nano tankım


southblueeÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 90
southblueeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2014 23:39
Arkadaşlar merhaba,

son bikaç haftadır bitki akvaryumlarını inceliyorum ve hoş şeylerin çıktığını gördüm mbuna  grubu besliyorum normalde ama yavrularım için olan nano tankımı bitkili akvaryuma çevirmek istiyorum ve bikaç sorum olacak. kullanacağım tankım aşşağıdaki gibi ebatları 37cm genişlik 37cm yukseklik 26cm derinlik

[IMG][/IMG]

bu tanka sizce nasıl bir taban malzemesi kullanmalıyım? ben en üste hagen siyah kum onun altına aquaclay koysam yeterli olur mu? yada kolay temin edebileceğim başka ne koyabilirim? bir arkadaşım ik tane paslı çivi at dedi kafamı karıştırdı bunun bi zararı yada yararı olur mu?

100w ısıtıcı kullanacağım ve atman at-f101 iç motor ve dıy co2 yapacağım.

sol köşeye kayalardan bi form ve sağ tarafa mango kökünden ağaç yapmayı planlıyorum. bitki yoğun olsun istiyorum ama aydınlatma konusunda bir türlü karara varamadım malum kapağım 37 cm buna göre alabileceğim florasan ne olabilir ne  kullanmalıyım bununla ilgili işimi görebilecek isim söylerseniz sevinirim?

kuruluma başladğımda sizlerle fotğraflarını paylaşacağım.


teşekkürler





Yardim edebilcek kimse yokmu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rıza SırmanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 66
Rıza SırmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2014 13:46
Nano tankın zemin malzemesi hacimden dolayı çok pahalı olmaz. Bence auqaclay'in üzerine hagen yerine jbl monado kullanın. Hagen ile kuracağınız sistem bir çok bitkiyi kökten beslemeye yetecektir. Ancak bakımı zor bitkiler ile uğraşacaksanız ve zemin bitkisi ekecekseniz monado 5kg'lık bir paket işinizi güzel görür. 

Atman atf-101'i ben de ekonomik olduğu için aldım. Ancak çıkarttığı uğultu için üst kat komşumdan şikayet aldım. Debisi düşük ama kaliteli bir filtre alabilirsiniz.

Filtre ısıtıcı bir arada filtreler üremeye başladı bu aralar. Tanktaki ekipmanı toplamak adına faydalı olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir