ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tonyukuk81
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2007 14:52
Son Ziyaret:
16 Ocak 2014 11:37
Toplam Mesaj:
84 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gazi ULUPINAR
Doğum Tarihi:
11 Mayıs 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gazi ULUPINAR

100*35*45 h
5 Sp., 4 İceman, 5 Ahli, 3 Snow

SON 10 MESAJI

sarı prensesim kafayı yedi
Davranışları tipik sp erkek davranışı. İlerleyen zamanlarda belli olacaktır. Kuyruk yapısı aldatıcı oluyor. Ben balıklarımın davranışlarından çözüyorum erkek veya dişi olduğunu. Size tavsiyem eğer sert bir kavga yaşanmıyorsa beklemeniz.
Yunus Hakkında Birkaç Soru...
Arkadaşım bir de yavru tankına ana tankdan aldığın suyu koymalısın. Başka su koyarsan temiz bile olsa ölüm olabiliyor. Birkaç kere denedim ve bu sonucu çıkardım.
Saygılar.
 
Dişi yunusum?
Dişi yunusunuzun erkek olma ihtimali var. Resim atarsanız yardımcı olunabilir.
5 cm mavi imparator yavru aldı
Ama balığın kendisini de yavru diye aldım. Yani bu balık 8 aylık üstüdür diyorsunuz öyle mi? Öyleyse yanık kalmış.
Sarı prenses alırken dikkat....
Arkadaşlar eğer 10 adet alacaksanız; büyüdüklerinde fazla sayıda olan erkekleri elden çıkarmak için 15 adet alın ayrıca, en az siyah çizgisi olanları alın. Genel bir kural olmamakla beraber, siyah çizgileri çok belirgin olan dişi sayısı, belirgin olmayan dişilere göre bir hayli az. Yani genelde dişilerin siyah çizgileri az belirgin oluyor veya hiç siyah çizgi bulunmuyor.
5 cm mavi imparator yavru aldı
Arkadaşlar 5 cm boyunda mavi imparator ağzına yumurta almış.(Balığı geçen hafta aldım diğer dişiler ve erkeği ile beraber) Çok şirin gözüküyor, ağzını kapatamıyor bile. Resimleri bugün getiremedim yarın ekleyeceğim foruma. Sormak istediğim konu, hiç bu boyda yumurtlayan balık gördünüz mü? Yoksa bu balık yanık mı kalmış. Akvaryumcuya sorduğumda 4 aylık balık yavrulayabilir dedi. Ama benim bu siteden öğrendiğim 8 aydan sonra yavrulayabileceği. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Saygılar.
Yunus - Sarı Prenses Çiftleşmesi (Yeni Resimler)
Ben yaklaşık 150 yunus yavrusu büyüttüm yüzgeçlerinde sarılığa rastlamadım. Yukardaki resimler beni tereddüte düşürdü. Olabilir gibi geliyor bana.
Gözleri Olmayan S.P. Yavrusu
Arkadaşlar benimde bir vatozumun iki gözünüde cikletler çıkarmıştı. Yani o zamanlar cikletler daha yavru olmalarına rağmen. Tabi ilk akvaryumum olduğu için bilmiyordum vatoza zarar vereceklerini. Neyse ben vatoza o kadar üzüldüm ki bir an önce ölmesi gerektiğini düşündüm acı çekmemesi için. Bir arkadaş vardı yanımda, o engelledi. Belki yaşayabilir dedi. Ve şu an 2 yıllık oldu. Baya iyi büyüdü, sağlık durumu da gayet yerinde. Hem artık gündüzleri de dışarı çıkıyor ve gayet güzel temizlik yapıyor. Daha çalışkan oldu diyebilirim. Bence şöyle düşünmeliyiz bu konuyu. Her ne kadar biz insanlar için göz çok önemli olsa da, hayvanların diğer duyu organları da baya gelişmiş olduğundan göz onlar için bizim olduğu kadar önemli değildir diye düşünüyorum. Bilmiyorum yanlış mı? 
Sarı Prenses Yavrularım Yemleme sorunu?
Yavru balıklar için akvaryum ne kadar büyük olursa büyüme hızları da o kadar çok oluyor. Artemia olayını ben de beceremedim ve yunus yavrularıma büyüklere verdiğim yemleri küçülterek vermiştim. Büyüme oranları biraz düşüktü diyebilirim. Tabi o dönem açık yem alıp veriyordum büyüklere.
 
Saygılar..
 
Not: Açık yemleri tavsiye etmiyorum. 
Mavi İmparator hakkında detaylı bilgi
Arkadaşlar forumda aradım ama detaylı bir bilgiye ulaşamadım. Acaba ben mi bulamadım. Mavi İmparator hakkında detaylı bilgiyi nasıl bulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.