ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bettabeta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
116
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2019 00:17
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2021 14:41
Toplam Mesaj:
256 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bettacı
Doğum Tarihi:
23 Eylül 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bettacı

SON 10 MESAJI

Zemin Yosun Patlaması
[QUOTE=z.b.s.k]
Muhtemelen kurtaramamıştır. [/QUOTE]
Evet kurtarmadım akvaryumu yeniden kurmak zorunda kaldım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213878/250120212141151.jpg[/IMG]
Kuralı 2 ay oldu son durum bu.
Matrix Ve Siporax Yenileme
[QUOTE=aliata]Merhaba,
Dış filtreden çıkardığınız malzemeleri,akvaryumunuzdan alacağınız su ile temizlemeniz gerekiyor,dışarıdan şehir şebeke suyu ile temizlemeyin,Seachem Matrix bildiğiniz gibi yararlı bakterilerin oluştuğu ve barındığı malzeme,onları(bakteri) yok etmemeniz gerekir.Her iki malzemeyi de kaba pisliklerini temizlendikten sonra filtrenize koyabilirsiniz.Ancak siz yeni akvaryumda kullanacaksanız ve malzemeler dışarıda ise,eski akvaryumdan su yoksa yapacak birşey yok.Normal temizliği yapın,filtrenizi kurun,biyolojik döngü yeniden başlar.Kolay gelsin,iyi hobiler.[/QUOTE]
Teşekkürler görüşleriniz için.Ama şimdiki akvaryumda çok alg yosun problemi olduğu için iyice temizlemek arındırmak istiyorum malzemeleri o yüzden eski akvaryumdan tekrardan bir yosun alg bulaşsın istemiyorum.
Matrix Ve Siporax Yenileme
Yeni kuracağım akvaryuma eski akvaryum dış filtresinden çıkardığım seachem matrix ve sera siporax ürünlerini nasıl temizleyip koymalıyım? Eski akvaryumda çok fazla alg yosun problemi var arındırmak için ne yapmalıyım, sadece klorsuz suyla temizlemem yeterli olur mu?
Dış Filtre İçerik
Merhabalar, bitkili hi-tech bir tankım var.Dış filtre içerisinde sadece sünger ve seachem matrix olarak değiştirmeyi kullanmayı düşünüyorum nasıl olur?
Kum Değişimi
Merhaba herkese, 1 yıldan fazla oturmuş bir hi-tech bitkili akvaryumum var.Sorunum ilk kurulumda pek bilgi sahibi olmadığım için zemin toprağı daha doğrusu çakılı ile alakalı.Zeminde altta lav taşları üstünde de hagen denilen kumdan var ve 1 senedir zemin bitkilerimde hep bir yosunlanma çürüme iyi gelişmeme gibi sorunlar oldu.Şimdi ise yeni sipariş verdim ve kumları lav taşlarını komple çıkartıp yeni aldığım toprakla bir nevi yeniden kurucam akvaryumu.Alt kısma jbl aquabasis plus üstünede ista premium soil aldım.Ancak sorunlarım; nasıl bir yol sıralama yapmalıyım? ilk önce balıkları başka bir yere almayı düşünüyorum sonra yosunlanmayan sağlıklı bitkilerin hepsini çıkarıp balıkları koyduğum tanka koyucam.Sonra ana tankta zemini komple değiştirip düzenleyip kökleri falan koyup bitkileri dikicem.Hemen ardından ana tanka sera bio nitrivec kullanıcam döngünün hızlı başlaması için fakat dış filtre olayını çözemedim dış filtrenin içindeki suya hiç ellemesem mi yoksa ondaki malzemeleride çıkartıp temizleyip tamamen sıfırdan bir kurulum mu yapsam? Çünkü şimdiki akvaryumda baya yosun problemleri mevcut.Toprağı koyup bitkileri dikip yeni sıfırdan hazır su ekleyip sera bio nitrivec kullandıktan 2 gün sonrada balıkları eklemek istiyorum görüşlerinizi bekliyorum.
Betta Mı Yaraladım !
[QUOTE=The Last Samurai]Görsel olursa, çok daha net konuşabiliriz.
Mekanik yaralanmaların enfeksiyon kapmamaları için ve balığınızın metabolizma direncinin arttırılması için, günlük %25 su değişimi yaparak balığınızı gözlemleyin. Çeşme suyu kullanılacaksa, su, en az bir gün dinlendirilmelidir.
Eğer balığınızın yaralı bölgesinde, mantarlaşma (Beyaz lif şeklinde olur) oluşursa, kullanım talimatında belirtildiği şekilde Mycopur ya da çok daha etkili bir ilaç olan Seachem Paraguard kullanımı gereklidir.
Geçmiş olsun.[/QUOTE]

Karantina tankıma alıp 3 gün 26 derece ısıda mikofish uygulaması yapıcam.Hazır su kullanıyorum.Balık hep biyerlere saklandığı için çekemedim fotoğrafını ama bugün yem yedi kendine geldi biraz daha.
Betta Mı Yaraladım !
Teşekkürler elimde mycopur var ama o uygun olur mu sizce
Betta Mı Yaraladım !
[QUOTE=Nursun]Fotoğraf ekleme şansınız var mı ?[/QUOTE]

Malesef dışardayım

En son bi su yezeyine çıktı biraz kendine geldi ama yem e bir kere tepki verdi su yüzeyinde duruyordu öyle
Betta Mı Yaraladım !
Akvaryumdan su çekerken görmedim bettayı hortumla çektim hortuma sıkıştı sonra hortumu kestim çıkarttım falan ama baya bi kuyrukları koptu sırtında da kahverengi bi leke oluştu çok hareketsiz ne yapmalıyım arkadaşlar yardm[:(]
Modül Led İle High-tech
[QUOTE=k3rp3t3nn]2a adaptöre kaç tane bağlarız şimdi.Beyazlarınız hep 10.000K mi? 6500K kullanıyorum hiç daha oksijen çıkışı gözlemleyemedim tankımda.[/QUOTE]
Yani ışık bu işin bence %10 u falan diğer etkenlerde çok önemli gübre co2 zemin falan ama ışık 6500 yada 10000 farketmez benim beyazların hepsi 10.000 diğer renklerle de destekledim.2a en az 12 tane falan bağlarsın[EDIT]Bettabeta,2020-07-13 11:02:59[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.