ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zeyzey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2015 23:06
Son Ziyaret:
19 Mart 2015 16:40
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zeynep Memis
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

♡○♡○

SON 7 MESAJI

BALIKLARIM YÜZMÜYOR
Mavi olanin bitkilerinde curume yoktu, onun suyunu degistirince boyle yuzmemeye basladi. Stresten dolayi midir acaba?
BALIKLARIM YÜZMÜYOR
Yüzgeç erimesi olan yüzüyor zaten onu tedaviye başladım, şuan kalirüferin üzerinde değiller ısıtıcıları var ve filtreleri çalışmıyor. Küçük dişi balığımda bu sorun var daha çok.  4,5 akvaryum, fanus değil. Su değişimlerini 2 gün arayla aşağı yukarı 1 litrelik sizin dediğiniz gibi hep dinlendirilmiş su ile yapıyorum. Dediğim gibi sanırım bitkilerde bir çürüme gerçekleşti o yüzden oldu çürüyen bitkiyi attım. Ve bunların dışında kırmızı bir betam var onun akvaryumu da aynı fakat onda hiç bir problem yok. Köpük yapıyor, yüzüyor, yemek de yiyor. Ama onda baştan beri ısıtıcı vardı.

http://foto.akvaryum.com/fotolar/170633/20150312_110238.jpg

Bu yüzgeç erimesi başlayan balığım.

http://foto.akvaryum.com/fotolar/170633/20150312_110252.jpg

Bu da bir sağlık problemi olmayan fakat su değiştirdikten sonra su dibinde duran dişi balığım.
zeyzey2015-03-12 11:16:11
BALIKLARIM YÜZMÜYOR
Merhabalar. Toplam 3 tane beta balığım var ve hepsini 3 ayrı 4.5 litrelik akvaryumda besliyorum. 1 tanesinde ısıtıcı vardı fakat diğerlerinde yoktu o yüzden onları kalirüferin üstünde tutuyordum bir müddet fakat ısıtıcı aldım. Balıklarımın bir tanesinde yüzgeç erimesi başladığını farkettim sanırım içindeki bitkisi çürümeye başlamıştı bu yüzden %50 miktarında bir su değişimi ile o bitkiyi attım. suyun temizlenmesi için filtre çalıştırdım sonra kapadım çünkü filtremde hız ayarı yok ve balığın rahat yüzmesine engel oluyor. iki balığım içinde bu düzenlemeyi yaptım ve 1 gün sonra balıklarımı sürekli dipte durduğunu farkettim. Hep kumun üstünde duruyorlar cama vurunca hareketleniyorlar biraz yüzüyorlar ama tekrar dibe geri dönüyorlar. Hasta olduğundan şüphelendiğimde bu belirti pek yok ama diğeri böyle. Yüzgeçlerini falan açmıyor hiç. Acaba ne olmuş olabilir? 

Betta Yüzgeç Erimesi
Balik oldukca iyi durumda. Erimesinde bir artis yok, yemeklerini istahla yiyor, yuzuyor, mutlu :) cok tesekkur ederim yardimlariniz icin.
Betta Yüzgeç Erimesi
Bir kaç araştırmamdan sonra Mikofish alıp uygulamaya başladım dün gece, sizce akvaryumunu dezenfekte edip yani şuan suyu ilaçlı, ilacı kesip günlük su değişimlerine devam mı edeyim?
Şelale filtre ve beta balığı
Benim bu konuda pek bir bilgim yok fakat bende bir beta balığı besliyorum ve akvaryumum 4L civarında. SeaStar HX-200L iç filtresini kullanmaya başladım bugün ama balığı rahatsız eder mi etmez mi bilemiyorum, suda biraz dalgalanma var.
Filtreyi akvaryumun en köşesine koydum ki tüm su dalgalanmasın diye fakat bazen balık kendi isteğiyle o yöne gidiyor. Sizce bir sakınca var mı veya almam için hangi filtreyi önerirsiniz?
Betta Yüzgeç Erimesi
Fotoğraf: 

Merhabalar; yaklaşık 1 buçuk aydır beta balığı besliyorum. Akvaryum dünyasına yeni sayılırım bu yüzden güvenilir bilgiler almak istedim. Aldığım günden beri balığımın alt yüzgeçlerinin biraz büzüldüğünü farketmiştim ama pek önemsemedim fakat bu süre içerisinde bu büzülmeler oldukça arttı. Biraz araştırdım sanırım yüzgeçleri eriyormuş. Akvaryumum 30cm yatay uzunlukta, 20cm yükseklikte ve 15cm genişliktedir. Daha büyüğünü alamıyorum malesef. Filtre kullanmıyorum fakat ısıtıcı var ve 25 derecede tutuyorum. Su değişimlerini yaklaşık 1 ay süreyle yapıyorum ve genellikle kirli suyun %90'ını boşaltıp temiz su koyuyorum (dipteki kirler beni çok rahatsız ediyor). Su değişimlerimde Quick Freshwater Salt tuzu, DeepFix Fishtavit vitamini ve DeepFix Aqua-fix su düzenleyicisi kullanıyorum. Haftada 1 kez canlı yem onun dışında normal yem kullanıyorum. Balığım yüzgeçlerinde erime olmasına rağmen herhangi bir kötü belirtisi yok. Yemek yiyor, yüzüyor, köpük yapıyor vs. İlaç olarak ne kullanmalıyım ve nasıl önlemler almalıyım? Akvaryum ve su değişimlerimde değişikliklere gerek var mı?
Bu arada akvaryumumda canlı bitki kullanmak istiyorum fakat kum alamıyorum. Kumsuz yaşayan canlı bitkiler neler?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.