ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Alternator
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Aralık 2013 10:38
Son Ziyaret:
07 Eylül 2014 22:06
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cihan Uzel
Doğum Tarihi:
25 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

kanobi lowtech bitkili yeni kurulum
Emin bey öncelikle hayırlı olsun merak ettiğim bir husus var acaba üst kapağı özel mi kestirdiniz yoksa akvaryuma dahil miydi? 
İlk Bitkili Denemem :)
[QUOTE=hayrii]hayırlı olsun..Arka fonu sıyah yapsan güzel bir görüntü ortaya çıkacaktır.[/QUOTE]

Teşekkür ederim hocam arka fon için acele etmedim bitkiler biraz gelişip serpilsin siyah benimde düşüncelerim arasında bakalım :)
İlk Bitkili Denemem :)
Görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar :)
İlk Bitkili Denemem :)
[QUOTE=Suizokukan]Yosun sorununla baş etmek için elma salyangozu yada cüce vatoz ekleyin birazda aydınlatma saatinden kısarsanız hiçbir probleminiz kalmaz :)[/QUOTE]

Evet herkes aynı tavsiyeyi veriyor yarın ilk işim elma saylangozu almak olacak ancak bitkilerin sararması ve çürüme göstermesi sizce alışım sürecinden midir? bu arada 2-3 saat önce fark ettim yeni bir oluşum baş göstermeye başladı :) sanırım adi saylangoz şimdilik 1 tane var sürekli yer değiştiriyor takip edemiyorum :)
Bitkilerin üzerinde beyaz yosunsu oluşum?
[QUOTE=albadrosso]Sürkülasyonunuz az mı ? En azından yaprakları şöyle bir kıpırdatacak kadar sürkülasyon bitkili tanklarda idealdir. 

Bence tankın oturmasını bekleyelim. %20 falan dinlenmiş su ile değişim yapabilirsiniz. Ama zamanla siz gübre falan eklemeyin 1 haftaya güzelleşecektir her şey. Bakteriler falan da daha yeni yeni oturuyor.
[/QUOTE]

Gübrenin fazla olmasından ötürü deniyor bol su değişimi, 15, 20 gün kadar gübre takviyesi yapılmadan canlı eklenmesiyle çözülebileceği söyleniyor başka platformlardan da edindiğim bilgiler ışığında bu sonuca vardım bakalım bekleyip göreceğiz ama sürkülasyon var şuanda bitkiler hop oturup hop kalkıyor :) hatta videoya aldım bir bakın dilerseniz 

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=f8G_qXxA9k8&feature=youtu.be[/VID]
İlk Bitkili Denemem :)
[QUOTE=Kerkyon]Amacımız doğal bir görünüm olmasıydı değil mi akvaryumda, ben baktığımda taşları daire şeklinde komuşsunuz, üst üste veya cadır gibi koyarsanız veya koyabildiğiniz dağınık olursa, üstleri moss ile kaplanırsa gerçekten daha güzel olacagı kanısına vardım...

ki gerçekten bu halide güzel yani tebrik ediyorum [/QUOTE]

Şuanda bitkilerle biraz sorunum var :) yosun oluşumu patlak verdi ve bitkilerimde sararma gözüme çarptı amatör olmamdan kaynaklanıyor taş dağılımını karmaşık yapmaya çalıştım hatta elimde kalan taşları ufalayıp ön ve orta plana dağılım yaptım bu kadar oldu sanırım :) fakat kayaların üzerine moss kaplamayı çok istedim kendime güvenemediğimden pek girişmedim tecrübe kazandıkça ve başka akvaryumlara da kısmet olursa tavsiyelerinizi değerlendirmek isterim tabi ki de :) teşekkürler.
Bitkilerin üzerinde beyaz yosunsu oluşum?
[QUOTE=ferhat33]Akvaryumda hiç Canlı balık salyangoz vs yokmu .bide yeni kurulmuş tankta bunlar hep gözlenmiş şeyler suyun tam oturmadan ekim yaptıysanda olabilir .aşırı gübreleme yada çok fazla misket gübre vs kullanıdysanda yosunlanma başlamış olabilir.[/QUOTE]

Evet tecrübeli arkadaşlarda benzer bir yorum yaptılar aşırı gübrelemeden olabilir denildi şuanda herhangi bir canlı yok yosunlar için önerdiğiniz salyangoz, balık yada karides var mı acaba? Alternator2014-03-08 17:14:00
İlk Bitkili Denemem :)
[QUOTE=Suizokukan]Herhangi gözüme çarpan bir hatanız yok, Bitkiler tam formunda değil gibiler bazıları biraz solgun görünüyor alışma evresi olduğundan olabilir, dediğiniz katkıları ben kullanmadım hiç karides beslediğim için o yönden bir yorum yapmam doğru olmaz :)[/QUOTE]

Anladım hocam :) yinede teşekkür ederim ilginize
Bitkilerin üzerinde beyaz yosunsu oluşum?


Sabah çıkarken herhangi bir sorun yoktu işten yeni geldim akvaryuma şöyle bir göz gezdireyim dedim resimde görüldüğü halde buldum akvaryumu bitkileri dikeli 2 gün oldu (60 lt) suyun sıcaklığını kontrol ettiğimde biraz sıcak gibi geldi dereceyi 22 ye ayarladım 1 gün önce 10 ml kadar jbl ferropol eklemesi yapmıştım ışıklandırmam 2 x 18 w gralüx (şimdilik günde 6 saat) tetra ex 400 dış motor mevcut CO2 tüp takviyesi henüz yapmadım acaba sorun nedir nerede hata yapıyorum? 


Alternator2014-03-08 11:08:41


koca forumda kimsenin bilgisi yok mu 
İlk Bitkili Denemem :)
[QUOTE=Suizokukan]Dizayn konusunda fikir edinmeniz açısından bakın isterseniz, bunlar her ne kadar paludarium da olsa fikir verecektir size sağlıklı hobiler dilerim :)

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2012/index2.html[/QUOTE]

Teşekkür ederim inceleyeceğim :) peki ya konu altında belirttiğim ve kafama takılan sorular için fikrinizi alabilir miyim mümkünse eğer :)

- Sizce şuan için bitkilerde herhangi bir sorun görünüyor mu?  

- Genel olarak bakıldığında yaptığım herhangi bir hata var mı? 

- Seachem Flourish İron ve JBL Ferropol' u bir arada kullanmam doğru olur mu? 

- Seachem Flourish İron ve JBL Ferropol' u ne sıklıkla kullanmalıyım ve ölçüsü ne olmalı?

Alternator2014-03-07 15:01:26

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.