ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
61akvarist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2014 03:51
Son Ziyaret:
10 Kasım 2015 16:37
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Akvarist Akvarist
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Trabzon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Akvarist Akvarist

SON 10 MESAJI

Salyangoz Sorunu :(
Konunun üzerinden epey vakit geçmiş ancak aynı sorunlarla kaşılaşıp tekrar bakanlar mutlaka vardır. Tankta kesinlikle kimyasal kullanmayın. Sorun fazla yemleme olabilir. Benim tankta da varlar ve bitkilerime vs zarararı yok. Ayrıca elma salyangozlar bunların yumurtalarını da yediği için öyle çok üreyemiyorlar. Bunlar sayesinde yosun sorunu da hiç yaşamadım. Bence tankta olmasının bir zararı yok, görüntü kirliliği dışında. O da çok yemleme yapılmazsa çok üreyemeyeceklerinden görüntü kirliliğine çözüm olacaktır.
Life-tech Jebo 835 Kurulumu
Lifetech motorumumn üstündeki pompa vazifesi gören aparatı buradaki iletilerden öğrendim. Öğrendiğim de çok  iyi oldu. İçinde hava kalmayınc ses falan da kalmadı. Eve girince bozuldu mu acaba diye tereddüt ettim. Artık çok sessiz çalışıyor :)
Bu salyangoz türü nedir?
Hızlı ve çok sayıda üreyeceği muhakkak. Ancak ben hiç birini faydasız görmüyorum. BEnim akvaryumuma da adi salyangozlar bulaştı bir şekilde. Ancak onlar sayesinde bitkiler asla yosun olmuyor. Hoş göründüğünden benim bitkili akvaryumun ışığı 15 saat civarı açık kalıyor günlük, zerre yosun yok
elma salyangozu neden ölüyor
İlk zamanlar balık rahatsız ettikçe kkapanıp açılır.  Ancak bu durum devam ederse strese girer ve artık açılmaz, açlıktan ölür. Fazla yem konusunda endişeniz olmasın. Fazla yemleri olduğu gibi tüketir o.
Forumda canlıları birbiriyle yaşatanların bilgileri her zaman öllçücü olmaz. Ben sarı prenses ile de baktım elmaz salyangozu ancak buölçücü değil. Nadiren sakin ve zarar vermeyen istisnalar olabiliyor. Kumun bir zararı olacağını sanmıyorum. Akvaryumda bşka bir soru yok ise eğer balıktan strese girmiştir bence
Salyangozun Türü Ne ? (acil)
Zaten istemeseniz de durur. Yüksek ihtimalle ya başkaları da vardır ya da yumurta bırakmıştır biryerlere :)
61akvarist2015-03-02 07:07:10
elma saylangozu bitkileri yiyiyor
Çok aç kalmadıkça bitkilere zarar vermez. Eğer salyangoz aç değilse bitkilerde problem olabilir. Bozulmaya, çürümeye başlayan bitkileri derhal yemeye başlıyorlar çünkü
Elma salyangozu boyut?
Öncelikle fındık kadarı yumurta bırakmaz. En azından bende hiç bırakmadılar. Aksi yönde tecribesi olan paylaşırsa ben de öğrenmiş olurum böylelikle. Ceviz büyüklüğünde olması lazım yumurta bırakması için.



Yumurtadan sonra erkeği ayırmak konusuna gelince, bir kere çiftleşince 1 ay kadar yumurtlayabilir. Daha uzun süre yumurtaya devam ettiğini söyleyenlere rastladım. Ancak benim bildiğim ortalama 1 ay daha yumurtlayabilir ayırsanız bile;)
Üretmeye hevesiniz varsa yapabilirsiniz bence. Olmadı yavruları ücretsiz dağıtırsınız çok olunca. Hevesinizi almak istiyorsanız deneyin bence. Ama akvaryumunuz küçüse birr süre sonra sorun olacağı da bir gerçek. Suyu çok çabuk kirletiyorlar
Adi Salyangozlar neden Su Yüzeyinde?
Bu arada bitkilerin yosunlaşmasını da engelliyorlar, aklınızda bulunsun. Tatile gittiğimde bir arkadaşa yem atması için anahtar bıraktım. Bitkiler ölmesin diye de ışığı açık bıraktım. 20 gün ışık hiç kapanmamasına rağmen zerre kadar yosunlaşma olmadı.
Sabah kalkınca ışığı açıp gece 12 civarı yatarken kapatıyorum. Günlük 15 saatten fazla açık ışık ama bitkilerde tek bir yosun yok. Faydalı canlılar bence. Zarar vermiyorum onlara. Ramshorn ve elma salyangozlarla kardeş kardeş yaşıyorlar. Bu arada elma salangozlar onların yumurtalarını yediğinden hızlı üreyemiyorlar da ;)
elma salyongozu mu bunlar?
KAbuğun rengi de olabilir. Kıvrım yerinin ortası öyle olabiliyor. Midyeye benzettiğin yeri kopartmaya kalkma sakın. Hayvan zarar görür. Fazla yemden öleceğini sanmıyorum. Salatalık yedirirsen çok daha hızlı büyüyeceklerdir ;)
Rize-Trabzon-Artvin-Hopa
 Trabzon'dayım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.