ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
be_tr2001
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Eylül 2006 14:55
Son Ziyaret:
03 Eylül 2012 16:41
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bulent Ercan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bulent Ercan

SON 5 MESAJI

Flowerhorn Çifti ve Yavruları

Teşekkürler. Herkese, Güncel foto ve Videoları, gelişme sürecinde elimden geldiğince eklemeye çalışacağım.

 

Saygılar

Flowerhorn Çifti ve Yavruları
Selamlar,

Öncelikle genelde Ankarada çoğu akvaryumcuda bulunmayan, "onu alıpta ne yapacaksın, sert balık!!!" dedikleri Amerikan Chiclidleri ve flowerhorn'un rengi, davranışları, asaleti beni cezbettiği için, Yurt dışındaki sitelerde bulunan O Çok Güzel Renkli Amerikan Chiclidleri ve Flowerhonlardan arama sevdasına girdim. Sonunda istediğim renkte balıkları bulmuştum bir akvaryumda 1 Erkek- 2 dişi Flowerhorn, 1 Joker, 1 Papağan, 1 Jack Dempsey, 1 Kırmızı Kafa ve Vatozlar ile 300 lt lik tank salonun ortasında çok güzel duruyordu. Fakat !!! herhangi bir dekor veya çakıl tanesi aynı gün içinde akvaryumu bir baştan öbür başa dolaşıyordu. Akvaryumumda çoğu birlikte büyüyen bu balıklar Çiftleşme belirtileri gösteren flowerhonlar'ı çileden çıkarıyordu.kasım ayı başından beri estirdiği terör sonucunda iki dişi flowerhorn dan birisi aldığı ağır darbeler sonucu yaşama veda etti. Bu olaydan sonra is yine aynı akvaryum içinde bulunan bu balıklara akvaryum dar gelmeye başlamıştı. Akvaryumun diğer köşelerine sinip bekliyorlardı. Çeşitli forumlardan duyup öğrendiğim toprak tabak koymamla yumurtlamanın olması arasında geçen süre bir haftayı bulmamıştı, fakat benim biraz ağırdan almam sebebiyle 2-3 gün içinde çatlayan yumurtaları diğer balıklardan korumak maksadıyla Anne flowerhorn akvaryumun başka köşesine taşıdı, ertesi gün de yedi. Aklım başıma yeni gelmişti, o kadar uğraşmıştım yavru almak için onları da akvaryum yetersizliğinden kaybetmiştim.
Hemen aldığım 80 cm lik standart plastik kapaklı akvaryuma evde bulunan siyah kumu, ve Yumurta yaptıkları tabağı koyup bekledim, çok değil 2. yumurtlama 14-15 gün sonra 29 kasım gecesi oldu. 2 gün sonra yumurtalar kıpırdanmaya başladı, eşim beni gece yarısı uyandırarak annenin yumurtadan çıkan yavruları yine yutuyor sanmıştık ama tabaktan akvaryumda daha uygun gördüğü bir yere taşımasını seyrettik. Sonunda akvarumun içi cıvıl cıvıl yavru dolmuştu, anne flowerhorn (bazen baba da yapıyor) üst üste biriken yavruları ağzıyla alıp başka bölgelere püskürtüyor.İşte videosu .....
http://www.youtube.com/watch?v=ExKUkVffMJU
Şimdi ne yapacağıma karar vermedim ama bir an önce yapmalıyım tekrar yavru kaybetmeden, eve 3. bir akvaryum yer bulabilirsem kurup Anne ve Babayı oraya almam gerekli.

Sevgilerle, bol balıklı günler...

Bülent ERCAN

Kararmadan Önceki Resimleri
Anne
14 cm lik dişi (Zhen Zou Red Dragon)


Baba
22cm lik erkek (Kamfa Neo Dragon)


Yavruların Videosu, Kenarda birikiyorlar.... http://www.youtube.com/watch?v=Nyk2B-VCVcc
JOKER (tilapia) balığımla başım dertte

Teşekkürler.

Birde buna cinsiyetini doğru tahmin edip(dişi diye düşünüyorum). eş bulabilsem.(14-15cm) başka bir tanka ayıracağım. Yavrularına anne baba çok birlikte güzel bakıyorlar.

JOKER (tilapia) balığımla başım dertte

İlk başlarda, yem sırasında kavgalar oluyordu hatta.Kurlaşma sırasında, ortaboy flower ciddi şekilde kendisini çarparak yaraladı(izi görünüyor), ara sıra kovalamacalar oluyor tabiki, ama genellikle Büyük flower kovalıyor hepsini. Aslında hepsi terörist ama bir arada aynı hapishanede birbirlerine birşey yapamıyorlar. Çok güzel uyum sağlamasalarda çok güzel Görünüyorlar. Sonuçta kalabalık ortamda çiftleşme olmadı ama görüntü muhteşem. Flowerhornlardan eş tutanları çiftleşme için başka tanka alsamda tekrar aynı yerine geri koydum.

Selamlar,

İşte Tankın resmi

3 adet Flowerhorn(18cm-erkek+16cm-dişi+10cm-dişi), 1 ad redheaded cichlid(12cm-dişi), 1 ad papagan(12cm-dişi), 1 ad JOKER(12cm-ORTADA), JackDempsey(8cm-erkek fotoda görünmüyor) ve 2 ad Leopar Vatoz bir arada (300lt tankta)

 

JOKER (tilapia) balığımla başım dertte

Cinsiyetini Nereden anladınız.??

Bende bir tane var 13-14cm, Erkek flowerla birlikte duruyor. Ben dişi olma ihtimali yüksek diyorum.

Akvaryumcu da 2 adet var bunlar dişi diyor. Erkek görüntüsü aynı diye söyleniyor yabancı forumlarda. ancak yanına koyduğunuzda belli oluyormuş.

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.