ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
YesilGremlin
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
269
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2014 01:30
Son Ziyaret:
05 Nisan 2022 23:21
Toplam Mesaj:
565 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metehan Camlık
Doğum Tarihi:
06 Haziran 1998
Yaş:
25
İl:
Sakarya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-200 Litre Karışık Canlı Doğuran- -60 Litre Yavru- 25 Litre yavru - -Metehan ÇAMLIK-

SON 10 MESAJI

Ağız Beyazlaması
Merhabalar, birçok balığımı ağızlarının beyazlamasından sonra görülen yem yemekte isteksizlik, kuyruk erimesi, saklanma veya kontrolsüzce sallanma gibi belirtiler sonucunda kaybediyorum. Hastalığı çok araştırdım mantar olduğu kanısına vardım ve gerekli tedavileri uyguladım fakat bu durum geçmedi. Akvaryumumdaki balıkların çoğunda olan bir hastalık değil genelde bir veya iki balık aynı anda bu şekilde hastalanıyor ve çoğunlukla kaybediyorum. 200 litre canlı doğuran tankım var ve kimyasal olarak crystalpro nun multi mineral akvaryum düzenleyicisini kullanıyorum(kullanmaya başlamadan önce de aynı sorun vardı.) Acaba hastalık tam olarak nedir, tedavisini nasıl uygulamalıyım?
200 Litre Canlı doğuran
Sobo 1800Lt/H Tepe Filtre
Su değişimi haftalık 20% arıtma sisteminden gelen suyla yapıyorum.
Mantar tedavisi için karantina tankında aquaxi mikofish ve az miktarda contra-ıctyho kullandım.
Yardımcı olursanız sevinirim.



Yardımcı olabilecek kimse yok mu[:?]
Yavru(yeni Doğmuş) Kılıçkuyruğu Ne Yer
Merhabalar, anaç balıklara verdiğiniz yemleri toz haline getirip verebilirsiniz. Yavru yemi de alabilirsiniz. Makaleleri de okursanız birçok bilgi mevcut konuyla ilgili.
https://www.akvaryum.com/canli_doguran_yavrularinin_yetistirilmesi_makaler_15_1480.asp
Plati Kuyruğu
Eğer kuyruğun etrafı pamukçuk şeklinde beyaz ise ve günden güne artıyorsa sorun var demektir. Eğer dediğim şekildeyse bu balığın stres altında olduğundan kaynaklı da olabilir, akvaryumunuzda bulunan hastalık yapıcı bakteriler sebebiyle de. Çok geçe de kalmadan gözlem yapmanızı öneririm. Hastalık olduğu kanısına varırsanız ;
https://www.akvaryum.com/yuzgec_erimesi_hastalikr_1738.asp
Linki araştırıp çözüme ulaşabilirsiniz.. Bunun dışında eğer ki akvaryumunuzda platiyle uyumsuz bir tür varsa ve onun yaptığını düşünüyorsanız balıklarınızın düzenini tekrardan gözden geçirip bu sorunu çözmeniz gerekir.
Geçmiş olsun.
Hamile Lepistesimin Solungaçlarında Kızarıklık Var
Hastalıklar konusunda pek bilgili olmasam da şu başlıklarda bazı bilgiler paylaşılmış, bir bakmanızı öneririm.
https://www.akvaryum.com/forum/solungacta_kizariklik_nedir_k915689.asp
https://www.akvaryum.com/forum/solungacta_kizariklik_k941115.asp

Ayrıca kendi tecrübelerimden de yola çıkarak ilgili konularda ki çözüm önerilerine katılıyorum. Genel olarak yeni kurulmuş akvaryumlarda veyahut da temizliğinin düzgün yapılmadığı durumlarda biriken artık yemler sonucunda böyle durumlarla karşılaşılıyor.Sudaki zehirli maddelerin artması sonucunda kendini gösteriyor. Su değişim sıklığının artması ve doğru yemlemeyle düzeltilebilir. Aynı sebepten birçok balığımı kaybettim zamanında. Geçmiş olsun.
Bitkinin İsmi Nedir ?
Teşekkürler yardımınız için bende limon olduğunu düşünüyorum ama aldığım yerdeki arkadaş yarım yamalak bir şekilde içinde 'red' kelimesi geçen bir bitkinin farklı bir varyasyonu olduğunu söylemişti. O yüzden benzetsem de bir bilenden garantilemek istedim.
Lepistes Akvaryumu İçin Gerekli Şeyler
60 litreye direkt olarak 20 balık eklemenizi önermem. Kolay ürediklerinden bir süre sonra zaten çoğalacaklar. Hazır bir suyunuz varsa ve temiz olduğundan eminseniz onu kullanabilirsiniz. Lav kırığı tekte kullanılabilir fakat denildiği gibi dibe çöken pislikleri temizlemek zahmetli olacaktır. Isıtıcı konusunda kesinlikle ucuza kaçmamanız gerekiyor ki zaten şuan piyasadaki alacağınız en kötü termometresiz ısıtıcılar bile (100w için konuşuyorum) en az 50 tl den başlıyor. Onu ayrıca araştırıp bulabilirsiniz. Ben 60 litre akvaryumum da tetra marka kullanıyorum. Çöpçülerin yavru yediklerini hiç görmedim fakat riske de atmak istemediğimden bende yavru olan akvaryumum da çöpçü bakmıyorum. Çürümüş bitkileri vs. akvaryumdan uzak tutmak istiyorsan elma salyangozu alabilirsin ya da seni irite etmiyorsa (muhtemelen) alacağın bitkilerin içinden çıkan adi veyahut da ramshorn salyangozları akvaryumundan uzaklaştırmazsın böylece güzel bir denge kurmuş olursun hemde daha az maliyetli olur.
Yavru Akvaryumuna Salyangoz
Forumu araştırırsan bununla ilgili birçok konu ve birçok fikir ayrılığı var. Yiyeceğini hatta planlı avlandığını söyleyenleri de okudum , gece olmasını bekleyip saldırdığını vs. fakat kendi deneyimlerime dayanarak yemeyeceğini söyleyebilirim. Hasta ve ölmek üzere olan balıklar haricinde hiçbir balığa musallat olduklarını görmedim elma salyangozlarının. Yine de araştırıp kendin karar vermeni öneririm.
Bitkinin İsmi Nedir ?
Merhabalar birkaç gün önce aldığım bu bitkinin ismi nedir? Aldığım yer hakkında bir bilgi vermedi forumda da hangi bitki olduğunu bulamadım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162219/290620200225561.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162219/290620200226101.jpg[/IMG]
Büyük yapraklı olan.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Doğadan Akvaryuma Taş Ve Kök Ekleme
Taşları denizden almıştım ben zamanında direk olarak denizin içinden beğendiklerimi toplamıştım . Kaynar suyla yıkayıp sirkeli ve kaya tuzlu suda beklettim bir süre daha sonra kurutup tekrar güzelce yıkayıp akvaryuma yerleştirdim. Senelerdir kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım bu sebepten dolayı .
Yavruluğa Koyayım Mı
Bu balıktan balığa değişiyor. Bazıları patlayacak duruma gelene kadar yavrulamıyor bazıları hamile olduğu bile belli olmadan yavruluyor. Fotoğrafa göre buna karar vermek kesin bir sonuç getirmez.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.