ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alican9206
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2016 18:38
Son Ziyaret:
17 Haziran 2016 14:34
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kirsehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Cüce Vatozlarım Damızlık Mı Acaba ?
Merhaba arkadaşlar geçenlerde 1 erkek 2 dişi olmak üzere damızlık sayılabilecek 3 cüce vatoz aldım.Daha önce üretmediğim için damızlık mı değiller mi bilmiyorum.
Bu erkeğim :[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182423/1_image.jpeg[/IMG]
Bu 1.dişim:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182423/2_image.jpeg[/IMG]
Buda 2.dişim:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182423/3_image.jpeg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182423/4_image.jpeg[/IMG]
Balıklarım çok sağlıklı MaşAllah fakat 2.dişide çok seyrek ve kısa bıyıklar olduğunu farkettim.Aldığım kişiye götürdüğümde dişilerdede çok az bıyık olur bu balık dişi dedi.Şuan akvaryumdalar testileri var ve yanlarında 2 komando çöpçü balığım 20 ye yakında yavru 1 aylık lepisteslerim var.Sizce yavru alabilmem mümkünmü balıklarımın durumu nedir teşekkürler.
Lepistes Tür Önerisi
[QUOTE=Yusuf.Yilmaz]Akvaryumcuya gidin beğendiğinizi alın. Hangisini sevmişseniz en güzel balık odur.[/QUOTE]Hocam fakat burda akvaryumcular genellikle melez karma akvaryumlara sahip . Şahsen safkan yetiştirmekten yanayım .Değerli Yorumlarınızı Bekliyorum Dostlar .Hayırlı günler .[EDIT]alican9206,2016-03-10 01:45:15[/EDIT]
Kırşehirde Bulunan Akvaristler
[QUOTE=numan85]Arkadaşlar uzun zamandır bir çoğumuz bu hobiye çeşitli canlılarla gönül vererek devam ediyoruz, içimde bir merak uyandı bir kaç arkadaşımı forumdan bularak tanışma fırsatı buldum ve güzel dostluklara sebebiyet verdi, bu sebeple Kırşehir'de bulunan dostlarımın bu başlık altında kendileriyle tanışma fırsatı bulmak istedim.divAkvaryum sevdalısının farklı hobilerde uğraşan insanlara nazaran daha span style="line-height: 16.7999992370605px;"bilinçli ve karakterli şekilde ilerlediklerini gözlemliyorum, bunun sebebinide Akvaristin araştırmacı olmasına ve oğrendiği bilgileri paylaşma isteğinden kaynaklandığını düşünüyorum./span/divdivspan style="line-height: 16.7999992370605px;"
/span/divdivspan style="line-height: 16.7999992370605px;"Arkadaşlar şimdiden hoşgeldiniz./span/div[/QUOTE]
Hocam eğer devam ediyorsanız bende kırşehirdenim.Tanış olmak isterim.
Kırşehirde Yaşayan Akvaris Dostlarımız Ses Verin
Selamın Aleyküm arkadaşlar. Ben Kırşehir'de ikamet eden bi akvarist dostunuzum.Aranızda Kırşehirde yaşayan veyahut Kırşehir ile bağlantısı olan dostlarımla her türlü konuda yardımlaşmak amacıyla tanışmak isterim.Allah Hepimizden Razı Olsun :)
Kırşehirde Yaşayan Akvaris Dostlarımız Ses Verin
Selamın Aleyküm arkadaşlar. Ben Kırşehir'de ikamet eden bi akvarist dostunuzum.Aranızda Kırşehirde yaşayan veyahut Kırşehir ile bağlantısı olan dostlarımla her türlü konuda yardımlaşmak amacıyla tanışmak isterim.Allah Hepimizden Razı Olsun :)
Lepistes Tür Önerisi
Arkadaşlar hala karar veremedim . Yorumlarınızı bekliyorum.
Vatoz Ve Çöpçü Akvaryumu Kuruyorum Bakar Mısınız ?
[QUOTE=JapoJupo]Bazı cory türleri kırılmaya meyilli Panda, Trilineatus hatta Adolofi melezi bile görmüştüm youtube da.Ama melezleştirip ne yapacaksınız? Doğru bir şey değil.Zaten sizin isteğinizle olacak bir şey de değil.Üretim elbette imkansız değil sadece vatoz gibi kolay değil.Su değerleri çok önemli yumurtaların mantarlaşmaması için.[/QUOTE]
Hocam özelden yazdım müsaitseniz eğer tabiki.

Arkadaşlar değerli cevaplarınızı bekliyorum.
Vatoz Ve Çöpçü Akvaryumu Kuruyorum Bakar Mısınız ?
[QUOTE=JapoJupo]Vatozlar için pek bir şey yapmanıza gerek yok.Damızlık çiftler suyunuz temizse iyi bakılıyorsa tankta küpte varsa yavru verirler.Ama corydoras yani sizin çöpçü dediğiniz aslında çöpçülükle alakası olmayan dip balıklarının üretimi kısmen daha zor.Canlı yem takviyesi iyi olur üretim için.Sık su değişimleri ile tank suyunda ısı düşürülür bu da balıklarda üremeyi tetikler.Yanlız yumurta alsanız bile şehir suyunda iletkenlik yüksek olduğu için genellikle mantarlaşıyor corydoras yumurtaları.Ya hazır içme suyu kullanacaksınız ya da OSMOS cihazı almalısınız.Nadiren şehir suyunda üretenlerde çıkıyor.Şans işi biraz biraz da sizin çeşme suyunun iletkenliği ile alakalı yumurtaların mantarlaşmaması.Bir de corydoras yavruları çok çok ufak doğuyor saç teli inceliğinde yani çok narin oluyorlar.Cüce vatoz yavrularının bakımı kolay pek bir şey istemezler.

[/QUOTE]

Teşekkürler hocam . Üretmek zor anlaşıldı fakat imkansız değil değilmi.Peki melezleştirmek mümkün mü ? Yani mesela biri komando diğeri farklı bir tür ürerler mi bu durumda ?


[QUOTE=alican9206]

Teşekkürler hocam . Üretmek zor anlaşıldı fakat imkansız değil değilmi ? Peki melezleştirmek mümkün mü ? Yani mesela biri komando diğeri farklı bir tür ürerler mi bu durumda ?
[/QUOTE]
Lepistes Tür Önerisi
[QUOTE=CanerS]Endler besleyin, üremelerini durduramazsınız, yeter artık üremeyin dersiniz. [:D][/QUOTE]
Haklısınız Hocam Endlerim vardı . Fakat görsel olarak çok sade geliyorlar ve yavru sık veriyor fakat verimleri az.O yüzden pek tercih etmiyorum hocam. Yorumlarınızı bekliyorum. ALLAH Razı Olsun İnşAllah.
Vatoz Ve Çöpçü Akvaryumu Kuruyorum Bakar Mısınız ?
[B]Selamın Aleyküm arkadaşlar. Evimde kendi imkanlarımla yeni bir akvaryum yapmayı düşünüyorum. Ama maddi durumum pek müsait değil, küçük bir akvaryum olacak. Şuanlık 1 çöpçüm 1de çift olmak üzere 2 cüce vatozum; yani toplamda 3 balığım var. Allah İzin Verirse İnşAllah yakınlarda akvaryuma damızlık çiftler eklemeyi düşünüyorum. Sizce bu akvaryumda ikisinden de yavru alabilir miyim? Bir tane vatoz için özel yapım testim mevcut.Ne almam gerekiyor nasıl bir akvaryum kurayım? Balıkların üretimi özellikle çöpçünün üretimi hakkında hiç bilgim yok. Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Allah Hepimizden Razı Olsun İnşAllah.[/B]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.