ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
VetCan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
48
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2018 23:26
Son Ziyaret:
09 Aralık 2018 02:35
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdi Can
Doğum Tarihi:
12 Haziran 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Veteriner Hekim Akvarist Hayvan Dostu

SON 10 MESAJI

Lepistes
[QUOTE=Lepistesyeni]Akvaryunda 6 tane hamile lepistes var 1tanesi doğum yapmış ama sürekli yavruları kovalıyolar olcekler die korkuyorum ne yapmalıyım bi tane küçük akvaryum var gördüğüm yavruları ona alıyımmı lütfen yardım edin [/QUOTE]

Rafya en iyi çözümdür. 1 rulo rafya alıp akvaryum içine doldurun. Yavrular kendiliğinden zaten belli bir boya gelene kadar saklanacaklardır.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202875/040220181721521.jpg[/IMG][EDIT]VetCan,2018-02-04 17:22:23[/EDIT]
Dış Filtre Bu Akvaryuma Büyük Mü?
Karides ve çoğu bitki oluşan dalgadan pek hoşlanmazlar. Filtreyi kısabiliyorsanız en düşük ayarda çalıştırın. Onun dışında dış filtrenin büyük olmasında bir problem olmaz. Sirkülasyonu fazla yapar en fazla. Temizlik süresini nornalden biraz daha uzun tutmanızda yarar var. (1 haftada temizliyorsanız 10günde temizlemek gibi) önemli olan büyük akvaryuma yetersiz kalmamasıdır dış filtrenin olayı. Siz 400L akvaryuma 300L/h dış filtre kullanırsanız çok bir faydası olmaz. Sizin açınızdan sorun olacağını düşünmüyorum
Ahm Yemleri Hakkında
[QUOTE=brigantes]

Hobi olarak bitkili tankım var. Sera tetra tropical ve jbl yemlerini kullanıyorum. Jbl diğerlerine göre daha kaliteli geldi bana. Tam nasıl anlatılır bilmiyorum ama Yemi elinize alınca anlaşılıyor, daha gevrek gibi, kolay ufakanıyor ve suda geç batıyor. [/QUOTE]

Bitkinin fotosentez yapması için ve klorofil üretmesi için destekleyici takviye içeren karışımları var. Güzel tesbit etmişsiniz. Aslında dışardan bakınca çok belli olmaz yem çeşitleri. Taze olan yemlerin hemen hemen hepsi elde ufalanır mesela, ama zaman içerisinde akvaryumunuzda gözlemlediğiniz habitatın canlılığı bunun en büyük göstergesidir.
Özellikle protein içerikli yemleri gerçek protein (canlı yem) değerlerine çok yakın üretiliyor. Çok detaya inmek istemiyorum ama proteinler yem olabilmek için bazı işlemlerden geçerler. Bu ucuz yöntemlerle yapılırsa, denatürasyon gerçekleşir ve taşıdığı proteinden yararlanabilme ölçütünü azaltır. İçerikte yazarlar %20 protein var diye. Doğrudur vardır. Ancak uygun yöntem kullanılmamışsa akvaryumun bundan yararlanımı %1-2’lerdedir. Alman markaları bu işi çok iyi başarıyorlar. Umarım ülkemizde de bu özveriyle yapabilen markalar ortaya çıkar da kullandıklarımızın yarı fiyatına bizler de yararlanabiliriz.
Ahm Yemleri Hakkında
[QUOTE=brigantes]Bazı markalar love mark olabiliyor. Hem fiyat hem kalite hem de müşteri ilişkileri olarak. Akvaryum dünyasında benim en sevdiğim marka jbl. He tabi fiyat olarak okadar tatmin edici değil ama bu birazda ülkemizin para değeriyle alakalı. [/QUOTE]

JBL’in değerleri var elimde gerçekten çok kaliteli bileşim kullanıyorlar. Özellikle discuss gibi özel türler için gayet yararlı. Canlı doğuran için ticaretini yapan arkadaşlar maalesef kullanamaz, ürettiği balığın maliyeti bu yemlerle birlikte satış fiyatının üzerine çıkıyor :) [QUOTE=MurathanM]Hemen her petshop'ta AHM yemler mevcut. Ancak yerli olsa da ben cesaret edip almadım henüz. İyi kötü kaliteli yemleri almaya çalışıyorum. Açıkçası bazı yerlerde değerleri yazıyordu galiba. Ama tabii ki böyle bir firmanın maillere cevap vermemesi de düşündürücü olmuş. [/QUOTE]

Akvaryum canlı doğuransa, evde hazırlanmış bitkisel yemler, artemia ve su piresi en ekonomik ve kaliteli olanıdır. Maalesef biraz vakit ve özen gerektiriyor.
Lepistes Hamile Mi?
Toygar Kardeşim,

Yakında küçük lepistesler gelecek :) Akcaryumunu ona göre hazırla derim.
Ahm Yemleri Hakkında
Merhabalar,

Geçtiğimiz haftanın başında Ahm akvaryum yemleri ile ilgili firmaya mail gönderdim.
Özetle şöyle dedim: Ben bir veteriner hekimim ve aynı zamanda akvaristim. Hem kendi akvaryumlarım için hem de danışmanlığını yaptıklarım için yerli üretim olan yemlerinizi kullanmak istiyorum. Ancak kutuların üzerinde protein, k.hidrat, vitamin, yağ oranları yazmamakta. İçeriklerini bana bildirim yaparsanız sevinirim şeklinde bir talepte bulundum. Olumlu ya da olumsuz herhangi bir geri dönüş maalesef olmadı. Aynı durumu geçtiğimiz yaz başında hepimizin bildiği bir Alman firmasına benzer şekilde talebimi ilettim. Sabah gönderdiğim maile akşam mesai bitmeden o kadar detaylı bir geri dönüş aldım ki; proteini geçtim. Proteinin yapı taşı olan aminoasitlerin hangileri olduğunu bile göndermişlerdi.
Burada iki seçenek ortaya çıkıyor. 1.si kalitelerine güvenmedikleri için içerik paylaşmayı reddediyorlar. 2.si birçok yerli firmamızda oldugu gibi okuyup ciddiye almıyorlar. Umarım ikincisidir diye düşünmek istiyorum. Yoksa durum daha da vahim!
Ülkemiz zaten yeterince zorlu bir dönemden geçmekte, bu platformda siyaset yapmak istemiyorum ancak bu maili atarken tek düşüncem dışarıya ithal yemlerle döviz çıktısı yapmaktansa, yerli markamız var. Gerçekten kaliteliyse tüm akvaryumlarımda bunları kullanmak ve kullanmaya teşvik etmekti. Maalesef karşılaştığım tablo yazdığım gibi oldu.
Umarım bu yazıyı okurlar ve bizi aydınlatırlar.
Lepistesim Dibe Çöküyor Ve Dölleme Sıkıntısı
[QUOTE=alperenchngr]

Tank 1 aydır var lepistesler yeni öldü o aşağıdaki lepistesim onun yerine dehşet bir dişi lepistes aldım karmaşık renkli acayip güzel akvaryumuda iyice bitkilendirdim ölen balıkta 1 saat baktım iç parazit olabilir ama onun haricinde dışında hiç bir hastalık yok dişi lepistesim yeni aldığım hamile inşAllah doğan balıklara bişey olmaz bitkilere saklanırlar diye düşünüyorum yem olarak aynı yemi yiyemez artemia mı almam lazım büyük balıklar artemia yer mi yavruluk şartmı hamile balığa zarar verirlermi vatozumda çok hareketli ölen lepistesimi yiyordu elinden kurtardım tam ölmemişti o sırada o öldürmüş olabilir mi yoksa öldü sanarak yedi mi onu ters duruyordu çünkü akvaryumdan çıkarana kadar son nefesini verdi vatozu tehlike yaratacaksa hemen çıkartabilirim lepisteslerimi çok seviyorum çünkü :D[/QUOTE]


Merhabalar. Bana özelden varsa ölü balığın detaylı fotoğraflarını gönderebilirsiniz. yardımcı olabilirim hastalık konusunda. Muhtemelen yeni tank oluşundan kaynaklanıyordur.
Yavru Akvaryumu İçin Pipo Filtre
[QUOTE=Asena_79]Merhaba ben 2 aylık akvaryum sahibiyim😀 Moli yavrularım için onları tehlikeye atmayan pipo filtere tavsiye edermisiniz, fiyat uygun olursa sevinirim. Yavru tankı 30 lt. Teşekkür ederim.[/QUOTE]

Merhabalar

Tüm pipo filtreleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hava motorunu çok açıp su yüzyeninde akıntı oluşturmayın sadece. Akvaryum ölçülerinize göre uygun çapta olanlardan alabilirsiniz. Ör : 100lt akvarymlarımda 10cm çap tekli ya da 5cm çaplı pipo ikili filtreleri kullanıyorum.
Akvaryum Camı Fiyatları
[QUOTE=brigantes]4 5 ay önce bursada 10mm camdan 100 50 50 akvaryumu 200e yaptırdım. 6mm cama çok fiyat çekmişler ki sadece cam fiyatı bide. Adam bana kayıt kuşaklı akvaryum yaptı.

Pardon 3 tane olduğunu okumamışım [:)][/QUOTE]

Hocam o fiyat tanesine çekilen fiyattı öyle söyleyeyim :))
Akvaryum Camı Fiyatları
Merhabalar,

Uzun zamandır araştırdığım bir türlü istediğim fiyat kalite oranına rastlayamadığım bir konu akvaryum camları.

Elinizden biraz iş geliyorsa, vaktinizde varsa, kendi akvaryumunu kurup sıfırdan başlamak bence en güzeli. Ancak yakın çevremde (Üsküdar - Kadıköy) civarında ne kadar camcı dolaştıysam piyasada satılan hazır akvaryumlardan daha yüksek fiyatlar çıkarttılar.

3 adet yeni üretim seti kurmak gibi bir planım var 100x50x50 şeklinde düşünüyorum. En düşük verilen fiyat 6mm cam için 240 tl oldu. Rodaj hariç!
Bir de nedense şöyle bir tutum oluyor;
-cam lazım
-ne için?
-akvaryum
-.... hımmm dedikten sonra pencere için kestireceğimiz fiyattan daha yüksek bir fiyat ortaya çıkıyor. Düşünce bu adamın hobiye ayıracak vakti varsa parası da mı vardır? Ne düşünüyorlar acaba :))

Yakın çevrenizde güncel fiyatlara bakan var mı acaba? İstanbul'da en uygun nereden bulunabileceğine dair önerileri de alabilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.