ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Oguzhanfb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2018 21:53
Son Ziyaret:
28 Mart 2021 21:16
Toplam Mesaj:
41 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzhan Ünver
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuzhan Ünver

SON 10 MESAJI

Jack Dempsey Yer Kavgası Ve Yumurtlama
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205840/060320210009451.jpg[/IMG]

Akvaryum 200 litre bu şekilde bölmek zorunda kaldım çünkü 2 balığım eş tuttu hatta yumurtladı fakat bilmediğim bir nedenden dolayı yumurtaları yedi. Ardından başka bir erkekle kavga ettiler bu yüzden halen daha ayrı tutuyorum fakat akvaryumun hacmi bu balıklar için yeterlimi 5 tane orta boy jack dempsey var. ikisi akvaryumun solunda eş tutanlar. diğerleride karşı tarafta. ne yapmam lazım? aslında sadece eş tutan ikiliyi elimde tutup diğerlerini yollayasım var. strese girmelerinden korkuyorum .
Jack Dempsey Balıklaru Hakkında Genel Soru
Sağ olun. son zamanlarda ufak ufak parçalanmış suya salınım yapmayacak ve su dengesini bozmayacak şekilde normal et veriyorum. bakalım artık ne olacak. bu arada ısıtıcım sabit 25 derecede tutuyor suyu.
40 Litre Akvaryum Tür Önerileri
[QUOTE=gattar5050]Yakin zamanda o hacimde japonlar sikinti cekecektir. Canli doguran turlerine yonelebilirsiniz. Yada ileride yapacaginizdan emin oldugum seyi simdi yapip daha buyuk bir akvaryum sahibi olabilirsiniz.[/QUOTE]
valla 2.5 sene geçmiş üzerinden o zamanlar japonlardan vazgeçip karışık bir canlı doğuran akvaryumu yapmıştım. bir sene geçtikten sonra canlı doğuranları dağıtıp akvaryumu 200l ye genişletip jack dempseye geçtim :)
Jack Dempsey Balıklaru Hakkında Genel Soru
Merhabalar yaklaşık 1.5 senedir 3 4 cm boylarındayken almış olduğum 5 tane jack dempseyim var. Şuanda boyları 10 cm 7 8 cm arasında değişiyor bana biraz az büyüdü gibi geliyorlar ki forumda daha 6 7 aylık balıkların bu boylara ulaşması beni şaşirtti. ilk başlarda boyut olarak biraz daha büyük olan bir balığım üstünlük kuruyordu fakat zamanla akvaryum içerisindeki otoritesi biraz zayıfladı. bu arada akvaryum 200L. ve evet bu balıklar için yetersiz fakat balıkların boyu ortada ve balıklardan eş tutan 2 tanesini tutup diğerlerini akvaryumdan çıkaracaktım fakat ne eş tuttular nede cinsiyetlerini öğrenemedim. fotoğrafları atacağım müsait olduğum bir zamanda. yem olarak genelde kaz ciğeri olarak satılan kuru yemden veriyorum arada sırada ise yetişkin artemia konservesinden veriyodum. su sıcaklığı 24 25 derece arası ve akvaryumda yeterlice taş bulunuyor. şu sıralarda balıklardan 3 tanesinde birbirine yaklaşma (bu 3 balık akvaryumun en büyük 3 balığı ve boyut olarak biribirine en yakın olan balıklar diğer iki balık bu balıklara göre biraz daha küçük) birbirine yaklaşma , öpüşme , ve biribirne eğik olarak yaklaşmalar var yan yatar gibiisndenden. artık ne olur ne biter bilmiyorum sanırsam artık eş tutacaklar yakın zamanlarda ve bu eş tutan balıklar hariç diğerlerini yollamam gerekecek çünkü akvaryumum kapasitesi yeterli değil . bu konuda bilgili birileri varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. bu arda benim ufaklıklar 10 cm boyundaki bir vatozumu infaz ettiler :)
Jac Dempsey Balıklarım Son 1 Haftadır Agresifleşt
Şöyle söyleyeyim akvaryumda dinlenmiş çeşme suyu kullanılıyorsa suyun ph' 8 civarı olur saf olmadığından dolayı. kalsiyum karbonatın ph ise 8 8.5 tur. yani beklediğiniz o etkiyi göstermez. ve bi zamandan sonra salınımı kesiyor kum.
Jac Dempsey Balıklarım Son 1 Haftadır Agresifleşt
Karbonatlı kum zaten 1 senedir akvaryumun içerisinde. su yada kum yüzünden olduğunu sanmıyorum çunkü değişen bişey olmadı akvaryumda .

Silis kum haricinde karbonatlı kum kullanabilirsiniz. ilk başlarda salınım yapar. baya yıkamanız gerekiyo.1 hafta içerisinde salınım yapmayı kesiyo. beyaz kum olmasını istiyorsanız tavsiye ederim
Jac Dempsey Balıklarım Son 1 Haftadır Agresifleşt
Merhabalar kumum karbonatlı beyaz kum herhangi bitki yok ve balıkların saklanabileceği kayalıklar mevcut. galiba dediğim yanlış anlaşıldı balıklarım yetişkin değiller henüz yetişkin boyları 15 20 cm ye kadar ulaşıyor fakat benim balıklar henüz 8 9 cm. evet ilerisi için fazla kalacak ama ileride seyrelteceğim anaçlara cinsiyete göre. ve evet bende suyun kalitesi hakkında bişey diyemem. su değişimine biraz daha özen göstereyim sağolun yinede

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205840/260420200255411.jpg[/IMG]

şimdi reimdeki hallerinden 2 3 cm daha uzunlar
Jac Dempsey Balıklarım Son 1 Haftadır Agresifleşt
Teşekkür ederim bir hafta daha inceleyeyim yeniden dönüş yaparım artık

O resmin yaninda icinin gozuktugude atmıştım ama siteden fotoğraf yollanması tam eziyet:). fakat balıkların gezeceği rahat alan ve saklanabileceği yer var. sanmıyorum
Jac Dempsey Balıklarım Son 1 Haftadır Agresifleşt
Değişiklik olarak buharlaştığı için su seviyesi azaldığı için her zamanki gibi su ekledim resim eklemeye çalışıyorum

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205840/260420200118591.jpg[/IMG]
Jac Dempsey Balıklarım Son 1 Haftadır Agresifleşt
Benim yaklaşık 1 senedir jack dempsey balıklarım var 5 tane . son 1 haftadır balıklarım akvaryumdan zıplamaya başladı ve her hareketten korkup cama çarpar hale geldi. geçen gün bir balığım akvaryumdan dışarı fırladı korkup. ve 5 6 aydır beraber yaşadıkladı vatozu öldürdüler bugün. valla korkuyorum artık bişe olucak diye hiç rahat durmuyolar. korkar ve agresif hale geldiler. alvaryumun üstünü falan kapattım. bu arada akvaryum 200 litre olması lazım 100 120 cm arası. yani boylarıda uzun değil yavruda sayılmazlar. bilgisi olanları bekliyorum :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.