ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fuzuli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Aralık 2014 13:39
Son Ziyaret:
19 Nisan 2015 13:36
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orkun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Dünyada ümit bir direktir.

SON 10 MESAJI

Lepistes yavrusu akvaryumu
2 adet akvaryumum var. Biri yavru akvaryumu. Daha önce büyük akvaryumdan elma salyangozu koydum bir faydasını görmedim. Çöpcü koyduktan sonra dip temizliğinin daha muntazam olduğunu gördüm. Sana tavsiyem çöpcü koyman ,herhangi bir zararı da olmaz yavrulara.
Balığın cinsi nedir
Şartlar yüzünden full redlerde renk açılması olabiliyor. Size okumuş olduğum bir paragrafı gönderiyorum umarım faydası olur. Onun haricinden renkten önemli olan sağlıklı balıklar yetiştirmek  :)

En az iki çeşit klasik yem kullanın. Yemlerin kalitesi kadar renkleri de önemlidir. Çünkü bu yemlerdeki renk maddeleri hücredeki renk pigmetleri tarafından emilir ve yavru renklenmeye başladığı zaman %30 oranında yemlerinizin %70 oranında da anne babasından aldığı genlerin etkisini görür.

Lepistesler ışınsal yüzgeçli balıklar sınıfına girer. Bu sınıfa giren balıklar ışığın etkisiyle daha canlı ya da daha mat renklere sahip olurlar. Günde 10 saat kadar akvaryumunuzu aydınlatmanız, yavruların daha sağlıklı renklere sahip olmasını sağlayacaktır. Işık seçiminizi gün ışığı veya beyaz olarak seçmeniz en iyisi olacaktır.

Baliklarim Ölüyorlar
Öncelikle selam Muzarat bende Eskişehir de yaşıyorum..200 litre akvaryumum var ve mecburen çeşme suyu ilave ediyorum .15 günde %20-25 civarında değişim yapıyorum.Yoksa o kadar suyu nerde dinlendiricem ve malum hava şartlarından dolayı akvaryumda ki sıcaklığa nasıl yakın tutucam.

Senin  belirtmiş olduğun 2 ay önce ki olay tüm akvaryum için mi geçerli yoksa var olan suyun üzerine ilavemi yaptın ? Bu önemli bir konu. Yakın zaman da akvaryuma yeni balık aldınmı ? Anlıyacağın balıkların ölüm sebebi birden çok sebebi var..Senin gözlemlerin bu konuda çok önemli yoksa her giren birşey söyler seninde kafan karışır.


Fuzuli2015-01-16 12:43:07
Yavru Tankına Geçiş..
Merhaba,

Yavrular için artemia çıkarmakla uğraşmam dersen, piyasada kabuksuz kurutulmuş artemia yemleri var onları kullanabilirsin. Kum tercihi sana kalmış. Ama akvaryumunda en azından 1 bitki beslesen balıklar için faydası var. Hem de görselliği güzel olur. İç filtreye dikkat etmeni öneririm. Eğer kullanıcaksan üzerine ince bayan çorabı geçir ki yavruları içine çekmesin.
Lepistesim Biz Yokken Doğurmuş
Tüm canlı doğuran yavruları diğer yavrularla uyumludur.Herhangi bir sorun yaşanmaz. Balığınız büyük ihtimalle doğumu tamamlamıştır. .Lepisteslerde doğum süreci 1 ay kadardır. Tarihi bir köşeye not edin ve bir daha ki ay Lepistesinizin yavruluk ta doğum yapmasını sağlar ve yavruları kurtarırsınız.  
Damızlık lepistes
2  Ay önce 2 adet almıştım. Aldığımda ikiside hamileydi. Biri 50 diğeri 40 kadar yavru verdi. 4-5 gün önce ikisi yeniden yavruladı birinden 35 diğerinden 25 kadar yavru aldım.
Hava motorunun sesi arttı.
Motorun altına ıslak yada nemli bir bez koyarsan sesi azaltacaktır.
lyretail platy
Kendi balıklarımdan soğudum bir an,çok güzel cinsler..
Endler
Bugün 3 çift aldım. Fakat Eskişehir deyim. Umarım bulursun. Çok güzel balıklar..
Plati sorunu
Ben de plati besliyorum ve yavru almada sorun yaşıyorum.Bununla ilgili araştırma yapmıştım.Dikkatimi çeken paragrafı aynen size kopyalıyorum.Yavru almada çok önemli bir etken olduğu için bende uygulamaya başladım.Umarım size de yardımcı olur..


''İki doğum arasında geçen süre, değişik varyosyanlara ve su sıcaklığı ve minor olarak etkileyen ışıklandırma peryoduna göre değişiklikler göstermektedir. 22 – 26 C arasında ve günlük 12 saatlik aydınlatma ile bu aralık 26 ila 35 gün arasında değişmektedir.
18 C nin altında ve 29 C nin üstünde bu süre 63 günlere kadar uzadığı görülmekle birlikte günlük 10 saatin altında ki aydınlatmalar bu süreyi küçükde olsa etki yapabilmektedir.''

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.