ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bisnevezcilekes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
276
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Haziran 2016 14:50
Son Ziyaret:
31 Ocak 2024 20:19
Toplam Mesaj:
235 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ramazan Özekinci
Doğum Tarihi:
09 Nisan 1989
Yaş:
34
İl:
Izmir
Meslek:
Öğretmen adayı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kalp dükkan, dil tüccardır.

SON 10 MESAJI

Dance Of Branches .(blackwater Akv.tanıtımı)
[QUOTE=HarunYILDIRIM]

Apistogramma özelinde konuşursak yapay seleksiyon genelde uzak doğu da yapılıyor Tayland , Endonezya gibi.. Diğer türleri bilemem.
Burada bahsi geçen durum farklı türlerin birbiri ile kırılması[:iyi:][/QUOTE]
Yapay seleksiyona o kadar soğuk bakıyorumki konuyla alakasız olmuş biraz. Adwta ben de kendi derdime yanmışım. Elbette kırılmaya melezlenmeye de karşıyım. Özellikle rio nanay meleklerin melezlenmesine bir ara çok yüklenirdim kendimce gruplarda.

[QUOTE=kdrackgz]

Yapay seleksiyona bu kadar yüklenmemek gerek, çünkü medeniyetin temeli yapay seleksiyon. Bu gün milyonları besleyen et ve süt ırkı olan büyük başlar, mısır, buğday gibi hayatımızda çok önemli yere sahip olan canlılar, son 20-30 yılı(artık genetik mühendislik dahil olmaya başladı) saymaz isek hep yapay seleksiyon ürünü.
Cem abi konu dışı mesajım için de senden özür dilerim.[/QUOTE]

Evet bir de o konu var. Yediğimiz bir çok meyve, sebze dahil yapay seleksiyon ile günümüzdeki hallerine dönüştürülmüşler. Gayet besleyici zararsız haldeler.. Ama yine de bir ramirezinin sırf bencil duygularımız uğruna ucubeye dönültürülmesine, sağlıksız bir balık haline getirilmesine karşıyım.
Dance Of Branches .(blackwater Akv.tanıtımı)
Hatırladığım kadarıyla bu yapay seleksiyon muhbbeti hep almanlardan çıkmış. Bu bilgiyi nereden aldın diye sormayın kaynğı yok. Unuttum neyse... Bu ucubelik nasıl engellenir bilmem. Nasıl zevk alıyorlar onu da bilmem. İnsanlar kendilerine ait bir oyuncak olarak görüyor ve bu canlılara her türlü müdahaleyi yapıyorlar. Hem sağlıksız bir uygulama hem de doğallıktan uzak. Kullanışsız yüzgeçler. Doğallıktan uzak renklenmeler. Balon, koca kafa seleksiyonlar... Bu diğer hayvanlar için de geçerli... Tamam f0 cı olupta doğada vahşi form bırakmayalım demiyorum. Ama seleksiyoncu hiç olmayalım.
2 Senedir Beklediğim Festivum Larım.
Hayırlı olsun. Güzel balıklar.
Tortu Oluşumu İçin Gereken Şartlar
[QUOTE=cory]

Merhabalar.Elimden geldiğince sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
1)Tortu kuru yapraklar(meşe, çınar,ceviz, yenidünya,catappa...),bu ağaçların kuru dalları,yosunlar ve çürümeye yüz tutmuş bitkiler... yardımıyla oluşturulabilir.Ben özellikle yeni kurulumlarda tortu oluşturmak için şu yolu izliyorum:İlk önce zemine kuru yapraklardan bir örtü oluşturuyorum(mümkün olduğunca elimle parçalayıp)daha sonra onun üzerine ince-kalın dallardan bir çalı örtüsü koyuyorum sonra onun üstüne bir örtü daha kuruyorum.Bu şekilde katman halinde daha kolay bir tabaka tutturuyorum.(Bu yöntemi bana Muhammet Saylavcı Bey anlatmıştı bir gönderide)
2)Cory gibi zemin odaklı türler aslında sağlıklı bir taban için harika bir yardımcıdır ancak tortuyu kaldırıp tozu dumana katacağı da kesin.Şahsi düşüncem cory gibi zemin odaklı türlerde tortuyu çok abartmamak.
3)1. Soruda cevabı mevcut.
4)Zeminde tortuyla oluşan çürükçül maddeler aslında bitkiler için güzel bir organik ziyafet hazırlıyor.Bitkilerin besin ihtiyacında avantaj sağlıyor.
5)Cüce Amerikan gibi yavruları alt seviyede takılan türler olduğu için çürükçül tabaka bir çok besin unsuru sağlıyor.Tortunun içinde bulunan özellikle çürümeye yüz tutmuş echinodurus gibi bitkiler yavrular için besin kaynağı.Yavrular için beslenme gibi ilk günler için önemli bir konuda tam anlamıyla bir avantaj.

[/QUOTE]

Dal ve yapraklardan katman oluşturarak tortu yqpmak. Güzel bir taktikmiş. Paylaştığın için teşekkür ederim. Peki dış filtre süngerinde biriken tortular zeminde tortu oluşturmak için kullanılabilir mi?
Tortu Oluşumu İçin Gereken Şartlar
Benim de son zamanlarda merak ettiğim bir konu. Apistogramma tankı kurdum ama bazı şeyler hala eksik. Tortu da bunlardan biri haliyle. Hazır konusu açıkken yeni konu açmaya da gerek yok.
Tortu oluşumunu derinlemesine konuşabileceğim arkadaşlar okursa cevaplarını merakla bekliyor olacağım.
[B]Sorularım[/B]:
1.Tortu nasıl oluşturulur.
Pleco ve cory gibi dip canlıları tortu oluşumuna engel midir.
2.Hangi organik materyaller tortu oluşturur.
3.Tortuların bitkilere faydası nedir
4.Yavru balıklara ve cüce amerikan türlerine faydası nedir
5.Tortu içerisindeki mikroorganizmalar aslında infusoria denilen canlılar mı
[EDIT]Bisnev99,2022-10-18 15:49:29[/EDIT]
İzmir Büyük Petshoplar
Hepsi bu kadar zaten. En azından bildiğim kadarıyla. :)
Dance Of Branches .(blackwater Akv.tanıtımı)
[QUOTE=Cem Altay][VID]https://youtu.be/pMvYyqPw2x4[/VID]

Tankıma Apistogramma Elizabethae Red Belly çifti eklendi..Canlıları bana ulastıran Harun Yıldırım kardeşime teşekkür ederim🙏
Erkek stresini bir nebze atlattı ve video çekecek kıvama geldi.Fakat fotoğraf asla çektirmiyor[:)] dişi zaten beni görünce vınnn..
Şimdilik sadece Youtube videosu yükleyebildim,sağlıklı bir sekilde yaşatırsam ilerleyen zamanlarda fotoğraflarını da görücüye çıkarırım.
İyi seyirler,sağlıklı hobiler 🙏[/QUOTE]

Maşallah çok hoş bir video olmuş. Son sahnede yuvaya kaçması ayrı bir olay. :) Yalnız dikkatimi su piresi de çekti. Aklıma bir zamanlar beslediğim ramirezilerim geldi. Biz su piresini nasıl daha besleyici yaparız diye kafa patlatalım bunlar mızmız çocuk gibi ağzına alıp tükürsün. [:)))]
Sarp Kayalıklar
[QUOTE=HunnicKhan][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/194383/190820221546461.jpg[/IMG]

Kafamda böyle bir plan var. Aslında bu kurulumda çok fazla bitki düşünmüyordum ancak daha sonra
-Neden olmasın? Dedim :D
Çizdiğim projede de görüldüğü gibi sağ arka tarafa Ludwigia palustris ‘Super Red’, sol alt tarafa da Myriphyllum mattogrossense düşünüyorum şimdilik. Farklı bir bitki de olabilir, şu anlık bu türleri düşünüyorum. Sizin de önerileriniz varsa yorumlarda tartışabiliriz. [:)]
[/QUOTE]

Kesinlikle hayır. Bence bitki sayısı gayet yeterli. Bitki sayısını arttırmak yerine ne bileyim doğallık üzerine çalışmalısın bence eğer tatmin olmadıysan :D Muhteşem bir tank olmuş. açıkçası bu şekilde. :)


[B]Ekleme[/B] Mesajın tarihine bakmadan atlamışım :) bu da güzel tabi :)[EDIT]Bisnev99,2022-09-29 22:47:44[/EDIT]
Dance Of Branches .(blackwater Akv.tanıtımı)
[QUOTE=Cem Altay]

Teşekkür ederim,ilk ve son BADC yarışma tankımdı :)
Sineklik ile ilgili projeye gerek yok bir adet sineklik ve altı adet mandal [:)][/QUOTE]

Çirkin görünür öyle yav. Tank kocaman. 😅

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.