ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akifkalpak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Haziran 2018 10:51
Son Ziyaret:
22 Ocak 2019 00:58
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Akif kalpak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Akif kalpak

SON 3 MESAJI

Japon Balığım Büyümüyor
[QUOTE=Marlboro]1 ) Goldfish’ler Sazangiller familyasından “Soğuk Su” canlılarıdır. Bu toleransını özellikle de yaz aylarında soğuk tutmalıyız ki canlılarımıza zarar vermeyelim. Bunun için soğutucu alabilir veya yapabilirsiniz.

2 ) Tek Goldfish için 30 litre ve ek olarak eklenecek her balık için +15 litre gerekmektedir. Yani 3 Goldfish için 60 litre bir tanka sahip olmalısınız. Zaten üreticilerden “Boylandırma akvaryumu” kelimelerini duyabilirsiniz. Bu sistemi anlatmak gerekirse canlı yükü tank hacmine göre düşük tutulup su kalitesine önem verilir ve canlılar uygun bir diyet programı ile en iyi gelişimini sağlarlar.

3 ) Havuz canlıları olan Goldfish’ler havuzlara güneş ışığı düştüğünden oluşan alg’leri doğal ortamlarında yemektedirler. Bu yüzden canlıların bu ihtiyaçlarını gidermek adına diyet listenize Spirulina eklemeyi unutmayın.[/QUOTE]Peki 3 Japon Balığına 60 lt düşer diyorsunuz fakat 20 cm japon balığı da var 3 cm'de.Bence boyuta göre balık başına kaç litre düşeceği de değişir.Bu benim fikrim ama daha hobiye yeni başladım,sizin dediğiniz bilgi doğru olabilir yine de.
Japon Balığım Büyümüyor
Öncelikle hayırlı bayramlar. 65 cm'lik (40-50 lt) akvaryumum var. Yaklaşık 2 aydır 3 tane japon balığı besliyorum. Aldığımda boyutları çok küçüktü.Ve hala gözle görülür bir büyüme yok. Petahopların verdiği stick yemi kullanıyordum. Bugün başka bir ilçeye gittim petshopta ki adam hızlı büyüten yem diye bir yem verdi. yanında vitaminli yemde aldım bir tane daha alacaktım çeşitlilik olsun diye adam ona ciklet yemi dedi. Ama kullanabilirsin dedi. Sizce o verdiği (ciklet) yemi kullanıyı mı¿ Ve balıklarımı hızlı büyütmek için ne yapmalıyım. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Japon Balıklarım 1 Gün İçinde Hepsi Öldü
Herkese merhaba öncelikle akvaryum hobisine yeni başlamıştım. Cumartesi günü 40 50 litrelik akvaryum aldım iç filtre de aldım pazartesi gününe kadar akvaryum kurulu iç filtresi çalışır şekilde bekledi pazartesi günü petshop dan 7 tane yavru gibi 2-3 cm japon balığı aldım ilk gün herşey normaldi ondan sonraki gün sabah uyandığımda teki ölüydü akşam olunca yaşayan 2 tane balık kaldı bugün uyanınca baktım teki daha ölmüştü [:'(] geriye 1 tane balık kaldı onunda durumu pek iyi değil acaba neden böyle oldu kumuda renkli falan değildi bu arada yemlemeyi de petshop dakinin söylediği gibi yaptım
şimdi yine balık alıcağım akvaryumun suyunu boşaltıp kumuda yeniden yıkıycam neden böyle oldu lütfen yardım edin [:((][EDIT]akifkalpak,2018-06-06 11:41:01[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.