ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fatih_
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2019 00:19
Son Ziyaret:
16 Temmuz 2023 12:47
Toplam Mesaj:
67 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih M. Atça
Doğum Tarihi:
22 Ekim 1975
Yaş:
48
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Betta Tül Kuyruk Hailea MV-100 iç filtre 50x20x30 mm akvaryum

SON 10 MESAJI

Kan Kurdu Kullanım Süresi
Şimdi söyle belirtmek isterim. Bozulmuş bir şeyi vermek ve kullandırıp bundan zarar görmesine sebep olmak hayatta istemeyeceğim birşeydir. Merak ettiğiniz konu ile ilgili olarak da Erkut bey. Küp küp derken tıpkı buz dolaplarındaki buz kalıpları gibi ama şeffaf plastik bir kap içinde üzeri alüminyum folyo gibi bir malzeme ile kaplı ve siz her küpün üzerini ayrı ayrı açıp kullanıyorsunuz.Yani her küp diğerinden ayrı ve hava almaz şekilde. Ayrıca dediğiniz doğru kargoda 24 saat dayanır en fazla. Ve bu sıcakta bu kadar bile dayanacağını sanmıyorum. Ama yine de almak isterseniz ve aciliyeti yok ise derin dondurucuda duruyor. Havaların serinlediği bir zamanda (kışın meselâ) yollayabilirim. Yoksa kaldırıp atacam. Ben ihtiyacı olan birisinin işi görülsün maksadındayım. Ben en iyisi sizlere bir foto atayım da. Çünkü akıllarda farklı imajlar oluşabiliyor. Burdan bakıp değerlendirebilirsiniz.
Saygılar hürmetler. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212805/300820201638221.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212805/300820201638581.jpg[/IMG]
Kan Kurdu Kullanım Süresi
[QUOTE=Beta_balik]Bir süresi yoktur, çözülmesi yeter. Donup çözülüp donma olmasıyla hala sağlamdır.
Ocean nutrition diye bir marka var, kaliteli markalardan biri. Odur diye düşünüyorum. Zaten alman malı kaliteli oluyor bildiğim kadarıyla.
Bu arada ben alabilirim. Canlı yem arıyordum ama olmayacak galiba, onun yerine dondurulmuş yem düşündüm. [/QUOTE]

Valla Beyza hanım ben Adana'dayım siz hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama isterseniz kargo ile yollayabilirim. Olduğu gibi duruyor. Bir küp kullandım içinden. Onun da yarısı bitmedi. Nolur olmaz diye o parçayı attım. Kargoyu karşılarım derseniz yollayabilirim. Veya Adana da iseniz gelip de alabilirsiniz. Burdan Adana da olup da niyeti olan arkadaşlara da seslenmiş olayım. Canlı yem bende çok aradım ama bulmak aşırı derecede zor. O yüzden vazgeçtim. Dondurulmuş yem aldım.[EDIT]Fatih_,2020-08-28 20:51:36[/EDIT]
Kan Kurdu Kullanım Süresi
Merhaba arkadaşlar.
Ben yaklaşık dokuz ay önce balığımı kaybettim. Zengin yem çeşitliliği ile beslemek niyeti ile aldığım donmuş kan kurdu var elimde. Bildiğiniz üzere bunlar küp küp oluyor. Üzerinde tarih yok. Alman malı Nutris diye bir marka. Derin dondurucuda duruyor bir senedir. Bunun ömrü ne kadar oluyor? Eğer bir süresi yoksa forumda ihtiyacı olan birine vereceğim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Doğru Teşhis Koyabilecek Var Mı?
Tekrar merhabalar,
Birkaç gündür betta balıklarında oluşan tümörler için cerrahi işlemler yapmış olan insanların (ki bunlardan bir tanesi de veteriner hekimdi) videolarını izledim ve hâlâ da araştırmaktayım. Diğer bettalarda nüks eden tümörler vücutlarında oluşmuş. Bendeki bettada ise tam kuyruk üzerinde ve vücuda değmiyor. Şimdi fikir almak istediğim şey şu. Bu işlemi yapabilecek bir veteriner hekim bulup yaptırmam sizce ne kadar uygun ve etik olur. Böyle bir şeyi yaptırmak veya yaptırmaya kalkışmak sizce doğru mudur? Bir videoda benim balığımdaki gibi bir kısımda yani balığın kuyruğunda çıkan tümör alınıyordu. Ve balığın kuyruğunu vücuduna çok yakın bir yerden tamamen kestiler. Şimdi açıkçası biraz da korkuyorum. Kaş yaparken göz çıkarmayalım. Lütfen fikirlerinizi ve kendi balığınız için karar veriyormuş gibi samimi cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkür ediyorum.
Doğru Teşhis Koyabilecek Var Mı?
[QUOTE=hakancez]

Aşağıdaki linke bir bakınız
https://www.myaquariumclub.com/is-this-a-tumor-on-my-betta-1016014.html

Genelde okuduğum kadarı ile bu bir noktacik şeklinde başlayıp zaman içerisinde ilerliyormus. Çoğu zaman operasyonel müdahale yapılması gerekli gibi gözüküyor.

Dediğim gibi acemiyim ve Beta konusunda hiçbir bilgim yok. Daha bilgili arkadaşlar böyle bir durum görmediler ise siz benim yazdıklarımı pas geçin lütfen.
[/QUOTE]

Dediğiniz doğru gibi görünüyor. Verdiğiniz sitede de okudum. Hastalık tümör. Daha sonra buradaki forumda da çıktı karşıma. Cerrahi işlem ile ilgili Bunu yapan kişiye mesaj attım. Umarım en kısa zamanda açıklayıcı bir cevap ile döner diye ümit ediyorum. Teşekkür ederim.
Doğru Teşhis Koyabilecek Var Mı?
Erhan bey o ilacın adını biliyor musunuz?

Ömer bey eklediğim su ile arasında en fazla iki üç derece oluyor.

Hakan bey dediğiniz şekilde internetten araştırıyorum hemen.
Doğru Teşhis Koyabilecek Var Mı?
Süleyman bey en net alabildiğim fotoğraf bu. Ama gündüz vakti tekrar denerim net bir foto için. Suyu hazır marketten alınmış su olarak kullanıyorum.
Onda da dinlendirmeye gerek yok diye biliyorum. Yemleme günde iki defa üç adet granül yem vererek yapıyorum. Ama daha da azaltırım. Zaten bir ara hastalıklara bakarken bir deri pomadı tavsiye edildiğini okumuştum. Ama o ara böyle bir ihtiyacım yoktu. Sonra da ara ara bir türlü o konuyu bulamadım. Deri pomadı veya kremleri iyi gelebilir belki.[EDIT]Fatih_,2019-11-26 19:34:10[/EDIT]
Doğru Teşhis Koyabilecek Var Mı?
[B]Fotoğraf:[/B] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212805/261120191734301.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212805/261120191735171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212805/261120191735591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212805/261120191736371.jpg[/IMG]

[B]Hastalık Belirtileri:[/B] kuyrukta 5x5 mm büyüklüğünde şişlik ve bu şişlik üzerinde beyazlamış doku deformasyonu.
[B]Akvaryum Kapasitesi (litre):[/B] 4 lt karantina akvaryumunda
[B]Akvaryumdaki Diğer Canlılar:[/B] Yok
[B]Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): [/B] Su sıcaklığı 28°
[B]Filitrasyon:[/B] Hava motoru
[B]İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları[/B]: Hastalığın ilk dönemlerinde (yaklaşık 3-4 Ay nitrofur ve metilen mavisi) Son 5-6 gündür Cipro 750 mg ve Bactrim Forte 800/160 yarımşar tablet.
[B]Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):[/B] Şimdi değerli akvaristler ve üyeler balığım yaklaşık 5 aydır bu durumda. Başlarda tabiki daha küçük ve hafif durumda idi. Gerçi hastalık 5 aydır aşırı da yayılmadı. Yine aynı konuya ait ilgili başlıklar açtım. Sağolsun farklı üyelerde bilgileri dahilinde yardımcı olmaya çalıştılar. Kuyruk erimesi denildi. Fakat bu hastalık ne ise ben çözemedim. Önerilen ilaç ve tahmin edilen hastalıklar da sonuç itibarı ile doğru teşhisler olmadı. Fakat bir nebze de olsa ilerlemesini engellemiş olabilirler. Değerli arkadaşlar bu balık 5 aydır yaşıyor ve bu üzerindeki şey ne ise balığı yıpratmadı iştahı yerinde hareketler gayet iyi. Yani ölecek diye tahmin edip bana öleceğini hissettirmemek için farklı tavsiyelerde bulunan arkadaşların dediklerini de yaptım. Ama ne ilerleme oldu ne gerileme. Yani bu bir hastalık sonuçta. Ve eğer balık dünyasında bir tek benim başıma gelmişse ve bu bir ilk ise bundan sonra sizlerin de başına gelme ihtimali var (ki bunu hiç istemem). Ama yok ilk değilse bu duruma şahit olmuş yaşamış kişiler var ise ben yardım istiyorum. Şu veya bu olabilir diyerek yardımcı olmak yerine kesin bundan dolayıdır diye emin olmak istiyorum. Ben balığı yakın üniversite su bölümü hocalarıma da sordum başta Lymphoma dediler. Sonra bakteriyeldir hangi antibiyotiğin iyi geleceğine bakmak için kültür almak lazım dediler. Fakat kültür olayı hayvanı ölmekten beter ediyor. Bu yüzden yaptırmak istemedim. Tamam anlıyorum onlarca balığı kurtarmak için bir balık feda edilir teşhis konulur biri feda edilerek diğer onlarca balık kurtarılabilir. Ama benim bir balığım var ve ben onu kurtarmak için beş aydır çabalıyorum. Beni de anlayın kendinizden pay çıkarın lütfen balığımı feda etmek istemiyorum. Hazır su kullanıyorum arada kan kurdu ve yumurta sarısı veriyorum. Bunlar haricinde granül yem kullanıyorum. Su sıcaklığı karantinada olduğundan beridir 28 derecede. Suda çok az miktarda metilen mavisi var ve gün aşırı %10 su değişimi yapıp yarım tablet cipro ve bactrim forte ekliyorum. Iki gün sonra da su değişimi yapıp hiç bir ilaç eklemeden balığı bir gün boyunca dinlendiriyorum. Beş aydır balık dayanabiliyorsa demekki doğru ilaç ve tedavi ile iyileştirilebilir. Artık bana tedavide ilerleme sağlayacak bilgiyi verebilecek mümkünse veteriner bilgisi bulunan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Saygılarımla..
Mikofish Ve Metilen'in Bitkiler Üzerindeki Etkisi
Başlıkta da belirttiğim gibi Mikofish ve metilen mavisinin kullanıldığında bitkiler üzerinde zarar verici bir etkisi var mıdır acaba? Selamlar saygılar.
Kuyruk Erimesi Başka Bir Hastalığa Dönüşebilir Mi?
[QUOTE=lazarusv20]Fatih Bey, balığınız adına çok sevindim, her türlü iyileştirmeyi yapmış gibi görünüyorsunuz. Kuyruk yırtılmalarını /deformasyonlarını çok önemsemeyin, Bettalarda çok doğaldır ve toparlar. Erime ile de karıştırılır ama değil. Mangrove ve catappa takviyesi varsa Betta Bonny kullanmak çok da gerekli değil, el altında dursun ama.[/QUOTE]

Yuzemiyor da yani eskiye göre zorlanıyor gibi. O da yuzgecler tam olarak itme görevini yerine getiremiyor diye düşünmüştüm. Sanırım herhangi bir tedaviye gerek yok diyorsunuz anladığım kadarıyla. Herhangi bir tehlike yaratmayacaksa o zaman inşallah yakında tekrar düzelir. Çok teşekkür ederim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.