ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
batur.d
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2013 05:50
Son Ziyaret:
10 Aralık 2015 09:30
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
batur dumrul
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1989
Yaş:
35
İl:
Antalya
Meslek:
İnşaat Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Batur Dumrul



330 Litre green spotted puffer

400 litre Güney Amerikan Cüceleri Karma Tank

SON 10 MESAJI

Tetrazon Ve Melek
5-6 tetrazon tam bir çete olur :) Meleklerden en zayıf olanı yakında yamulacaktır. Tetrazon göründüğü kadar sevimli değil . Tetra türleri ile beslemeni öneririm sadece
90 Litreye Tek Yaşayan Balık Önerisi
Bir süre Green Puffer beslemeni öneririm iyi bir dış filtre ve uygun ortamı yakalarsan Zaten tek bakılması daha uygun bir balık.. Görseli ve uğraşı güzel bir balık . Youtube gibi bir platformlardan izleyerek ve forum bilgilerini inceleyerek bilgi alabilirsin balık hakkında ..
Çamur zıpzıpı Flora akvaryum (Beşiktaş)
Çamur zıp zıpını doğadan yakalayıp besleyen bir dostum olmuştu .. Akvaryum mantığında canlıların ortamını sağlamaya çalıştığımız gibi .. Yazık o canlılara kısmı her kafeslesen canlı için geçerli bu tür yorumları nedense sevemedim burada . En iyisiyim diyenin akvaryumu bile doğanın gerçeğinin yanına yaklaşamaz . Lütfen şu paraflardan alıntı yaklaşımlar yapmayın Bence. 
Türkiye'nin İlk L046 Zebra yavruları Foto Eklendi
 Muhteşemsiniz Çok Çok Çok beğendiğim bir tür . Umarım ilham olacaktır bizlere .. 
Guney Amerikan Maceram
Yahu L52 vatozu nereden buldun be usta? :) L-333, L-66, L 46 da olur. Bu türleri bulan, gören var ise bana ulaşsın Lütfen. :) Akvaryumunuz dinlendirici gözüküyor... İyi hobiler.  Cenk Bildir2015-03-26 08:39:09
65 litre akvaryum Puffer balığı
Sürü balığı falan değildir ! :) o nasıl bir yanlış . Tam tersi egemen bir balıktır. Tek Yaşar . Kesinlikle ebatlı yada küçük tür demez yüzgeçlerinden kuyruğundan perişan eder en sonunda yer . canlı yeme ihtiyaç duyar . 1 ay kadar kuru karidese evet desede kabuklu canlılar ike beslenir . Canlı yem ihtiyacını karşılamaz ve kuru yeme de alıştırmazsanız ölecektir. Ben 1 sene besledim . Mükemmel keyifli Mükemmel görsel mükemmel zor ve mükemmel uğraştıcı . :)
Eşime hediye
[QUOTE=ELPRESACANARİO]Bence 2 adet yavru oscar alın. Oscar, hem sahibine çabuk alışan ve sahibi ile iletişimi iyi olan bir balık, hem de yavrudan büyüteceğiniz için ileride ailenin bir parçası gibi olurlar. Ben kısa süreli oscar maceramda adeta aşık oldum diyebilirim. Bir köpekle kurabileceğiniz bağlılığı oscar ile kurabiliyorsunuz, o derece cana yakın balıklar.

Gerçi tür seçimi yapmışsınız ama ben bu tarz iri boyutlu ve sahibine çabuk alışan balıkları tavsiye ederim. Çok keyif alacağınızdan eminim. Bazı balıklar soğuk davranır ve siz akvaryumun önünden geçerken bile saklanacak delik ararlar. Böyle türler bir süre sonra ilginizi kaybetmenize neden olabilir. Macrops Ndole Red de bu tarz bir balıkmış gibi geliyor.  
[/QUOTE]

Oscar gibi bir tür düşüncek olsam Flowern Horn alırım bana korkutucu gelen bir balık :) Teşekkür ederim tavsiye için
Eşime hediye
[QUOTE=batur.d] Dostlar Macrops Ndole Red türünü çok sevdim yanına yakışacak bir leptosama türü ile.irtibata geçebilirim bu türler için ayrıca , Xenotilapia Bathyphilus Kekese ve Xenotilapia Flapinnis Kigoma ne yapıp ne ettiysem bulamadım  Yukarıda yazdığım görseli bu türlerle karşılayabilceğimi düşündüm sizin görüşleriniz nelerdir ? Bu konu üzerinden uzun zaman geçti .Petshop olarak Antalya da aradığım şeyleri bulamadım buradaki arkadaşlardan alış veriş yapmak daha mantıklı olacak sanırım .Bu arada litre olarak 350 lik bir tanka geçtim Maceramız başlayacak İnşallah bakalım [/QUOTE]                                                           Aynen hocam ;) lakin bu konuyu zaten görsel olarak dikkat çekecek tür olarak açmıştım . Köklü bir inceleme sonrası kararımızı verdik , şimdi sıra balıkları bulmada :) yarın bi izmir Karşıyaka da ki Calvus Akvaryuma gideceğim Ld akvaryum ilede dün bi görüşmem oldu Bakalım kısmet . İzmirde iken bakmamı istediğiniz türler varsa bakarım
Xenotilapia Bathyphilus Kekese ve Flavipinnis
[QUOTE=Volkan ULUĞ]Batur kardeşim ben sana kısaca bilgi vereyim macropslar, leptosoma ve diğer türler için. Leptosomalar bir çok tür ile beslenebilirliği sayesinde son dönemlerde tropheus tanklarınıda süslemeye başladı. Lakin benim izlenimim bu tarz tanklarda pek görselliği olmadığı yönünde. Bence leptosomalar kabukçul ve kum kelebeği türleri ile daha uyumlu bir hal alıyor. Kendi tankımdan örnek vermek gerekirse Kitumba, macrops, kekese ve Xenotilapia Melanogenys Namansi gayet uyumlu bir şekilde yaşamakta. Leptosoma türleri tankın genelde orta ve üst seviyelerinde dolaşırlar. Kum kelebekleri genelde sadece yem gördüklerinde zemini terk ederler. Tanka uygun bir dekor ve kumluk alan bırakarak sıkıntısız bir şekilde her 2 türe ve bir kaç türe daha bakabilirsin.
[/QUOTE]


Şimdiden kıskandım Volkan Bey . Bilgi içinde teşekkür ederim ayrıca. Siz nereden temin ettiniz mesela Kekese türünü ve dekor olarak nasıl bir ortam kurdunuz ? 
Xenotilapia Bathyphilus Kekese ve Flavipinnis
[QUOTE=Bahri Çankaya]     Batur Bey, 400 litrelik tankınız da leptosoma, callochromis ve xenotilapia gruplarından oranları fazla olmayacak şekilde beslenebilir.Bu türler konusun da güvenilir kişilerden başka illerden alabilirsiniz.Hatta bu tankınızın bir köşesine kabuklardan bir bölge hazırlayıp similiste koyarsanız; tankınızdan daha çok zevk alırsınız.Yardımcı olabileceğim başka konular olursa buradan yine yazarım.İnşallah hayalinizde ki tankı kurarsınız.Selametle.
[/QUOTE]                                                                                                                                         Teşekkür ederim Bahri bey . Zaten Antalya da bulamadım bu türleri buradan temin etmeye çalışacağım .Oranlarını dişi hırpalanmayacak şekilde ayarlamaya gayret göstereceğim il dışı alışverişteki güvene bağlı kalacağım bakalım. sağolun tekrardan

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.