ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rıza Sırman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Temmuz 2013 00:08
Son Ziyaret:
15 Nisan 2014 02:16
Toplam Mesaj:
66 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rıza Sırman
Doğum Tarihi:
10 Ağustos 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rıza Sırman - İstanbul / Kadıköy - 24 lt bitkili tank, 39lt bitki tankı

SON 10 MESAJI

Işıklandırma ve Yükseklik Orantısı
865 kodlu Phillips Tornado tasarruf ampülü, 6500Kelvin. elektrikçilerde marketlerde bulabilirsiniz. 
nano tankım
Nano tankın zemin malzemesi hacimden dolayı çok pahalı olmaz. Bence auqaclay'in üzerine hagen yerine jbl monado kullanın. Hagen ile kuracağınız sistem bir çok bitkiyi kökten beslemeye yetecektir. Ancak bakımı zor bitkiler ile uğraşacaksanız ve zemin bitkisi ekecekseniz monado 5kg'lık bir paket işinizi güzel görür. 

Atman atf-101'i ben de ekonomik olduğu için aldım. Ancak çıkarttığı uğultu için üst kat komşumdan şikayet aldım. Debisi düşük ama kaliteli bir filtre alabilirsiniz.

Filtre ısıtıcı bir arada filtreler üremeye başladı bu aralar. Tanktaki ekipmanı toplamak adına faydalı olabilir.
Bitki Sararma ve Çürüme
Mosslar ve Elodea'nın çürümemesi lazım. Suyunuzu kontrol edin. Köklü bitkiler ise yer değiştirdiklerinde önce kök sistemlerini oturtmak için enerji harcarlar. Bu sırada yapraklarında çürümeler olabilir. Yerine yeni ve daha canlı yapraklar çıkar.
Bitkinin yerini değiştirme hakkında
Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum; değiştirebilirsiniz. Ancak her değiştirdiğinizde eğer kumunuzun altında gübre varsa, bu gübre gittikçe bitki ek, çıkar, dik derken gübre yüzeye doğru ilerliyor. Sineklik germediyseniz gübre ve çakıl arasına bu sorunu yaşıyorsunuz. O yüzden ilk kurulumda bitkiler büyüdüğünde akvaryumun nasıl görüneceğini tahmin ederek doğru yere doğru cins bitkiyi dikmek önemli.

Bir haftada kök sistemi çok gelişmiş oturmuş olmaz bitkinin (tabii ki cinsinden cinsine değişir bu). Bitkinizi sökün istediğiniz yere dikin. Bence sökmüşken bir de bakın, çürük dalları kökleri temizleyin; yapraklarını elinizle bi hafif ovalayın yosun varsa gitsin ve tekrar geri dikin. 
Bitki Akvaryumu
Parvula hatasına ben düştüm siz düşmeyin. Güçlü bir ışıklandırma ile birçok bitki türünü deneyebilirsiniz. Akabinde mayalı CO2 yapmayı öğrenir ve gelişimi hızlandırırsınız.

Zemininize parvulaya alternatif olarak subulata ekebilirsiniz. Gereksinimleri çok yüksek olmayan ve dayanıklı bir bitkidir. CO2 ve yüksek ışık altında coşar.

Cryptocoryn türlerine bir bakmanızı öneririm.

Benim de sizinkine yaın bir tankım var teknoloji olarak. Heteranthera ve Rotala Red'i de inceleyin derim.
Bitkili Nano Denemesi (Yeni resimler s.2'de)
Tamer Bey'e katılıyorum. Manzara fotoğraflı fonlar benim gözüme amatörce geliyor (tasarıma paralel bir görseli özel olarak seçip bastırmadığınız sürece). Çünkü akvaryumun içerisinde bir akıntı ve bitkilerde bir hareketlilik vardır. Arka plan manzarasındaki bitkiler hareketsiz olacağından gerçekçiliğini yitiriyor. Sizin tasarımınızdaki fonda en azından hareketsiz olan nesneler kullanıldığı için biraz daha inandırıcı olabilir.

Ama bence yapay görüntüler yerine gerçek malzeme ve bitkiler ile görüntü oluşturmak daha etkileyici. Sanırım tankınızda cabomba yada sessifloara var. Böyle yüksek bitkileri arkaya taşıyarak ve orda kalabalık bir sıra ve gruplar halinde arka tarafı süsleyebilirsiniz.
Nerede Yanlış Yapıyorum ?
Akvaryumunuz direkt güneş ışığı alıyor mu bu önemli. Torfunuzun ph düşürücü özelliği varmış. Yüksek miktarda koyduysanız suya fazlaca salınım yapıyor olabilir. Bitkileriniz de suya salınan gübreyi tüketemiyorsa yosunlar tüketmeye başlamışlardır. Işıklandırma zamanlamanızı azaltmanız gerekebilir sistem oturuncaya kadar. Tank yeniyse su değişim sıklığını arttırmak da yardımcı olur benim görüşüm. Ve su değerlerlerinizi mutlaka inceleyip yazarsanız, burdan daha çok yardım alabilirsiniz
anadolu yakası güvenilir petshop
[QUOTE=caddebostan1907]bilgiler için çok teşekkürler, çok makbule geçti. 

son bir soru: karşı taraf o212'de öne çıkan bir dükkan var mıdır?
[/QUOTE]

Lale Petshop:
http://www.akvaryum.com/forum/lale_akvaryum_davutpasa_gittim_mukemmel_yer_k702138.asp

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.