ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
R2 rule
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Eylül 2006 17:14
Son Ziyaret:
02 Haziran 2021 14:50
Toplam Mesaj:
121 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ertugrul Seyit Işık
Doğum Tarihi:
14 Aralık 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Dış Ticaret
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ertugrul...

70*35*35h

SON 10 MESAJI

Seramik Yüzükten ucuz ve basit Co2 Difüzör Yapımı
Çok güzel görünüyor ve çok da kullanışlı, tebrikler ama Bir sorum olacak, kullanılan yapıştırıcı ve plastik madde akvaryuma salınım yapmayacak mı? Yapıştırıcı yerine akvaryuma özel silikon kullanmak daha mantıklı geldi bana sanki.
"Apisto Tank"
Arkadaşlar adi salyangozlar çıkarıldı akvaryumdan. Bilgilendirme için hepinizi teşekkür ederim.
"Apisto Tank"
Çok teşekkür ederim güzel görüşünüz için. Bu yavru salyangozları almaya karar verdim akvaryumdan ama ne yalan söyleyeyim içim el vermiyor. Ben bu hayvanları bile bile öldürecek miyim şimdi? Sonuçta akvaryumdan alacağım. Başka bir öneri var mı bunun dışında?
"Apisto Tank"
[QUOTE=cansın]Bitkilerden gelmiştir büyük ihtimal ile. Besin bulamazlarsa üremezler ama adi salyongoz gibiler. Yani eğer besin bulurlarsa üremelerini kontrol altına almak zor. Bence şimdilik gördüklerinizi toplayın. [/QUOTE]

Yakın zamanda çekilen başka bir foto daha paylaşacağım akşam salyangozlarla ilgili ama şunu belirteyim kabuk rengi itibariyle daha turuncu kahve arası tonlar taşıyorlar.. Umarım bir sıkıntı oluşturmazlar. Net görüntü ile daha doğru bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Bu doğrultuda, çıkarma işlemini yapacağım. Teşekkürler yardım için.
"Apisto Tank"
Arkadaşlar teşekkür ederim hepinize yorumları için. Yeni resimler aşağıda ancak henüz Kakadu eklemedim.

















Eklenen Balıklar;
- 6 adet Neon Tetra
- 1 adet Kardinal Tetra
- 2 adet Cüce Vatoz
- 2 adet Elma Salyangozu

Küpler konusunda elimden gelen şimdilik bu oldu çok yere sordum ancak herhangi bir şekilde hindistan cevizi kabuğu bulamadım. En kısa zamanda daha farklı geliştirmeler yapılacak. Öneri için teşekkür ederim. Neonlar çok hızlı oldukları için çekilen fotolar konusunda genelde bulanıklık söz konusu. Mümkün olduğunca net olanları almaya gayret gösterdim.

Tüm bunlara ek olarak nereden geldi bilmiyorum ama Salyangozlarla birlikte 3 adet de yavru salyangoz gelmiş;





Resimlerden seçemeyebilirsiniz ama o küçük kahverengi şey ufaklıklardan biri:)

Son olarak farklı bitki türleri konusunda fikir verebilecek olan varsa her türlü öneriye açığım. Ay başında eklemek istediğim bir kaç bitki daha var. Hepinize iyi akşamlar.

syg.

R2 rule2014-06-22 18:37:37
akvaryum kum ve taşlar pasli gibi
[QUOTE=director]Arkadaşlar bugün eve geldim, akvaryumun suyu tertemiz ama kum, taşlar, ve cam pasli gibi olmuş. 5 gunde bir %30 su degişimi yapiyorum daha 3 gün önce degiştirdim. Bir gecede böyle olmus acaba nedendir.
Resim ekliyorum
[/QUOTE]

Açıkçası bu durum aktif karbonla ilgili değildir kanaatindeyim. Daha önceden beslediğim malawi akvaryumumda başıma gelen ve bir türlü önüne geçemediğim bir durumdu. Tek nedeni ise güneşi doğrudan akvaryuma alıyor olmasıydı. Yer değişikliği yaptıktan sonra tamamen olmasa da büyük oranda kurtulmuştum. 

Maksadım gözünüzü korkutmak değil ama bu yosunlaşma eğer önlem alınmazsa bütün akvaryumu saracaktır. Ayrıca yosunlaşmanın kahverengi olması kullandığınız ışık kaynağının yetersizliğini gösterdiğini düşünmekteyim. Tabi ki yine de kendiniz iyice bir araştırın nedenlerini ve çözümünü derim.

Syg.
"Apisto Tank"
[QUOTE=cansın]Öncelikle hayırlı olsun. Çok temiz ve göze hoş gelen bir kurulum olmuş. Su üstündeki yağlanma ancak su üstünü hareket ettirmenizle yok olur. Balıklar gelince şahane bir görüntü yakalayacağınıza eminim. Umarım emeğinizin karşılığını alırsınız.  [/QUOTE]

Çok çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. 
"Apisto Tank"
Öncelikle iki arkadaşıma da ayrı ayrı teşekkür ederim.

Aslında beni SAE daha çok çekiyor salyangozdan ziyade ancak maksat elimizdeki canlılara en iyi ortamı sağlamak olacağından salyangoz fikrini ciddi anlamda düşünüyorum şu anda. Yarına kadar vakti var. Yarın bir Eminönüne uğrayacağım. O zaman karar vermiş olacağız bakalım. 
"Apisto Tank"
Merhaba arkadaşlar,

Çook uzun zamandır planını yapıp bir türlü hayata geçiremediğim hayalim yakın zamanda gerçekleşti. Bunu fırsat bilip mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim. Malum "Mutluluk paylaşınca güzel." oluyor gerçekten:)

Akvaryum sevdasına düşmüş arkadaşlar çok iyi bilir ki bu yolun iyi ve kötü günleri olduğu bir gerçek ama ilk günlerde genel olarak en güzel günlerini yaşar insan. İşte tam olarak şu an o durumdayım:)

Evet bu kısa girişten sonra gelelim konumuza. Yapmayı planladığım akvaryum düşük destekli bitkiler içeren bir kakadu tankı bu doğrultuda tank bilgileri ve fotoları aşağıda bulabilirsiniz. Benim esasen sizlerin değerli yorumlarına ihtiyacım var. Olumlu ve olumsuz.  Buyurun; 

BOYUT(cm): 75*35*35h

KAPASİTE (NET): 85lt

CANLILAR: Henüz balık yok bu hafta sonu ilk olarak alg yiyicilerden SAE veya cüce vatoz temin edeceğim bir aksilik olmazsa ya da salyangoz ve karides. Bunlar arasından öneriniz varsa, bu bundan daha iyidir diye, yorumlarınız çok değerli, söyleyin lütfen. Bunlara ek olarak da biraz daha ileride neon tetra kolonisi koymayı planlıyorum. Bakalım ne olacak:)

BİTKİLER: Bir kök Anubias, bir saksıydı ilk aldığımda üç köke böldüm Echinodorus Bleheri, bir saksı Cryptocoryne Beckettii, bir kök ne olduğu belirsiz bir bitki:) adını bilen varsa paylaşsın lütfen.

GÜBRELER: JBL 7+13 balls misket gübre, reeflower potasyum gübresi(haftalık şırınga ile 4ml ekleme yapılacaktır)

MALZEMELER: Haqos expro 500 Askı tipi dış filtre, , 1 adet sylvania aquastar 18w aydınlatma, taban lav taşı kırığı.

DEKORASYON: bir adet mangrove kökü, iki adet kırık testi, 3 adet kurumuş olarak toplanmış çınar yaprağı.

AKVARYUM BAKIMI: haftada bir su değişimi yapılacak, böyle diyorum çünkü bir hafta ancak olacak akvaryuma su koyalı.


Akvaryumun ilk hali,









taban malzemesinden çıkan ince taneli kumlar



bu kadar fazla çıktı böyle koysam gerisini siz düşünün:)



İlk kurulum anları, su bulanık







İki gün sonrası;







Dört gün sonrası;





bugünden kareler






Arkadaşlar, akvaryumdan kareler bunlar, bunlara ek olarak aşağıdaki resimde görebilir misiniz bilemiyorum ancak su üzeri yağlanmış gibi duruyor. Forumda araştırdım net bir cevap bulamadım sorun neden kaynaklanmaktadır. Kesin çözümü olan var mı bu soruna?




Sonuç olarak elimdeki akvaryum budur. Lütfen değerli yorumlarınızı eksik etmeyin. Bakım konusunda yardımcı olacak bilgilere de ihtiyacım olacak. Bu iş Malavi Akvaryumu kadar kolay değilmiş bunu anladım. Her şey daha detaylı. Bu nedenle sorunsuz, en azından az sorunlu bir akvaryum tecrübesi yaşamak istiyorum tahmin edeceğiniz üzere. Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. 

Hepinize Hayırlı Kandiller,

Syg.






"Apistogramma Cacatuoides"(Kakadu) İçin Görüş?
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Akvaryumu temin ettim, ölçüleri; 70*35*35h bugün bir mangrove kökü-ortalama büyüklükte aldım, ayrıca internet üzerinden aldığım lav taşı zemin malzemesi bugün geldi. İnternet üzerinden Haqos expro 500 askı filtre aldım, muhtemel o da yarın gelir. Kum ve mangrove kökü şu an yıkama işleminde ve işlemlerin çoğu gitti azı kaldı. Askı filtre kargodan geldikten kademe kademe işlemlere başlayıp sizlerle paylaşacağım inşallah. Sizlerden ricam; eğer reklam olmazsa veya forum kurallarına aykırı değilse kakadu arıyorum ama bulamadım, bildiğiniz düzenli olarak kakadu getirten bir yer var mı istanbulda? Nereden temin edebilirim? İnternet üzerinden temin etmek istemiyorum. Bu doğrultuda bilgi vermenizi rica edeceğim sizlerden. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.