ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
N2XH
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Aralık 2018 14:14
Son Ziyaret:
23 Şubat 2022 16:06
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Melih DUMANLI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engineer

SON 4 MESAJI

Deniz Akvaryumu Sorusu
Aslında çok inceledim ama mercan ve bitki olayına girince daha zor olur diye de düşünmüyor değilim. Halen akvaryumu cesaret edip kuramadım. Ve forumlarda okumaya devam ediyorum. Kimisi kesinlikle tuzlu su tavsiye ederken kimisi teferruatlı olduğu için uzak durulması gerektiğini ve 200 litrenin altında suyu dengelemenin zor olacağını, dolayısıyla nano akvaryumların pek mantıklı olmadığını söylüyor. Benim için de 200+ ölçüler çok büyük geliyor. Hasılı emin olmadan bir şey yapmak istemediğim için bekliyorum halen :(
Deniz Akvaryumu Sorusu
Evet biraz öyle. Yavru almak ve büyütmek hoşuma gidiyor :) Ancak deniz akvaryumu da göze daha bir güzel geliyor sanki. Biraz da yeni şeyler denemek istedim. Emin olamadım hala araştırıyorum :)
Deniz Akvaryumu Sorusu
Merhaba arkadaşlar. Ben İstanbul'dan Melih. Forumun yeni üyesiyim. Hatta biraz önce üye oldum :)

Daha önce farklı zamanlarda canlı doğuranlar ve cichlid türleri besledim. Başlarda canlı doğuranlardan (bana göre) yavru almak daha kolay olduğu için bir süre Lepistes, Moly gibi farklı balık türlerini ayrı ayrı besleyerek tecrübe etme imkanım oldu. Akabinde cichlid ile tek seferde daha çok yavru alabilmek için bir süre de onları besledim. İlk yavrularımı almam zaman alsa da akabinde ziyadesiyle yavru aldım. Ancak yaklaşık 5 senedir hobiden uzak kaldım.

Son zamanlarda tekrar hobiye dönme arzusu içerisindeyken deniz akvaryumlarına oldukça fazla ilgi duymaya başladım. Hobiye geri dönme aşamasındayken yeni başlayan gibi basit bir canlı doğuran veya yine cichlid tankı mı yapsam yoksa marine akvaryumu mu yapsam bilemedim. Zira forumda okuduklarından sonra biraz gözüm korkuyor. Gerek başlangıç maliyetleri gerek diğer tanklara nazaran bakımlarının zor olması ve başlangıçta tutturamama ihtimalinden dolayı bira çekiniyorum. Ancak forumdaki başarılı olmuş arkadaşları gördükçe aynı oranda bu akvaryumlara karşı heves besliyorum.

Şimdi benim asıl sorum şu. Başlangıç olarak yaklaşık 1200-1500 tl gibi bir bütçe ayırdım kendime. Devam süreçte peyderpey yatırım yapabilirim. Ama yine eski usul bildiğim akvaryumlardan mı kurayım yoksa böyle bir maliyeti başlangıç olarak kabul edip deniz akvaryumu hobisine giriş yapabilir miyim? Tecrübelerinize istinaden beni de bilgilendirirseniz memnun olurum.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar. Ben İstanbul'dan Melih. Uzun süre canlı doğuranlar ve sonrasında cichlid besledim ve bunlardan bir çok yavru aldım. Uzun bir aradan sonra tekrar başlamaya niyetlendim. Bu süre zarfında bu forumu keşfettim ve gerçekten çok faydalı olduğunu gördüm. Ben de bu bilgilerden faydalanmak için foruma üye oldum. Yakında yeni akvaryumumla aranıza katılacağım :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.