ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Seko26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Haziran 2016 21:24
Son Ziyaret:
17 Haziran 2023 00:43
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhat

SON 10 MESAJI

Nano High Tech Dutch Style
Herkese Selam , evde haliha duran malzemeler ile masa başına seyirlik nano high tech bitkili bir akvaryum kurmaya karar verdim ;

- Tank : 30x25x20 15 litre
- Aydınlatma : 12W Smd Led kasasını kendim yaptım kendim uğraşmayı severim. Wifi bağlantılı ve zamanlayıcılı , uzaktan kontrol ve sesli kontrol etmek mümkün.
- Co2 : 7/24 Tüplü sistem ve aquario difizör , seachem indicatör .
- Filtrasyon : Venusaqua 501hw model şelale filtre , içinde biyolojik sünger, sera crystal clear, sera siporax, seachem Matrix ve seachem purigen mevcut.
-Gübreleme ve Bakteri kültürü : Tropicanın sarı olan versiyonunu kullanıcam. Bakteri kültürü olarakta seachem stability alıcam.
Test : Jbl Pro Scan
- Kum : Daha almadım ya aktif toprak olucak yada subsrate üzerine nötr kum olucak.
- Bitkiler : Zemin için monte carlo, rotala H'ra , rotala indica green ve Bucephalandra Catherine Red düşünüyorum. Bitki tavsiyelerinizi alabilirim..
- Canlı : Daha alınmadı ama kurulumdan sonra bir betta veya karides diye düşünüyorum. Canlı konusunda fikirlerinizi alabilirim..

Genel olarak bu şekilde kumlar geldikten sonra ve co2 tüpünü doldurduktan sonra kuruluma başlıcam.
Tavsiye ve önerilerinize açığım teşekkür ederim..
Tasarım ve Dekorasyon:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186664/060220222000541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186664/060220222001091.jpg[/IMG]
Betta Akvaryumu Tasarımı
[QUOTE=mrtcngltkn]Öncelikle belirtmek isterim ki ben çok küçük bir akvaryumda bu filtreyi kullandım ve bettam bu filtrenin içine sıkıştı.O yüzden filtre seçiminize dikkat edin.
Zemin bitkisi micra öneririm.10x10 ya da 5x5 paslanmaz çelik yardımıyla zemine koyabilirsiniz.
Bir çok orta ve arka plan bitkisi bulabilirsiniz forumda.

Işıklandırma için beyaz led kullanabilirsiniz.Düz sade[/QUOTE]

Filtre su çekiş yerine bir şeyler ayarlarım teşekkür ederim bilgi için. Micralar co2 isremeden ve rastgele Bir beyaz ışık ile gelişirler mi ?
Betta Akvaryumu Tasarımı
Herkese Merhabalar, 30x20x20 öçlülerinde betta akvaryumum var, şuan içinde ışık dahi istemeyen birkaç bitki, ısıtıcı, uzun zamandır kullanılan 3 4 cm hagen kum, birkaç kaya ve bir betta balığım var. Şuan sizlerden biraz tavsiye ve bilgilerinize ihtiyacım var.
1- Görseldeki askı filtreyi almak istiyorum, içine hangi ürünleri koyarsam cam gibi bir su elde ederim. Cam gibi olmasa da bu filtre ile alabileceğim en iyi verimi hangi ürünler ile alırım. (Evde daha önce kullandığım kedi kumum var)
2- Zemini tamemen bitki ile kaplamak istiyorum, altındaki hagen kum bunun için yeterli olur mu ? Hangi Bitki ile zemini kaplayabilirim? Ve bu ufak akvaryum için arka planda güzel görünücek bitkiler nelerdir ?[IMG]null[/IMG]
3- Zemin bitkisi ve arkaplanda olucak birkaç bitki için nasıl bi aydınlatma uygulayabilirim. Evde yaptığım şerit ledler için uygun olan bir armatürüm var bunu kullanıcam. SMD led hem uygun hem de işe yarar diye okudum. Hemde benim armatürüme uygun. SMD led ile 2. sorularımdaki bitkileri yeterli şekilde besleyebilir miyim ? Ve hangi SMD ledi almalıyım. SMD led olmaz ise uygun bir bütçe ile ne alabilirim yada kendim ne yapabilirim ?
Vereceğiniz bilgiler doğrultusunda hızlı bir şekilde alışveriş yapmak istiyorum. Tabi belli bir bütce doğrultusunda, tavsiyeleriniz ve bilgileriniz için şimdiden çok çok teşekkür ederim, İyi akşamlar [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186664/090820202145361.jpg[/IMG]
Yeni Aldığım Bettanın Cinsi Hak.
[QUOTE=Nursun]
Şu an hangi yemi kullanıyorsunuz ?
Günde bir sefer yada sabah akşam yem verebilirsiniz ,ölçüt olarak toplamda bettanın gözü kadar yem vermeniz yeterli (örn:günde toplam 5-6 hikari betta bio gold granül) .Alacağınız yemleri dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz .[/QUOTE]

Şuan petshopdan aldığım granül yem var ama muhtemelen kaliteli bi yem değildir. 10 tl ye almıştım markasını hatırlayamıyorum şuan. Ve kabuksuz artemia var onu da vermeye başlıcam henüz yeni tankına alışmasını bekliyorum. Yeni tanka koyalı 2 3 saat oldu baya bi hareketli bakalım su derecesi 26 -28 derece aralarında yakın zamanda askı şelale filtre de almayı düşünüyorum şuan bi filtre yok.
Yeni Aldığım Bettanın Cinsi Hak.
[QUOTE=Alp43]Canlı yem.[/QUOTE]
temin etmeye çalışıcam çok teşekkür ederim.

[QUOTE=Nursun]
Ocean nutrition betta pro ,nls betta formula,hikari betta bio gold,tropical soft line america s,omega one betta pellets vb kaliteli markaların betta yemlerinden en az 2 tanesini kullanmanızı öneririm bunlar haricinde canlı yem (su piresi vb) de verebilirseniz çok iyi olur . [/QUOTE]

Çok teşekkürler 2 3 tane almaya çalışıcam. Peki nasıl bi besleme düzeni önerirsiniz acaba, şuan sadece akşamları 3 tane granül yem atıyorum.
Yeni Aldığım Bettanın Cinsi Hak.
[QUOTE=Orkun Krc]Delta tail kuyruğunu tam olarak açamayan bettalara denir. Ayrıca renk olarak ta maalesef OPAK değil. Bu şekilde selofan olarak kalacak gibi görünüyor. Son olarak balık yavru da değil [:((][/QUOTE]

3 aylıkmış


[QUOTE=Alp43] .Şuanki kuyruk tipi delta.Belki küçüktür büyüyünce kuyruk açabilir bilemem.Ama resimdeki gibi birşey beklemeyin.
Delta,vt ilen hm arası kuyruk tipi.hm hm eşleşmesindende çıkabilir.Vt hm eşleşmesindende.Sizin 15liralik dediğiniz vt galiba.Yalnız onuda 30dan aşağı bulamıcaksiniz artik[/QUOTE
Evet maalesef


[QUOTE=hkavkaci]En arkadaki kuyruk yapısından dolayı detaya benzettim. Sıkı bir protein beslemesi ile kısa sürede formunu kazandırırsan ne olduğunu görebiliriz. Ama bence güzel balık. İade falan etmenizi istemem.
Formunu kazanınca resimdeki gibi olmayacak ama bu halinden daha güzel olacağı aşikar. [/QUOTE]

Satıcı 1 aya kuyruk açar dedi. Proteinli besleme için önerdiğiniz bi yem var mıdır. Şuan granül yem ve kabuksuz artemia kullanıyorum.
Yeni Aldığım Bettanın Cinsi Hak.
Merhaba bilginiz için teşekkür ederim. Delta tail dediğiniz petshoplarda 10 15 tl arasında satılan balıklar mı oluyor ? Ve şuan halfmoon olmadığından emin misiniz acaba,ona göre satıcı ile iletişme geçiyim
Yeni Aldığım Bettanın Cinsi Hak.
Teşekkür ederim bilginiz için. Şuan geçici burada 15 litrelik bitkili akvaryum a alıcam su dinlendiğinde. Satıcı görseldeki gibi olur demişti. Benim istediğim renk de bu tam olarak. Bu opak beyazı yakalamak için nelere yapabilirim. Ve boylandırmak için neler önerirsiniz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186664/310720201358591.jpg[/IMG]
Yeni Aldığım Bettanın Cinsi Hak.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186664/310720200830121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186664/310720200830281.jpg[/IMG]

Herkese merhaba,iyi bayramlar yeni Bir betta balığı aldım. Satıcıdan Düz Beyaz renk ve halfmoon cinsi olarak aldım. Ama şuan Yavru iken ben anlayamıyorum. Anlayan var ise yardım edebilir mi ? Halfmoon ve rengi düz beyaz mı olucak? Şimdiden çok teşekkür ederim. :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.