ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fikretbavuk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2017 09:51
Son Ziyaret:
08 Ocak 2023 19:59
Toplam Mesaj:
16 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fikret BAVUK
Doğum Tarihi:
07 Ağustos 1983
Yaş:
40
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fikret BAVUK 80 * 60 * 50 - 240 lt Bitkili

SON 10 MESAJI

10 Gunluk Tatil Ve Lepistesler
Seranın tatil yemini iki defa 4 er günlük tatiller de her tatil için 2 adet kullandım herhangi bir sorun yaşamadım. Cama yapıştırmayı beceremedim düşüyorlar hemen. Yerde de tatilden geldiğimde bile yenmemiş olarak duruyorlar. Eğer canlı bitkiniz var ise ayrıca bunları tırtıklıyor balıklar bir sorun olmuyor. Birde ben rotifish in su piresi yeminden aldım. Su üstünde kaldığından batmadığından biraz fazla döküyorum tatile çıkacağım gün. Onu yiyorlar. Bir kabızlık vs sorunu oluşmadı bu güne kadar. Herhangi bir balık kaybımda olmadı. Önerim tatile çıkmadan su değişim yapın. Çıkmadan önce yemleyin ve tatil yemlerinden balık sayınıza göre atın.

Benim akvaryumda ;

7 adet elma salyangozu,
5 adet çöpçü
2 adet vatoz
50+ adet lepistes (küçüklü büyüklü)
Adet olarak orta seviyede Canlı bitki
Artemialar Neden Ölür
[QUOTE=serhatcan]1 ay ölmeden büyümeleri iyi bir sonuç benim ki 1 hafta sürdü ve hepsi öldü tuz ne Kullandınız? Oranı neydi [/QUOTE]

Tuz olarak belirli bir oran kullanmadım. Küp küp akvaryum tuzları satılıyor onlardan almıştım. Yalan olmasın 2 yada 3 tane attım. Gayet sağlıklılardı. Ara ara sipurulina atıyordum. Ama farklı olarak hava soğuması ve pul yem attım. İkisinden birisi sistemi çökertti ama hangisi. Çünkü her gördüğümde çiftleşiyorlardı ve üremişlerdi birsürü yavru vardı içinde. :(
Artemialar Neden Ölür
Fotoğraf: [VID]https://youtu.be/Hpr05ip74hA[/VID]
Hastalık Belirtileri: Yok
Akvaryum Kapasitesi (litre): 5 litre pet şişe
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Artemia
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilinmiyor
Filitrasyon: Yok
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Yok
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Pul yem verdim. hava sıcaklığı 35 derecelerden 20 lere kadar düştü.


3 aydır uğraşılarım sonucunda büyüttüğüm artemialar bir gece ansızın öldüler. Aceba sebebi aniden soğuyan havamı yoksa yem kabının dibinde kalan pul yemleri artemiaların olduğu 5 litrelik pet şişeye atmam mı sebep oldu. Çünkü sabah baktığımda su bulanıktı.

Pet şişe Balkona bakan pencerenin önünde sadece sabah güneşi alan bir yerde duruyor. 3 aydır içine belli miktar canlı artemia ve sipuruklina atarak takip ediyordum. En sonunda 1 ay önce büyüdüklerini gördüm hatta üremeye başlamışlardı. Ancak sonuçta sistem çökü.

Suya herhangi bir hava vermedim. Dibinde yosunlaşma vardı ve oksijen veriyorlardı. su değişimi hiç yapmadım ve gayet sağlıklılardı. Neden sistemin çöktüğüne dair bir fikri olan var mıdır?[EDIT]fikretbavuk,2017-08-24 10:05:36[/EDIT]
Artemia
3 aydır uğraşılarım sonucunda büyüttüğüm artemialar bir gece ansızın öldüler. Aceba sebebi aniden soğuyan havamı yoksa yem kabının dibinde kalan pul yemleri artemiaların olduğu 5 litrelik pet şişeye atmam mı sebep oldu. Çünkü sabah baktığımda su bulanıktı.

Pet şişe Balkona bakan pencerenin önünde sadece sabah güneşi alan bir yerde duruyor. 3 aydır içine belli miktar canlı artemia ve sipuruklina atarak takip ediyordum. En sonunda 1 ay önce büyüdüklerini gördüm hatta üremeye başlamışlardı. Ancak sonuçta sistem çökü.

Suya herhangi bir hava vermedim. Dibinde yosunlaşma vardı ve oksijen veriyorlardı. su değişimi hiç yapmadım ve gayet sağlıklılardı. Neden sistemin çöktüğüne dair bir fikri olan var mıdır?
Albino Çöpçü Cinsiyet
Erkeğin sırt yüzgeci sivri uzun oluyor. Dişinin sırt yüzgeci daha oval ve kısa oluyor. Bende de iki tane var. hiç yan yana görmedim ve yumurta dökmediler. Dökseler de gerçi salyangoz ve vatozlar hemen hüpletiyorlar sanırım :)
Eve Geldiğimde Kılçığı Kalmış Dişi Lepistes
Mesut bey teşekkürler cevap için. Bahsettiğiniz durumlar için daha detaylı inceleyeceğim akşam balıkları. Dün 5 damla metilen mavisi damlattım her ihtimale karşı. İkinci el aldığım Dış filtre içinde karbon vardı onu yaklaşık 1 - 1.5 ay önce çıkardım ve yerine bir şey koymadım. Karbonun zamanı da dolmuş olabilir belki ondan kaynaklı bir sorun olabilir mi? Bu sırada da dış filtreyi temizlemiştim. Dış filtre Eiheim 2213 sepetli (iki sünger, Seramik halka, elyaf var içinde) Başka malzeme eklemem gerekir mi içine.

Karbonu tekrar koymalı mıyım? Filtre malzemelerinin ömrünün bittiğini nereden anlarım ?

Ayrıca akvaryum içindeki taşlarda belli belirsiz yeşil oluşumlar var. 10 gündür sanırım var bunlar çoğalma yok ama oranlarında. Direk güneş ışığı almıyor. Sadece gün ışığı alıyor. Işıklandırma yaklaşık 6 saat kadar iki adet T5 ile. Suyum 2 haftada hafiften sararmaya başlıyor.
Eve Geldiğimde Kılçığı Kalmış Dişi Lepistes
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Yok
Akvaryum Kapasitesi (litre): 240
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistes 50+ adet,Çöpçü 6 adet, Elma salyangozu 7 adet, albino vatoz 2 adet, neon tetra 6 adet
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilmiyorum
Filitrasyon: Dış filtre ve arada bir mekanik temizlik için iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Son olarak 2 hafta sonra su değişimi 1.5 gün beklemiş sularla %20 oranında yaptım. Yeni bir canlı dekor ekleme vs bişey yapmadım.


Her zamanki gibi işten eve döndükten sonra akvaryuma yem vermek için yaklaştığımda yerde sadece kılçığı ve kafa kemiği kalmış bir balık gördüm. Balıklarımı kontrol ettiğimde bir adet dişi lepistesin olmadığını gördüm. Bu balık neden ölmüş olabilir ve bu kadar kısa sürede nasıl yemiş olabilirler. Ölümler devam eder mi ne yapmam gerekir.
Caridina Karides Akvaryum Kurulumu
Merhabalar,

İlgiyle videolarınızı izliyorum. Hazırlanış kurgu çok güzel oluyor videolarınızda. Büyük özen var işin içinde umarım istediğiniz şeyleri gerçekleştirebilirsiniz. Videolar için birkaç önerim olacak. Aldığınız ürünlerin fiyatlarını ve nereden aldığınızı en azından açıklama kısmına ekleyebilir misiniz.

Ayrıca bir iki soruma cevap verebilirseniz sevinirim.

1 - Karidesleri nereden aldınız ? Fiyatı nedir ?
2 - Mineral toplarını nereden aldınız? Fiyatı nedir ?
3 - Lespistes, çöpçü, vatoz ve elma salyangoz ile birlikte yaşarlar mı ?

Videolarınızın devamını bekliyorum. Bıkmadan sıkılmadan devam ederseniz istediğiniz boyuta geleceğini düşünüyorum.
Su Pireleri Hakkında Herşey
İlk başlangıcı nasıl yaptınız onun hakkında bilgi verebilir misiniz. Bu tarz videolarda bu başlangıç bilgilerini paylaşabilirseniz daha iyi olacaktır. Örneğin içine su piresini nerden alıp attınız. Ben evde deneme yapmak istesem başlangıcı nasıl yapmam gerekiyor.
Su...
Merhabalar. Akvaryum 240 Lt ve Aynı marka model dış filtre kullanıyoruz. Sanırım bahsettiğiniz parçacıklar daha çok suyun üst kısmında bulunuyor. Filtre debisi ile suyun üst bölümünde kötü görüntü oluşmasını sağlıyor. Bende de bu sorun var.

- Kullandığım yemler kurutulmuş su piresi, sera pul yem
- Kaya tuzu atıyorum su değişimleri sonrasında
- 2 haftada 1 bitkiler için soda döküyorum

Bunların dışında yaptığım bir şey yok. Ama kurulumdan beri bu parçacıklar kaybolmamıştı. En sonunda daha dün küçük bir iç filtreyi yüzeyden su çekecek şekilde konumlandırdım. Bu parçacıkların çoğunu aldı. Bugün gün boyu çalıştı ve sonucu akşam eve gidince göreceğim. Muhtemelen temizlemiş olacak.

Yüzey temizleyici filtreler var ancak bir çoğunun fiyatı yüksek. Onun yerine evde yapılabilecek çözümler mevcut biraz araştırma ile yüzey temizleyiciler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bunun yanında yemlemeyi fazla yapıyor olabilirsiniz. Azaltmayı deneyin isterseniz.

Umarım faydalı olur.[EDIT]fikretbavuk,2017-08-02 18:22:36[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.