ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Jamkambaska
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ocak 2016 20:09
Son Ziyaret:
10 Mart 2016 06:40
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mıstıfa
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Musti

SON 10 MESAJI

Su Değişim Sistemi Yapıyorum
Akvaryum hobisinin en zahmetli kısmı su değişimdir. Su değişimini sadece vana açıp kapatarak yapabileceğimiz veya tam otomatik olarak kendi kendine su değiştiren bir sistem arıyorum. Birkaç tesisatçıyla görüştüm ''sen söyle biz yapalım'' modundalar. Hobi ile ilgileri olmadığı için proje üretemiyorlar. Ben de kendim yapmaya karar verdim. Duvar delme, kırma vb şeylere elim yatkındır. Nasıl bir proje yapabilirim?
Duvarda kanal açıp akvaryumun arkasına iki musluk getirmeyi düşündüm. Biri su verecek diğeri kirli suyu atacak. Suyu banyodaki lavabonun altındaki fleks hortumdan ayırıp alacağım, aynı şekilde atık suyu da lavabo giderine bağlayacağım. Ancak duvarda kanal açmak için olan makinelerden yok, 4-5 bin tl civarındalar[:x] Darbeli matkap ile de bu işi yapmak epey zahmetli olacak.

Başka fikri olan?
Nematod Patlaması !
Bendekiler de nematod mu?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182169/P_20160227_175516_1.jpg[/IMG]
@#@kumdan Çıkan Canlı?
Sanırım fazla yemlemeden oldu. Kepçenin arkasıyla kumu karıştırdıktan bunlarsan çıktı. Hemen dip çekimi yaptım. Kovada belki yüzlerce vardı ama telefonla bu kadar belli oldu.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182169/P_20160227_175516_1.jpg[/IMG]

"S" çizerek yüzüyorlar. Durduklarında saç teli gibi beyaz. 0.5 cm den 4 cm ye kadar farklı boydalar.[EDIT]Emiro,2016-02-27 22:12:02[/EDIT]
En Çabuk Çoğalan Bitki?
Teşekkürler Sinan Bey. Ancak dediğiniz bitkileri bulamadım[:(] Malum öğrenciyiz birkaç yere sorabildim sadece. Nasıl temin edebilirim?
En Çabuk Çoğalan Bitki?
Kendi çapımda uğraştığım bitkili akvaryumumda 1 adet amazon hançeri 2 adet anubias var. Ancak ben akvaryumda çok fazla yeşilin görüldüğü bir akvaryum istiyorum. Maddi olanaklar malum öğrenciyim. Çabuk çoğalan ucuz bitki ne önerirsiniz sayın üstatlarım? Birkaç farklı tür önerirseniz çok sevinirim.
Yeni İş Pet Shop?
Emre Bey, mümkün olduğunca çok ayrıntıya ihtiyacım var. Bu işi ciddi olarak düşünüyorum. Vaktiniz varsa uzunca bir anlatır mısınız gerekirse özelden.
Yeni İş Pet Shop?
[QUOTE=thundereblue]Emre bey ufak çaplı bir petshop bile açsanız bile 50.000 TL nakdi cebinize koymanız lazım . Belediye ile görüşmeniz lazım ve son yasalara göre veterineriniz olmalı. Kedi köpek içinde ayrı ruhsat alıyorsunuz . Daha dükkanın vergi levhası yazarkasası ayrı masraf.
Dükkana demirbaş kafes akvaryum lazım onlar ayrı masraf ( ileride daha büyük veya daha küçük dükkana geçerseniz sıkıntı). Dükkan içine kafes (İzmir'de üreten var) akvaryum, kuş, balık, kedi, köpek yemleri malzemeler vs. vs. ...... 50.000 başlangıç şart [/QUOTE]
Emre Bey, bu konu hakkında tecrübeniz var mı? Yada yapan bir tanıdığınızın filan dükkanı açma aşamasına şahit oldunuz mu?
Yeni İş Pet Shop?
Eski işimizi devrettik ve aklımda ufak çaplı olarak bir pet shop açma fikri var. Başlangıçta canlı olarak sadece kuş ve balık satmayı, dükkan yürürse ileride kedi ve köpeğe de yer vermeyi düşünüyorum. Fikrim şuan sadece tasarı aşamasında. Pet shop işi karlı mıdır? Açmak için neler gerekir nerelere başvurmalıyız? Biraz bilgi verebilir misiniz.
Bunlar Azgınlar Ne Besleyeyim?
50 litre akvaryumda karışık canlıdığuran besliyorum 15 aldım 70-80 oldular. Başka ne bakabilirim daha yavaş çoğalan? Lütfen yardım[:x]
Lepistes ve Molideki Hastalık
Peki hangi tür önerirsiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.