ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AmatorAkvaryumcu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2013 20:10
Son Ziyaret:
01 Aralık 2013 11:22
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Resul Cavusoglu
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

60 LT Akvaryum, 2 X 13 Watt Daylight Flo
Lepistes & 1.Çöpçü & Büyük Saz,Elodea,Anubias,Java Moss

SON 10 MESAJI

Amatör Bitkili Denemesi
Lepisteslerimden 1 gun arayla 3 tane öldu. Bir surude yavru yaptilar 6,7 yavru var. Bu lepistesler yasamaya devam ederse yani ortamin duzgun oldugundan emin olduktan sonra belki lepistesleri verip neon tetra besleye bilirim. Bu yosun icin uygun arkadaslari bulabilecegim saglikli bir yer biliyormusunuz?
bitkilerde ki bu durum nedir ?
Çok enteresan bakalım ustalar ne diyecek.
Amatör Bitkili Denemesi
[QUOTE=BlueFall]
Resul bey kurulumunuz hayırlı olsun,inşllah sorunsuz devam edersiniz.
1-Karbon sonrası sarılık muhtemelen tekrar oluşacaktır, bunun da nedeni akvaryumdaki ağaç kökü. Sarı rengin balıklara herhangi bir zararı yok ama kullandığınız kök suyu yumuşatacağından lepistes gibi sert su isteyen balıkların hoşuna gitmeyecektir. Lepistesler dayanıklı balıklardır, yumuşak suyu tolore edebilirler ama neden onları mutsuz yapacak su şartları sağlayalım ki :) Tür değişikliğine gidebilirsiniz belki, kurduğunuz tanka çok uygun bir tür olarak size neon tetra öneririm. 10 tane kadar alırsanız çok hoş görüntü vereceklerdir.
2-Baktığınız bitki türleri basit bitkiler olduğundan oksijenin çok olumsuz etkisi olmayacaktır. Eğer akvaryuma co2 veriyor olsaydınız kesinlikle tanka oksijen vermeyin derdim. 

Ayrıca yorumlara baktığımda ön plana bitki tavsiyesi istemişsiniz bunun için subulatayı önerebilirim. Işığı azıcık arttırıp subulata köklerine misket gübre yerleştirirseniz coşacaklardır. Yosun için nerite salyangozu bende öneririm, ayrıca garra rufa,sae,cüce vatoz da yosun yiyici olarak bilinirler. Dekorlar üzerindeki yosun için (cam,kaya,kök vs.) ezcaneden alacağınız oksijenli suyu bir enjektöre 2-3 ml çekerek yosunlu bölgelere uygulayabilirsiniz. Bitkiler üzerinde denemeyin tahriş edecektir. Anubias yaprağındaki yosunlanmanın nedeni ise abubias ın çıkarttığı yaprakların uzun süreler dökülmeden kalmasıdır. Bu da onu yosunlanmaya açık hale getiriyor. Anubiası akvaryumun ışık almayan yerlerine koyarsanız daha geç yosunlanacaktır.

[/QUOTE]

Bilgiler için teşekkürler. Bitkilerden düşen ve hafif çürüyen elodea yapraklarını ve javamoss parçalarını bu salyangoz arkadas yiyebilir mi? affinis otocinclus bu türden 2 adet 2 adet amano karides almayı düşünüyorum. Yem parçalarının elodea yapraklarında kaldığını gördüm ne yazık ki. Belki karides onları temizler. Neon Tetralar hakkında hiç bir bilgim yok. Balıklara yazık etmek istemem :(

Bahsettiğim türler ile Tetraların arası nasıl olur acaba. Birde bu bahsettiğim türleri nereden bulabilirim.

Mehmet Emin Bey,
Nerite salyangozundan 1 tane alsam ne kadar yaşıyorlar ve benim akvaryumun işini görebilirler mi? Akvaryumda bir adet çöpçü var. Çok da sevimli. Bu kadar onun aç kalmasını da istemem :)

Gaziosmanpaşa/İstanbul
Kesinlikle cüce vatoz öneririm. Durmadan, yorulmadan, azimle düzenli çalışıyorlar . 
[/QUOTE]

Sizinde bitkili akvaryumunuz var galiba, anubiaslarımın üzerindede tüycüklere benzer yosunlar ve siyahımsı lekeler var. Bunlara faydası olacak bir şey söyleyebilir misiniz?
karides ve salyangoz yosun yer mi ?
Saç,Sakal yosunu için yaptığınız çalışma sonuçları nedir?
Amatör Bitkili Denemesi
[QUOTE=M.Emin Uzunoğlu]Nerite alin hocam onlar icin. En uygunu bu hayvanlar karideslere.[/QUOTE]
Bilgi için teşekkürler.

Anubiaslarımın üzerinde tüy gibi yosunlar var ve yapraklar siyah noktalar var gibi. Bir diğer konu bazı sazlarımın kenarlarında tüycükler gibi yine hafif siyahımsı yosunlar var. Bu nerite salyangozu bunlardada işe yarar mı?

Bu arada karides daha almadım. Tam olarak ne çözüm olur emin olamadığım için sonradan pişman olacağım bir hamle yapmak istemiyorum.
Gaziosmanpaşa/İstanbul
Arkadaşlar camlardaki yosunla mücadele için bir şeyler lazım bana fikriniz var mı?
Amatör Bitkili Denemesi
Akvaryum ekosistemi oturmaya başladı. Sazlar yan kök atıp yeni filiz verdi. Anubiaslar filiz vermeye başladı. Elodealar aldı başını gidiyor hatta budadım arkadaşlara veriyorum. Javamosslar uzadı ve beyaz tomurcuk gibi uçları var. 

Her şey yolunda derkennnn, camlarda yosunlar oluşmaya başladı. Bu karides kardeşler camlardaki yosunlar için fayda sağlar mı? Anubias yapraklarının üzerinde de galiba yosun var.
Amatör Bitkili Denemesi
Yosun için karides olarak kiraz karides mi uygun, yoksa anamo karides mi daha uygun. Akvaryum küçük biliyorsunuz fazla büyümemeleri de benim için önemli.
Amatör Bitkili Denemesi
Katil Salyangoz acaba Amano Karideslere zarar verir mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.