ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
e30club
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2013 18:20
Son Ziyaret:
29 Eylül 2013 17:36
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ismail sertçelik
Doğum Tarihi:
17 Eylül 1986
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ismail sertçelik

SON 10 MESAJI

Dun aksam sp kusturdummm ilk defa :)
[QUOTE=casper_1907] [QUOTE=Hack3r]Kuluçkaya koyduğundan dolayı yavru çıkabilir.

Benim balıklar küçük olduğundan daha ben o zevki tadamadım.
[/QUOTE] Peki su tepkili kuluçka ondan korkuyorum.

[/QUOTE]

En iyisi bence su tepkili endişelenmene gerek yok bence benım fikrim böyle hiç sorun yasamadım balıklarına gelince 6 gunden fazla olduıkları kesın 5-6 gun içerisinde keseler azalır tamamen bıtmeden yem verme iyi yavrular
KULUÇKA SORUNUM VAR! Balıkların ölmesine izin vermeyin
[QUOTE=SAKARYALI]Arkadaşlar ice man beyaz kuyruk yumurtalarım var akvaryumcudan aldığım klasik sarı renkte içinde tel olan kuluçka makinesi işimi görmüyor yumurtaları güzelce çevirmiyor ve zıplatmıyor.

Bildiğiniz en iyi kuluçka makinesi   hangisidir ?   Kuluçka makinesi satan bir arkadaş vardı makinelerinden herkes memnundu çok aradım forumda ama bulamadım bilen varsa ondan da alabilirim, yardımcı olursanız çok sevinirim balığımın birinin daha ağzı dolu 10 gün sonra kusacak iyi bir kuluçka makinesi ve hava motoru almam lazım !

Yardımlarınızı esirgemeyin. Herkese teşekkürler. [/QUOTE]


Arkadaşım bardakta su tepkili kuluçkayı dene

İç filtre .sünger.kadeh.vana.hortum  hepsi bu kadar bağla otomatıge donsun dursunlar basıt ve kayıpsız.
Saygılar


[QUOTE=BerkanxX96Xx] Bir süreliğine bu kuluçka makineleriyle baya araştırmalar yaptım.Yabancı sitelerde izlediğim videolar olsun fotoğraflar olsun genelinin alt (yumurtaların olduğu kısım) delikleri daha ince (tül gibi).Ve bu sarı (meç marka hava tepkili kuluçka makinesi) kuluçka makinesinin asıl sorunun o olduğunu düşüyorum bence eğer alt kısmı kendiniz dıy olarak bir miktar bez ile delik miktarını alaztırsanız ( su akışını kesinlikle kesmeyecek şekilde  sadece tül olsun , bu şekilde yumurtaların daha iyi döndüğünü gözlemleyebilirsiniz.

 Sana çok yardımcı olacağını düşündüğüm bir video:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=5-Il2sIoEIk[/VID]


[/QUOTE]


Kardeşim şimdi şöyle bişey var kafa kuyruk çıkmış yumurta zaten çok rahat istediği gibi az bişey yan etken (su.hava dongusu) olduğu takdırde dibe yapışmadan dnüyor gelelim tül'e

Ben meç kuluçkada denedim altta hava birikiyor havayı bırakıyor yumurtalar tavana çarpıyo sonra tekrar biriktriyor.

Pimapenciden fiber tel aldım delikler çok az aralık var meç markaya göre oda hava topladı bardakta hıç kaybım olmadı..Diyeceğim şu ki perde,tül denem ben denediğim için uyarmak istedim.
Saygılar..
Yunus yavruları.
[QUOTE=ealtun]İyi akşamlar arkadaşlar.Benim bugün yunuslarımdan bir tanesi doğum yaptı.Kendisi yapmasını istediğim için saklama kabına çatalla delikler açtım ve akvaryuma koydum.Hamile balığı da ayırıp saklama kabına koydum.Bugün yaklaşık 50tane yavruyu ağzında çıkarttı ama diğer balıklar alttan vurdu ve hemen anne balıkta yavruları ağzına topladı.Şuan sorum şu:Yavruları nasıl muhafaza ederim? Ayrı akvaryum kuramıyorum çünkü maddi durumum uygun değil.
Dipnot:Öğrenciyim :) İlginiz ve cevaplarınız için teşekkürler,Emre.[/QUOTE]



Bir tane yem kovasına hava taşı atabılırsın balıkla beraber yada, yavruları kusturup buyutebılırsın.
Yunusum Ne Hale Geldi
Geçmiş olsun kardeş inşallah düzelir.
kuluçkadaki yumurtalar
Her şeyin bir ilki vardır.Sağlıklı yavrular.
meç marka kuluçka makinası kullanan varmı
[QUOTE=cemilcelik] Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi yeni aldım bu marka yavrular dipte titriyor dönüyor doğru mu acaba ?
 
[/QUOTE]



Kardeş bence kurtul ondan altta havayı toplar toplar birden verir yukarı çarpar yumurtalar sonuçta patlıyolar kayıp yaşarsın 2. kötülüğü altına dikkat ettiysen çelik tel gibi ne bilim metal sonuçta el bile kesiyo yumurtayı mahvediyo ilk aldım 15 sp yavrusu vardı bi baktım 12 bi baktım 9 bı baktım bardaktalar sıkıntıda yok kayıpta saygılar
kuluçkadaki yumurtalar
[QUOTE=mrtcndmrl]
Arkadaslar merhabalar. bugun ılk deneyım oldugundan erken davranıp 2 sp yı kusturduk. 2 sınden toplam 10 tane yumurta cıktı. hemen gıdıp kulucka makınası alıp kuluckaya koyduk. ardından gozden kacırdıgımız ıceman'e baktıgımızda agzının dolu oldugunu gorduk. onu da kusturalım dedık ve kusturdugumuzda ınanamadık. cunku yaklasık 40-45 adet yumurta cıktı agzından onlarıda attık kuluckaya. yalnız havası yeterlımı donuslerı vs ıyımı anlayamadıgımızdan sız bılgılı kardeslerım ve abılerımıze danısmak ıstedık . yorumlarınızı esırgemezsenız cok tesekkur ederız.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=L54-TkYQknA&feature=youtu.be[/VID]
[/QUOTE]




Bana göre oraya hava degil su baglayacaksın su döngülü kuluçkaya benziyor yada kendin yap mesela benım kullanadığım .

Angora aa 330f filtre 2 ağız yumurtayı yaklaşık 200 adeti çok rahat hırpalamadan çeviriyor video da yumurtalar tehlikede gibi görünüyor dediğim gibi basit bir filtre sünger ve kadehle basın agrımadan sonuç alırsın  forumun arama yerıne kuluçka makınası yazarak arat fikir edin.
Saygılar.
alpino242013-05-23 20:44:30
Dış Filtre Hortumumuzu İlk Günki Haline Getirmek İçin ...
Ben yaptım oldu

bi ucunu musluga bagla içinede bez parcasını hafıf sıkıştır ters duz musluga bağla temizleniyor suyun tanziği ugrastırmadan temizledi..
saygılar
Kuluçka Makinası
[QUOTE=koyufnl]Evet hocam su tepkili olacak.Yalnız filtreden çıkan su hava hortumu ile geliyor içine fakat yumurtaları döndürür mü döndürmez mi tereddütteyim.Şimdi dişiyi kusturupta yumurtaların mantarlaşmasından korkuyorum. [/QUOTE]



hortumu kenardan ver ve 2 hortumun arasına plastık vana bagla bende acemıyım yenı yaptım gayet saglıklı oldu yumurtalar catladı kuyruklar çıktı bide sungerı çok sıkı yapmaya çalış kolay gelsın
Balığın ağzı dolumu ?
İlkinde kaç yavru almıştın acaba ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.