ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gurkanogretmen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mart 2013 17:53
Son Ziyaret:
08 Haziran 2013 10:14
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürkan BÜYÜKHELVACI
Doğum Tarihi:
23 Nisan 1968
Yaş:
56
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gürkan BÜYÜKHELVACI

SON 10 MESAJI

40 cm'lik nano(karides) tankım ve adi salyangozlar
Salyangozları karideslere bir zararı yoktur. Sadece ölü ve hasta olanları tüketirler ve suyun dengesini sağlarlar aşırı üremedikleri sürece bir problem yoktur. Eğer aşırı çoğalıyorlarsa akvaryumunuzun su dengesinde bir problem vardır.
Aydınlatma Sorunu
Arkadaşlar sudaki sarılık akvaryuma konulmuş olan köklerden kaynaklanıyor. Ne kadar temizlerseniz temizleyin, ne kadar kaynatırsanız kaynatın bu sarılık oluşuyor. Zaten doğadaki sularda böyle değil mi?
Yavru Lepistesler
Akvaryum pahalı geliyorsa 3-4 tl arasında satılan saklama kapları vardır onları da kullanabilirsiniz. Ancak görselliği olmaz. İçine filtre ve ısıtıcı da koyabilirsiniz.
yeniden kurulum
Karides beslemek istiyorsanız iç filtre önermem. Yavrular için tank gerekmez. Yavruları akvaryumun içine bırakır. Ama yavruları çok küçüktür. Onun için Pipo filtre kullanmanız gerekir. Ayrıca bol miktarda Java moss türü bitki yetiştirmeniz gerekir.
Yeni KuruLum
Bulunduğun çevrede mutlaka dereler olması lazım. Oralardan kum ve bitki bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Moli uygun bence. Ayrıca internetten de bitki temin edebilirsiniz. Bitki için kolay bakılan türleri seçmelisiniz başlangıç olarak.
Farklı Tür Denemesi
Bulunduğun çevrede mutlaka dereler olması lazım. Oralardan kum ve bitki bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Moli uygun bence. Ayrıca internetten de bitki temin edebilirsiniz. Bitki için kolay bakılan türleri seçmelisiniz başlangıç olarak.
canlı d. akvaryumuna ıc fıltre olurmu
Akvaryumunuza iç filtre koyabilirsiniz. Ben 35cm lik yavru akvaryumlarına bile iç filtre kullandım. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ancak filtrenin ağzını akvayum boyuna değil akvaryum enine gelecek şekilde koymalısınız. Pipo filtreler su içerisinde akıntı yaratmadıkları için hem bitki gelişimini hem de balık gelişimin olumsuz yönde etkiliyor.
Yeni akvaryum kurulumu
Kılıçkuyruk lepisteslerinizin kuyruklarını yiyecektir.
Beyaz ve siyah moly lepistes yavrularına sorun yaratırmı ?
Moliler çok sakin balıklardır. Lepistes yavrularına kesinlikle dokunmuyorlar. Lepistesler bazen kendi yavrularını yemelerine rağmen moliler kesinlikle dokunmuyor. Zaten yavru yenme durumu genellikle ilk 3 gün oluyor. Akvaryumunuzu bol bitkilendirirseniz yavrular bu 2-3 günlük süreyi saklanarak geçiriyorlar. Böylece aynı tankta yavruları büyütebiliyorsunuz.
Lepistes ile Kılıç Kuyruk Bir Arada Yaşarlar mı?
Kılıç ve lepistes sıkıntı bir arada çıkarıyorlar. Lepistes balıklarınızın yanına moli plati koyabilirsiniz. Aksi taktirde kuyruk koparma olayı yaşanıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.