ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DoğayıSevenAdam
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Kasım 2014 18:00
Son Ziyaret:
15 Aralık 2016 09:59
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Kırlı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Kırlı

SON 10 MESAJI

Aquaclay Ve Üstüne Jbl Manado Olur Mu ?
Alta lav kırığı üste manado koyacağım . Karışırlarsa renk olarak bi sıkıntı olmaz diye düşündüm. Sıkıntı yaşamam inşallah ...
Aquaclay Ve Üstüne Jbl Manado Olur Mu ?
Şöyle bir taban yapsam ne dersiniz peki ? En alta lav kırığı üste dere kumu onun üstüne manado kum . Bu katmanların arasına sineklik sermeli miyim ? Tavsiyelerinizi bekliyorum ..
Aquaclay Ve Üstüne Jbl Manado Olur Mu ?
Dere kumunun üstüne manadoyu yerleştireyim o zaman yanlış anlamadım değil mi ? Işıklandırmam kötü olmayacak 2 grolüx 2 aquastar 1 daylight hepsi t5 olacak çok da düşük destekli olmayacak akvaryum. Bu zemin yeter umarım.
Aquaclay Ve Üstüne Jbl Manado Olur Mu ?
Akvaryum yaptırıyorum , ışıklandırmasını yapacağım filtre alacağım derken maddi olarak o kum beni aşacak şu an. Öğrenciyim ancak alabildim bunları :) Başka tavsiyeniz var mı manado ile kullanabileceğim ?
Aquaclay Ve Üstüne Jbl Manado Olur Mu ?
Merhaba , önceden 6 ay kadar bitkili akvaryumla uğraştım. O akvaryumumda tamamen Jbl Manado kum kullanmıştım. 1m bombeli akvaryumdan 100-55-50(Y) akvaryuma geçeceğim . 25 lt kumdan elimde şuan takribi 17-18 lt var . Alta aquaclay üste bu manadoyu sersem sizce iyi bir taban olur mu ? Cevaplarınızı bekliyorum. İyi günler...
Yeşil Su Sorunu
90 saatlik karartmanın ardından yüzde 50 su değişimi yaptım.Bu su değişiminde tüm suyu dinlenmiş koymadım ama. Yüzde 25 dinlenmiş yüzde 25 çeşmeden klorlu su koydum. 3 gündür gayet güzel gidiyor sanırım sorunu çözdüm.
Yeşil Su Sorunu
Güneş görmeyen bir odada akvaryum.Anlaşılan kimyasal kullanacağım.Uv alma imkanım yok çünkü.Karartma bittiğinde bi bakıyım duruma.İlginiz için teşekkürler.
Yeşil Su Sorunu
[QUOTE=Nefer] Su Piresi kültürü edinirseniz akvaryumunuza Su Piresi atabilirsiniz.
Karartma uygulamak çok gereklidir. Biran önce karartmayı başlatmalısınız.
Havalandırma sürenizi kesinlikle azaltmamalısınız. Bunları uygularsanız sorununuzun çözüleceği kanaatindeyim.
Kolaylıklar dilerim.
[/QUOTE]
cevap için sağolun 3 gün oldu karaetalı.Karartrıktan sonra ne yapmalıyım bilmiyorum.Işığı verdiğimde tekrar sorun başlarsa korkuyorum.Su değişimini yüksek miktarda yaparsamda siyanobakterileri arttırıcı etki yapar diyorlar.DoğayıSevenAdam2014-12-28 16:06:30
Yeşil Su Sorunu
Merhaba. Akvaryumumu kuralı 1.5 ay oldu ama o zaman dış filtre alamamıştım.Dip çekimi ve haftada yüzde 30-35 su değişimi yapıyordum. Kurduktan bir ay kadar sonra 40 civarı yavru lepistes koydum.Akvaryum 1m bombeli bir akvaryum.Zeminde manado kum kullandım. 21 w t5 günışığı ve 30 w grolüx kullanıyorum.lifetech 835 dış filtreyi ise 3 4 gündür çalıştırıyorum.Sanırım fazla yemlemeden dolayı yeşil su problemi ile karşılaştım. Görüş mesafesi 7 8 cm ye kadar düştü. Uv filtre alma durumum olmadığından karartma uygulamaya karar verdim. Bu akşam 72 saat olacak karartmaya başlayalı.Su bayağı düzeldi ama hala hafif bi yeşillk,bulanıklık var ve ışığı açarsam tekrar eski haline gelecek gibi.Ne yapmamı tavsiye edersiniz.Yeşil su önleyici ilaçlardan mı kullanmalıyım.Teşekkürler..
Yeni Başladım.Bilgi ve Tecrübeleriniz Önemli
Şu an bu şekilde akvaryumum.Görüşleriniz için teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.