ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BUZDOLABI
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mayıs 2015 17:48
Son Ziyaret:
18 Eylül 2022 23:57
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bahadır
Doğum Tarihi:
12 Kasım 1981
Yaş:
42
İl:
Denizli
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bahadır Korkut

SON 10 MESAJI

Bubble Magus Qq1 Protein Skimmer
Konuyu hortlatalım,yaklaşık 3 ay önce alıp kullanmaya başladım ancak şu günlerde (microbubble) baloncuk kaçırma sorunu başladı. Ne yaptıysam çözemedim. Bu makinenin devirdaim şiddetini ayarlayabileceğimiz bir ayarı var mıdır acaba. Yada baloncuk kaçırmasına çözümü olan
90 Lt Yeni Kurulum
Merhabalar akvaryumlarınız çok güzel, ben de 80 lt kurulum yaptım diatomlarım yeni yeni oluşuyor. Akvaryumun üzerine balık atlamasın diye koyduğunuz tel aparat nasıl birşey. Hazır bir ürün mü, kendiniz mi yaptınız detay verebilir misiniz.
Neon Tetra Bakımı Ve Tavsiyeler
Yaklaşık 1 yıldır besliyorum.Öyle çok narin filan değiller bence.Bitkilerdeki yosun sorunu yüzünden bol bol su değişimi yapmama rağmen herhangi bir kayıp yaşamadım.
Neon-artemia İliskisi
Artemia severek yiyorlar.Çiftleşmeleri için de faydası oluyor.
Mayali Co2 Bilgisi Olanlar...
2 saatte kabarcık olabilir ancak yine de kısa bir süre.4-5 saate kadar çıkış olmaması normaldir.Biraz daha bekleyin,bazen geç çıkıyor.
Gnays Kaya İhtiyacı
Ben de geçen sene ilk kurulumda peyzaj-bahçe ürünleri vb.taş satan bir yerden çeşitli kayalar alıp koymuştum akvaryuma.Salınım yapıp yapmadığına bakmadan akvaryuma koydum ve sonuçta birçok balığımı kaybettim (neon-tetra türleri).Siz benim düştüğüm hataya düşmeyin, kayaların salınım yapıp yapmadığını mutlaka kontrol edin.Gnays kayalardan şu an kullanıyorum.Gayet şık ve zararsızlar tavsiye ederim.
Yosun Patlaması
Şu görünen kadarı ile balıklara bir zararı olmayabilir.Ancak akvaryum gördüğüm kadarı ile bolca gün ışığı alan bir yerde duruyor ve zamanla yosunlar daha da artacaktır.Eğer müdahele etmezseniz yakında tankın içini göremeyebilirsiniz.
Neon Tetralarim Birbirini Kovalıyor
Birbirlerinin etrafında dairesel olarak birbirlerini dürtüyorlarsa,çiftleşme hareketidir.
Fotosentez Sorunu Ve Kafama Takılanlar
Bende akvaryumuma düzenli co2 ,sıvı gübre vermeme rağmen fotosentez gözlemleyemiyordum.Ta ki sizin konu başlığını görene kadar :) Akvaryumum 35 lt civarı.
1 adet t8 15 w grolüx floresan + 23w phılıps tasarruf ampulu takılı idi.Bugüne kadar sadece groluxu açık bırakıyordum.Tasarruf takılı olduğu halde hiç açmamıştım.Buradaki arkadaşlar sizin fotosentez sorunuza ışık diye cevap verince,gittim içeriye tasarruf ampulünü de açtım.(grolüx zaten 3 saattir açıktı)
İnanmazsınız 2-3 dk içinde bitkilerin bazıları fotosenteze başladı.Şu anda akvaryumda bolca hava kabarcığı oluştu.Sayenizde bitkilerim ilk defa fotosentez yaptı :)
Sizde aydınlatmanızı gözden geçirin,belki benim gibi fotosentez sorununuz çözülür.
Mayalı Co2 Sistemi
Ziya abi bende senin gibi havataşıyla denemiştim ilk zamanlar.Oldu zannetmiştim ama pamuk+şırıngayı deneyince havataşı kullanmakla hata ettiğimi farkettim.Şimdi ise ista 3in1 kullanıyorum.Havataşı sadece görsel olarak tatmin edebilir seni ama gerçek çözünme için diğer yolları denemeni tavsiye ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.