ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
thelord
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ocak 2014 22:18
Son Ziyaret:
07 Mart 2014 16:32
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kadir kurt
Doğum Tarihi:
01 Eylül 1977
Yaş:
46
İl:
Kocaeli
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Buharlaşmanın Faturaya İnanılmaz Etkisi

Demekki 15 tl lik gelen normal faturam akvaryumu koyunca 75 tl ye cıkmasının nedeni bu!

Hemen ilk işim üst kapagında buharlaşmasını engellemek olacak.
Teşekkür ederim.
 
Ama arkadaşlar bir arkadaşımız konunun başında sormuş pek bir cevap gelmemiş.
Acaba bitkili akvaryumda üstü hep acık bu durumda ne olacak.
Üstünü cam ile tamamen kapatsak olur mu? Bitki gelişimine zarar verir mi?
 
Teşekkür ederim tekrardan
Toptan Bitki Üretimi
[QUOTE=Kemal Leo]dream7 nickiyle forumda kendisi ama şuan hala serası var mı bilmiyorum geçenlerde bir konuşmamız olmuştu hala bitki üretiyor profil linkini vereyim size özel mesajla ulaşın.

[/QUOTE]
 
Teşekkür ederim.
Bahadır arkadaşımızın sayesinde kendisine ulaştım.
Bu akşam oradayım :)
Toptan Bitki Üretimi
[QUOTE=Bahadır AYDINLI]Kocaeli de Barış  adında bir arkadaş var 60 evlerde dükkanı. Kartepede de bir serası var elinde bol miktarda bitki mevcut üretim ve satış yapıyor.[/QUOTE]
Teşekkür ederim arkadaşım.
Kendisine nasıl ulaşabilirim acaba ?
Toptan Bitki Üretimi
Arkadaşlar istanbul veya kocaelinde toptan bitki üretimi yapılan yerleri bilien varmı?
Üretimci bir türlü bulamıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Red Tail Cat Fish
[QUOTE=hobiciakvarist]Güngören tarafında bir balıkçıda şu an mevcut'tu, geçen hafta adını görünce ilgimi çekti. Tanesi 10 Tl yazmıştı... Bir daha gidersem resmini çekerim belki yanlış adlandırmıştır... Bu arada çok ilginç, işleten adamın zooloji de doktorası varmış (en azından muhabbet ederken öyle dedi).
[/QUOTE]
Sirkecide suanda 40 tl den stıyorlar 5-7 cm arası ben bir tane aldım.
 
Nitrat ve Nitriti Düşüremiyorum.
[QUOTE=Achilleus52] Yurt dışında bir foruma (200 litrelik akvaryumumda FX5 kullanıyorum) diye yazsanız, eve belgesel çekimine gelirler.
Yapmayın arkadaşlar. Bu kadar yanlış bilgiyle bukadar (çok bilgi sahibiyim, çok doğru yapıyorum) düşüncesi birtek bizim milletimize özgü. O balıkların halini düşünemiyorum. 220 litrede, aqua pro 850l/h dış filtre kullanıyorum. Günde 2 saat çalışmaya ayarlı 10 wat'lık iç filtre kullanıyorum (dipteki dışkıları kötü görüntü olmasın yani toplasın diye). 2 saatte balıklarım resmen yoruluyor. 20 cm yunus ve 10'ar cm'lik sp'lerden bahsediyorum.
Ne diyelim. Bu forumda kendi bildiğini yapan yeni üyeler için "LÜTFEN DİRETMEYİN" diye bilgilendirici bir konu açılmalı.
[/QUOTE]
Merhaba Erkin Bey,
"LÜTFEN DİRETMEYİN" diye bilgilendirici bir konu açılmalı. Demişsiniz ben diretmiyorum ki yapılanları yazıyorum. Kabul ediyorum evet FX5 büyük gelebilir ama öyle belgesel çekilecek kadar abartılacak bir şey yok. Ha gelmek isterlerse buyurun gelsinler.

Balıkların halini merak ediyorsunuz ya müsait bir anımda videosunu çeker yayınlarım.
Bu arada kendi adıma konuşuyorum "(çok bilgi sahibiyim, çok doğru yapıyorum" düşüncesini bende benimsemiyorum. Eğer öyle olsaydı inanın buraya gelip ya arkadaşlar benim bu sorunum var neden olabilir düşünceniz nedir diye bilgi paylaşımına gerek duymazdık değil mi?

Yurtdışını da gözünüzde büyütmemek lazım. Eminim ülkemizde ki Akvartistler onlardan daha iyidir. Onlarında iyi bilgi sahibi olanları vardır ama o forumlarda emin olun kendini sizin tabiriniz ile "çok bilgi sahibiyim, çok doğru yapıyorum" diyen kişiler ile dolu. Aynı forumları bende takip ediyorum.
Bir örnek vereyim ; Hani reklamlarda genelde isvicre bilim adamları, alman mühendisler v.s v.s kontrol etmiş ve onaylamışlar sizde alın bakın. diye reklamlarda sık sık ürünlerini cok üstün bir ürünmüş gibi gösterirler. Sanki Türkiye de bu testleri yapıcak okumuş ilim sahibi bilim adamlarımız yokmuş gibi. Neyse Yani yabancı forumlarda da okuduğunuz bir çok konu kesin doğru değildir.
Yorumun için de teşekkür ederim.
Eğer bilginiz varsa mercan kayaları hakkında olumlu olumsuz bir etkisi suya var mıdır? ne dersiniz?

Teşekkürler.thelord2014-02-15 21:43:58
Nitrat ve Nitriti Düşüremiyorum.
[QUOTE=buryer] Kadir bey ben size istinaden yazmadımki yazılarımı. Alıntıları görürseniz onlara istinaden yazdım. Balıkları rahatsız etmiyorsa bence de filtrenizde bir problem yok debi açısından fluval fx5 güzel bir filtredir. Filtre ne kadar hızlı çeviriyorsa nitrit nitrat okadar hızlı döner demekten kastim şudur. Filtenin görevi balıklar için en zararlı olan amonyağı daha az zararlı nitrite çevirmek, ve ondanda daha az zararlı nitrata çevirmek. Bu döngü ne kadar hızlı olursa balıklar için okadar iyidir çünkü amonyak bir o kadar hızlı olarak tanktan uzaklaşacaktır.Yani filtrenizin hızlı çevirmesi iyi birşey. Sorunuza gelince cevabını emin bilmemekle birlikte anca tahmin yürütebilirim.Daha önce nitrit nitrat nasıl beyaz çıkıyordu diyorsunuz yani 0 ppm. 0 ppm nitrit nitrat olan bir tankta ya biyolojik döngü dış filtrede oturmadığından amonyağı nitrite ve nitrata çevirmediğindendir.( Kaldı ki elinizdeki çubuk testte amonyak ölçümü yok amonyak olduğunu göremediniz.) yada tank 3,4 seneliktir ve denitrifikasyon bakterileride oturmuştur nitratı azota çevirip hava ile atıyordur.(ama bu çok düşük bir ihtimal böyle olsa bile nitrat 0 çıkmaz sürekli ortalarda gezer)
Filtre dizilişi şu şekilde en doğrusudur. Fluval fx5 suyu ilk nerden alıyorsa
Seramik veya bioball
Sünger
İnce kat elyaf
siporax veya muadil bir ürün
isteğe bağlı sünger
ince elyaf
zeolit
karbon
elyaf

[/QUOTE]
Burak Bey,
Bende zaten bana ithaf etmediğinizi biliyorum. Yazdıklarınızı okuduğumda bende kafama takılanları sizin ile paylaşmak istedim.
Bu arada gerçekten çok açıklayıcı anlattınız. Filtre dizaynımı da bir daha ki temizlikte o şekilde yapacağım. Amonyak ölçümü yapamadığım için dedikleriniz mantıklı geldi. Tekrardan teşekkürler.

Ben iki günde bir %20-30 arasında su değişimi yapıp, tankımı devamlı test ediyorum.
Bugün ki %20 su değişimim de nitratım ve nitritim de baya bir düşüş oldu.
Son su değişimimden önce;
Akvaryumuma en son eklediğimi ilk önce çıkarma mantığı ile gidip en son eklediğim Baumax dan aldığım 5 adet taş (ne olduğunu bilmediğim bir taş ) onu çıkarınca bugün ki testim de nitratın baya bir düştüğünü gördüm. Yani belki de taşların nitrat ve nitritin çıkmasında etkili olmuş olabilir.

Tankıma FX5 in çok büyük geldiğini dile getiren arkadaşlarıma şunu da sormak istiyorum.

Akvaryumum 200 lt aldığını sizlere daha önce de belirtmiştim.
Hem bizim sitemizde (akvaryum.com) hem de farklı yabancı sitelerde araştırma yaptığımda FX5 bence bu akvaryum için çok da büyük değil!

Aşağıda ki resimde de göreceğiniz gibi Filtre yaklaşık db tavsiyesi 500/950 arasında.



Fluval FX5 in ise max 2100L/h'dir.
Sepetleri full dolduğunda DB düşeceğini biliyoruz buda ortalama 1500-1600 civarı eder.
Benim mantığıma ve gördüğüme göre de aynen öyle. Akvaryumun içinde bir girdap yok yani :)


Bir de size değerli Akvarist arkadaşlarıma bir sorum daha olacak.

Akvaryumu ilk kurduğumda akvaryumcum bana dekor olarak yaklaşık 7-8 kg ağırlığında gerçek mercan kayası verdi. Şimdi akvaryumumun içi boş ve bazı balık türlerimin saklanmaya ihtiyacı olduğu için onu koyabilir miyim?

Mercan kayasının akvaryuma ne gibi olumlu veya olumsuz sonucu olabilir ?

Hepinize çok ama çok teşekkür ederim.
Nitrat ve Nitriti Düşüremiyorum.
[QUOTE=buryer] [QUOTE=Cüneyt ERGÜN][QUOTE=buryer]
a) FX5 suyunuzun hacmini saatte en az 10 defa çeviriyor ve bu durumda
faydalı bakteriler, suyun çok hızlı ve sık geçmesinden dolayı gerekli
işlemi yapamıyorlar, ihtiyacınız ise saatte suyunuzu 3 defa civarında
çevirecek bir filtre, ör. Tetra Ex1200 gibi. Böyle birşeyinde olacağını sanmıyorum. Böyle birşey nerde yazıyorki bu kadar emin oldunuz.
[/QUOTE]

Burak bey merhaba, neyin olacağını sanmıyorsunuz?Ne nerede yazıyor ki neyden bu kadar emin oldum?? Sorunuzu açarsanız cevaplama ve beraberce doğruyu bulma şansımız olur.

Saygılarımla.
[/QUOTE]

Fluval fx5 veyahut herhangi bir filtreyi, 50 litre kovayada daldırsanız 1000 litre akvaryumada daldırsanız. İçinden geçen su aynı hızda ve aynı miktarda olacaktır. Suyun çok hızlı ve çok sık geçmesi diye birşey yok içinden yani. Bakteriler filtrenin içine yerleştiğinde su ne kadar çok geçerse amonyak okadar çabuk nitrite ve bir o kadar çabuk nitrata dönüşür. Ki buda istenilen birşeydir. Akvaryum içindeki akıntı balıklar için sorun oluşturmuyorsa, balıklar sürüklenmiyorsa bir problem yoktur. Zaten çoğu filtenin üstünde .... litreye kadar yazar. Fx5 5 te ise 1500 L ye kadar yazmaktadır. Yani alt sınır değil üst sınır vardır. Yani sizi dediğinize biraz ters düşüyor bu söylediklerim. Bende diyorumki nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz. Biryerde böyle yazıyor veya bir teorisi varsa bizde öğrenelim. Niyetim kötü değil..
[/QUOTE]

Burak Bey,
Filitrem evet akvaryuma göre buyuk biliyorum. Fakat balıklara hiç bir zaman etki etmedi rahatsız etmedi. Gayet güzel devamlı seri bir şekilde akvaryumun içinde ki suyu başarılı bir şekilde çekip gayet güzel bir şekilde temizliyor.

Sizin yazdığınız yazıda benim de anladığım şey;
Filtreden ne kadar hızlı bir şekilde geçerse nitrat ve nitrit çoğalır.
Şimdi benim başıma bu nitrat olayı yaklaşık 1 haftadır geldi. O zamana kadar ne bir nitrat ne bir nitritim vardı. Ben 3 günde bir devamlı su testi yaparım seranın test çubuğu ile. Olsaydı inanın o zaman da görünürdü. Nitrat ve nitrit beyazdı her zaman taaki su değişimi yapıp filtre içine karbonları koyup içinde ki biyolojik sünger sayısını düşürdükten sonra. çünkü önceden sıralama şu şekildeydi.
En üst biyolojik sünger 5cm onun üzerinde de iki tabaka elyaf vardı.
Bir alt sepetinde zeolit ve onun altında biyolojik sünger vardı.
en alt sepette seramik ve biyolojik sünger vardı.

Şimdi ise; Sıralama değişti. En üst e çift elyaf, seramik ve onun altına biyolojik sünger koydum.
2. sepete zeolit 500gr ve altında biyolojik sünger var. en alt sepette çift elyaf ve karbon var.
Su değişimi yapıp %50 kadar 2 gün sonra test ettiğimde işte nitrat ve nitrit o zaman çıktı.

Yani benim filtrem günde 11 kere çeviriyor maksimum ama daha önce neden nitrit sıfırdı ? o zamanda aynı performansı yapıyordu!
Su değişimi yaptıktan sonra 2 midye 2 kerevit ve 1 15 cm lik kedi balığı koymuştum o kadar.
Nitrat ve Nitriti Düşüremiyorum.
[QUOTE=buryer] [QUOTE=thelord]
[QUOTE=CHAMPİOLCAY]HYDRO 30 DİYE BİR İÇ FİLİTRE VAR ONU ARAŞTIRIN DERİM KULLANANLAR ÇOK MEMNUN[/QUOTE]
Onun para tuzagı oldugunu düşünüyorum.
 
[QUOTE=Bursa_Farm]zeoliti ne zamandır kullanıyorsunuz? Belli süre sonra topladığı nitratı birden suya geri saldığını duydum.[/QUOTE]
Zeoliti 20 gündür kulanıyorum.
 

[/QUOTE]Zeolitin nitrat emme özelliği yoktur.
[/QUOTE]
Peki nitrat oluşumunu önleyen filtre içi malzemesi biliyor musunuz ?
Nitrat ve Nitriti Düşüremiyorum.
[QUOTE=Cüneyt ERGÜN] [QUOTE=thelord]
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle konuyu tam olarak nereye açacağımı bilmediğimden filtreler ile alakalıdır diye buraya açtım.
200 lt lik tankımda daha önce aynı balık ve ekipmanlarım ile nitratım hiç yok diyecek kadarken şimdi yükseldiğini görüyorum. Konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.
(Nitrat üzerinde baya bir konu var ve ben hepsini okudum ve denilenleri de yaptım ama olmadı.)
 
Öncelikle ;
1 adet Fluval FX5 Filtre kullanıyorum.
Sepet içeriği ve dizimi şu şekilde.
(Fluval FX5 kullananlar bilir suyu yandan yukarı doğru alıp pis su aşağıya sepetler vasıtası ile iner ve en alttan motor sayesinde temizlenip akvaryum tankına gönderilir.)
 
1. Sepet (En üst) : Elyaf, Seramik, Biyolojik Sünger.
2. Sepet (Orta) : 500 gr zeloit
3. Sepet (Alt) : 500 gr karbon ve elyaf
 
Kullanılan Kimyasal Yardımcılar :
Serra Aquatan
Sera Toxivec
Aqua Clear
Bio Vita Fish Vitamin
 
Canlı Türlerim :
2 Adet Pacu (20-25 cm)
3 Adet Astranot (8-12cm)
4 Adet Neon Zebra (4 cm)
1 Adet Red Tail Kırmızı Kuyruk Kedi Balığı (10-12 cm)
2 Adet Komando Çöpçü (2-3 cm)
3 Adet Mücevher (5-7 cm)
1 Adet Papağan (10 cm)
2 Adet Leopar Vatoz (1 Adet 15 cm 1 Adet 5-6 cm)
2 Adet Midye (10-12 cm)
2 Adet Elma Salyangoz
2 Adet Kerevit (4-6 cm)
 
Test Sonucu Çıkan Değerlerim.
 
PH : 6,7
KH : 3 d
CH : >16 d
No2 : 20
No3 : 250
 
Yemleme yeterince ve günde 1 kere
Dip çekimi haftada bir gün %10-15
 
Bu test sonuçlarını daha önce hiç bu kadar yüksek çıktığını görmedim.
Aynı balık ve düzenim ile hiç bir sorun yaşamadım. Sadece midye ve elma salyangozları ve kerevitlerimi ekledim. Onların bence zarar dan çok yararı olduğunu biliyorum.
Sadece yaklaşık 1 hafta önce filtre düzenini değiştirdim. Önceden seramik ve biyolojik süngerlerim vardı zeoilt ve karbonu yeni ekledim. (1 hafta oldu, Suyu da % 50 değişmiştim o zaman.)
 
Test sonuçlarımı normale nasıl alabilirim.
Bitki yetiştiremiyorum, su değişimini 2 gün ara ile 2 kere % 20 yaptım ama değişiklik olmayınca bıraktım. Canlı bakteri kültürü de attım olmadı. :(
Toxivec i iki gün aralıklar ile kullanıyordum artık onu da bıraktım. Balıklarım karma derseniz ve çok derseniz bu güne kadar bu şekilde neden hiç bu sorunum olmadı ?
 
Ayrıca Normal değerler her zaman için yukarıda belirttiğim test sonuçlarına göre kaç ile kaç arasında olmalıdır ?
 
Hepinize çok teşekkür ederim.
 
[/QUOTE]

Kadir bey merhaba,

1- Öncelikle akvaryum hacminiz beslediğiniz balıklar için çok ama çok küçük, 1 oscar için tavsiye edilen su hacmi 200Lt'dir ki sizin akvaryumunuzda 3 adet var, diğerlerini hiç saymıyorum artık, özellikle oscarlar akvaryumu ciddi hızlı kirleten balıklardır, dolayısı ile size tavsiyem, hiç vakit geçirmeden komple tür değişikliğine gitmeniz ya da, sadece 1 adet oscar bırakmanız.

2- Filtreniz akvaryumunuzun hacmi ile uyumlu değil, Fluval FX5 çok güzel bir filtredir, fakat, FX5 kullanıyorsanız nerden baksanız 500-600Lt'lik akvaryumlar için uygundur, kullandığınız dış filtreden kaynaklı 3 problem var, unutmayın ki asıl olan biyolojik filtrasyondur,

a) FX5 suyunuzun hacmini saatte en az 10 defa çeviriyor ve bu durumda faydalı bakteriler, suyun çok hızlı ve sık geçmesinden dolayı gerekli işlemi yapamıyorlar, ihtiyacınız ise saatte suyunuzu 3 defa civarında çevirecek bir filtre, ör. Tetra Ex1200 gibi.

b) Görebildiğim kadarı ile faydalı bakterilerin tutanabilceği uygun biyolojik filtre mlz. yok, ör. Sera Siporax, Eheim SubsratPro vb.

c) FX5 her ne kadar çok güzel bir filtre olsa da biyolojik filtrasyon hacmi muadillerine göre düşüktür, yanılmıyorsam 6 Lt civarında.

3- Kullandığınız yemlerin ne olduğunu bilmiyorum, yem de bir etkendir.

4- Karbon kullanmanıza gerek yok, karbonun da zeolit gibi doyum noktası vardır, karbon genellikle akv.da ilaç kullanımı sonrasında ilaç artıklarını temizlemek için kullanılır.

Dediğiniz gibi, ilk başta bir süre her şey yolunda gitmiş olabilir ama bu durumun devam edeceği anlamına gelmez, ben tecrübelerim doğrultusun da, sizin vermiş olduğunuz bilgiler dahilinde kendimce yaptığım tahlil neticesinde sizin sisteminizle ilgili yukarı da saydığım problemleri buldum.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Saygılarımla. 
[/QUOTE]

Cüneyt Bey
Çok tesekkür ederim.
Tek cins e donecegim ve baliklarimdan oscar pacu mucevher papagan cinslerini gonderip
Vatoz Kedi baligi midye kerevit ve neonlari birakacagim. Benim icin acikcasi kedi baligi onemli cunku bir onceki kedi baligim 32 cmdi bunu yavru aldim yavru olani besleyecegim. Kedi baligi suyu buyudugunde cok cabuk pislettigi icin en iyi filtre diye bunu almistik. Ama filtreden de vaz gecemeyiz malesef.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.