ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
timucin78
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
152
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2019 03:53
Son Ziyaret:
26 Nisan 2021 07:09
Toplam Mesaj:
105 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Timuçin Topuz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Timuçin Topuz 80*40*45 Nature- Kribensis, Hengeli Rasbora, L144, Çin Alg yiyici, Hasemania Nana 50*50*50 Bitkili - Rummy nose, ember tetra, Kardinal Tetra, White cloud mountain minnow, pigme cory, ornamante tetra 30*17*20 Karides

SON 10 MESAJI

Bitkilerim Gelişmiyor
[QUOTE=onrbgs]

Zemindeki kum nedir ?[/QUOTE]


Dere kumu

imucin78]Akvaryum yeni mi kuruldu? kullandığın kum nedir? 3. resim anubias ise kuma zaten gömmemen daha iyi olur. Işıklandırma iyi gibi görünsede akvaryumun yüksekliği kaç cm? CO2 özellikle bazı bitkiler için önemli.[/QUOTE]
Akvaryum 1 aylık,
3.resim tütün
Yükseklik 50 cm
Kum dere kumu
Bitkiler özellikle basit bitkiler olarak almıştım[/QUOTE]

Işığı yeteri kadar alamıyor olabilirler mi? İlk resimdeki bacopa ise, ışık yetersiz ve co2 yetersiz olunca boya giderler ve yapraklar olması gerekn sıklıkta olmaz diye biliyorm. Suyun döngüsü oturdu mu, 1 aylık akvaryumda oturmalıdır aslında doğru ilerlenirse. Bitkiler adaptasyon sürecini geçirdi mi bunları irdelemek lazım. Kapsül gübre hiç kullanmadım, etkisi hakkında birşey diyemem. Sadece co2 eksikliği olduğunu düşünmüyorum.
Bitkilerim Gelişmiyor
Akvaryum yeni mi kuruldu? kullandığın kum nedir? 3. resim anubias ise kuma zaten gömmemen daha iyi olur. Işıklandırma iyi gibi görünsede akvaryumun yüksekliği kaç cm? CO2 özellikle bazı bitkiler için önemli.
Kakadu Akvaryumu
[QUOTE=Cem Altay]


Spesifik zararlar var mı diye ciddi sordum üstad (haftada bir yaklaşık 3te1 yakın su değişimiyle), mesela şu tarz yosun problemi, şu şekil balık ölümleri, toplu ölüm gibi. 100% ideal şartların sağlanmadığı konusunda hemfikirim ama ideale yakın şartlar olduğunu da gözlemleyebiliyorum, dediğin gibi etkisi az olsa gerek.
[/QUOTE]
Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?[/QUOTE]

İstanbul
Kakadu Akvaryumu
[QUOTE=Arifhb]

Ciddi değilsin bunu sorarken umarım?

Klor içme suyu dezenfekte etmek için kullanılan sağlam bir dezenfektandır. Mikrobiyolojik canlılar klorda yaşayamaz, akvaryumdaki azot döngüsü bakterilerine zarar verir klor; klor balıkların solungaçlarına ve derilerine zımpara etkisi yapar, aşındırır ve hastalıklara açık hale getirir hayvanları. Klor akvaryumdaki amonyakla birleşip daha zehirli bir gaz olan kloramine dönüşür ki bu da canlılar üzerinde olumsuz etkiler bırakır. Tanktaki balık sayısı ve klor yüküne göre bu etki az olur, sen görmezsin hissetmezsin ama balıkların nasıl hissettiğinden emin olamazsın. O yüzden en sağlıklı yol suyu klordan arındırmaktır. Kimyasal kullanmadan arındırmak daha iyidir. İki-üç gün dinlendirilmeli..


Spesifik zararlar var mı diye ciddi sordum üstad (haftada bir yaklaşık 3te1 yakın su değişimiyle), mesela şu tarz yosun problemi, şu şekil balık ölümleri, toplu ölüm gibi. 100% ideal şartların sağlanmadığı konusunda hemfikirim ama ideale yakın şartlar olduğunu da gözlemleyebiliyorum, dediğin gibi etkisi az olsa gerek.
Montercarlo İcin En Uygun Zemin
[QUOTE=Elias]Arkadaslar merhaba ben ilk kez bitki akvaryumu kuracağım.
Montecarlo yetistirmek istiyorum zemin tavsiyeniz nedir.
Bir baska sorumda kuvvetli zemin isik ve gubreleme yaparsam Co2 ihtiyacim olurmu kullanmadanda iyi sonuc alabilirmiyim.
Simdiden cevaplarınız için teşekkürler[/QUOTE]

En altta tropicanın substract toprağını serpiştirdim lav kırıklarıylla. Üstünde dennerle scaper's soil kullandım. CO2 vardı, sonuç çok iyiydi.
Kakadu Akvaryumu
[QUOTE=Arifhb]

Yanlış yapıyorsun, sudaki kloru gidermeden su değişimi yapmak oturmuş tanka da zarar verir. Klor giderici kullanılmalı ya da 2-3 gün bekletmeli suyu.[/QUOTE]

Zarar veriyorsa minimum düzeyde olsa gerek, balıklarda veya benim gördüğüm bir sıkıntı yok. Klor gidericide kullandım, kullanmadığım zamanlardan sonraki test sonuçlarına göre klor seviyesinde bir sıkıntı görmedim. Ne gibi zararlardan bahsediyoruz?
Mayalı Sistem Nasıl Daha Uzun Ömürlü Olur?
[QUOTE=lebowskia]Merhaba mayalı sistem yaptım, 2 bardak şeker, 4 çay kaşığı maya kullandım ama 10 gün falan gitti, şimdi azaldı baya, bitti sayılır, her yerde farklı tarifler var, şeker, maya orantısını nasıl yapmalıyım? nasıl daha uzun ömürlü olur? 2.5 litrelik şişeye yaptım, akvaryumum 100 litre[/QUOTE]

Deneme yanılma yöntemiyle çözümü bulabilirsiniz :) Bne öyle yaptım, dediğiniz gibi farklı tarifler var, ben artık göz yordamıyla koyuyorum, 1 hafta 10 gün gidiyor, ama arkadaşın dediği gibi sitrik asit karbonat ile daha verimli bir yöntem olur, eğer yüksek co2 ihtiyacı olan hassas bitkiler var ise. Bir tankta mayalı diğer tankta d501 kullanıyorum, aparatını almıştım 150tl civarlarına.
Co2 Sistemkarbonat-lim Tuzu Yapmayidusunuyorum
Citric asitli karışımı yavaş yavaş karbonata aktaracak, yan yatırırsan sağlıklı bir aktarım zaten olmayacaktır. Yan yatırana da hiç rastlamadım zaten, yapma derim.
Kakadu Akvaryumu
[QUOTE=Turanegedogruer]

Son kurduğunuz cümleyi anlayamadım açıklarmısınız[:?]

[:3]

Son kurduğunuz cümleyi anlayamadım açıklarmısınız[:?]

Ben direkt çeşme suyu kullanıyorum, dinlendirmeden, su değişimi yaparken. Su döngüsü oturmuş olduğu için bir sorun yaşamadığımı düşünüyorum.
Kardinal Balığı
[QUOTE=Uzay]Merhaba,

Yumurtalar mantarlaştı maalesef. Dişi de akvaryumdan atlamış. [:(]
Görseli çok güzel ve oldukça dayanıklı bir balık. Her ne kadar yavru alamamışta olsam. Forumlarda çok kolay yavru alındığı paylaşılmış.

Linkteki akvaryumcudan almıştım. (şu anda ilanında yok gerçi). Arada akvaryumcuları dolaşın mutlaka bir tanesinde rast gelirsiniz.

https://www.akvaryum.com/Forum/kardinal_k_burun_rasbora_neon_plati_ember_i20534.asp[/QUOTE]

White cloud mountain minnow olarak geçiyor adları, bende mevcut, karma akvaryumda yaşıyorlar ve akvaryumun üst bölümünde yüzerek ayrı bir canlılık katıyorlar. Yavru alımı kolay gibi aslında, ben 3 kere aldım, yakınlarda 41 tane yavru çıktı ve büyüyorlar şimdi karides tankında. Karma akvaryumda yavru alımı olamıyor, ben şöyle yapıyorum; karnı bir hayli şişmiş dişiyi 3-4 tane erkek ile ayrı bir yere (şeffaf orta boy bir leğene aldım) alıyorum, içine moss vb tarzı yoğun bir bitki öbeği koyuyorum, bazı videolarlda gördüğüm gibi yapıyorum , gece üstünü kapatıyorum ve tamamen karanlık ortamda bırakıyorum, sabah ilk ışıklarla beraber kaldırıp aniden ışık almalarını sağlıyorum ( bu sebepten mi kesin emin değilim) rahatsız etmeyip kendi hallerine bırakıyorum, yumurtaları göremiyorsunuz, mossların içlerine serpiyorlar, en fazla 2 gün bekledikten sonra da yetişkinleri geri alıyorum akvaryuma, 4-5 gün içinde de yumurtadan çıkmış çok çok minik yavruları ışık altında görüyorum. Metilen mavisi koymadım bu 3 seferde de, ama koyulabilir balıklar çıkarıldıktan sonra.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.