musluk takımını komple değiştirmeniz gerekiyor, fiyatı 40-45 TL civarı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.