ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sades76
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ağustos 2006 22:52
Son Ziyaret:
22 Haziran 2020 22:50
Toplam Mesaj:
57 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sadettin turhan
Doğum Tarihi:
01 Aralık 1976
Yaş:
47
İl:
Bursa
Meslek:
Eğitimci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


200cm tank red bemba-
kasakalawe160cm tank ikola-red rainbow -brichardi katonga

SON 10 MESAJI

Maswamın Cinsiyeti Nedir Arkadaşlar..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/14127/271220181349581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/14127/271220181349591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/14127/271220181353541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/14127/271220181353581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/14127/271220181354021.jpg[/IMG]
Akvaryum Serüveninin Sonu Lanet Olası Columnaris
S.a Arkadaşlar columnarisle ilgili çok can alıcı bir soru sormak istiyorum özellikle bu hastalığı yaşayıpta kurtarmış olanlar sanırım bu soruya en net cevabı vereceklerdir...columnaris atlatmış akvaryumdaki balıkların daha sonra yanlarına hasta olmayan yeni balık eklendiğinde .yeni balıklarda columnaris belirtilerine hiç rastladınızmı bunu şunun için sordum bir yabancı makalede sazansı balıklarda yapılan deneyde hastalığı atlatmış balıkların yanına balık eklendiğinde ,,sağlam balıkların 1-2 hafta içersinde bu hastalığı kaptığını diğer hastalığı atlatmış balıklarda belirti gözlenmezken yeni eklenenlerde hastalık belirtileri gözlendiğini ve hastalığı atlatmış balıkların hastalığı taşıyıcısı olduklarını söylüyorlardı...net olmamakla birlikte böyle bir bilgi var..size sorum böyle bir durum varsa bu balıklar hastalığı atlatsalar bile her yanına koyulan balık risk taşıyor demektir ve bu durumda yapılacak tek şey balıkların malesef telef edilmesi mi olacaktır....Arkadaşlar bu hastalıkla karşılaşanlar sorum size ,ama burda şu da önemli bu hastalığı atlattıktan sonra komple tüm malzemeleri ve akvaryumu dezenfekte eden kişilere yeni balık tanka eklediğinizde aynı belirtilerİ sağlam balıklarda gözlemledinizmi çünkü hastalığın dezenfekte edilmemiş tanktanmı yada hastalığı atlatmış balıktanmı olduğununda ayrılması gerekirki net cevaba ulaşalım..umarım bu yazının cevapları bir çok arkadaşada bu hastalıkta yol gösterecektir...yoksa...balık kayıplarının önüne geçemeyiz..
TROPHEUS DÜNYAM...
Arkadaşlar biliyorum uzak kaldım forumdan.ilk aldığım .RED bembalarım  yaklaşık 5-6   yaşında varlar...
yeni fotoları yakında ekliyeceğim..bu arada bazı arkadaşlar hala red bemba diye bir balık olmadığından söz ediyorlar...red bemba varyetesinin ithatalçılarda olmadığını..ve gelmediğini söyleyenler de var..doğrudur..ama nihayetinde bu balık var..ve işte fotolar......
BRİCHARDİ KATONGA TAÇSIZ KRALLAR
Maaşallah .Burhan bey geçmiş olsun...
TROPHEUS DÜNYAM...
Yeni resimleri ekledim.

SP BLACK RED BEMBALARIM...(YENİ FOTOLAR)



SP BLACK İKOLALARIM (SARI KUYRUK)


sades762012-12-01 02:45:33
BRİCHARDİ KATONGA TAÇSIZ KRALLAR
Maaşallah. Allah analı babalı büyütsün. .Babalığın keyfi bir başkadır. .
bu sitede yeniyim ilangiler hakkında bilgi
Merhaba kardeşim 6 yıldır tropheus türlerinin en gözdelerinin neredeyse tamamına bakan biri olarak. ..


1. )Tropheus büyük hacimli akvaryumları sever. ..
2. ) Bol oksijenli ve akıntılı suları sever bunun için bir iç filtre kullanabilirsin.
3. )Kaya öbekleri oluşturmalısın yer kapmaya çalışıcaklardır özellikle erkekler. .
4. )İlangi diğer tropheus türlerine göre daha büyük hacim istiyor. ......
5. )Yem olarak nls cichlid formula. .Jbl %40 spruluna flakes,tropical spirutabin. Dainichi.
bunları önerrim kesinlikle kullanmanı önermediğim yem sera granu green dir. .....
6. )Suyu sık değiştirmek balıklara yarar değil zarar getirebilir. .Çünkü su döngüsü oluşmuşken suyu değiştirdiğinizde su kimyasal oranlarıda değişecğeinden balık üzerinde sıkıntı oluşur. ......Heleki haftada bir su değişimi iyi değildir. .Mesela ayda bir yada daha fazla. ..(bu şuna benzer insanın havadan aldığı oksijen dengesini düşünün sürekli değişseydi bu denge mesela bir dağa çıkıp ve şehre sürekli inip çıksaydınız. ..Kan basıncınız vs sürekli bozulacaktı balıklardada aynı etkiyi yaptığı düşüncesindeyim tabi bunu derken eğer nitrat oranı aşırı derece arttıysa suda gözle görülür bir sarılık ve koku oluştuysa göz yakıcı o zaman tabiyki değiştirmelisiniz ama dengeli olarak yoksa şok olma durumu gözlenebilir. .
7. ) ph tamponlanması açısından mercan kırığı öneririm. ..Ph 7-8 arasında genelde sabit tutar tropheus ph yüksek sularda yaşar. .Tanganyika gölü ph yaklaşık 8-9 arasıdır. ..


Sağlıklı balıklar. .............İyi günler. ..
Özkoçak2012-11-19 09:27:15
TROPHEUS DÜNYAM...
Tşk ederim emeği geçen herkese...dip çekimi konusuna gelince hakan engin kardeşim .....gözlemlerime ve tecrübelerime göre ...en büyük yapılan yanlış sık-aralıklarla yapılan su değişimleri veya su eklemelerdir...suda nitrat döngüsü oluşmuşsa..ki bunun oluşması tam olarak 1 ay gibi zamandır..balıkların suyunun dengesi ve kimyasal özellikleri oturduğunda..balık tam suya alışmışken siz tekrardan azda olsa suyunu değiştirirseniz ister istemez kimyasal oranlar değişeceği çin balıklarda bir huzursuzluk ve saire oluşuyor örnek vermem gerekirse genelde sudeğişimlerinden sonra balıklarınızı gözlemleyin ..streslerinin artığını görürsünüz...eğerki filtrasyon iyi ise...vede ...akvaryumda ...döngü sağlam ise...vede akıntı..oluşturulmuşsa(pislikler bir yerde birikmiyorsa)....ve oksijen bol ise ...sorun olmaz..sizede önerim sık değişim yapmayınız..

Yine gözlemlerim ve tecrübelerime göre türler eğerki yavrudan alınıp yetiştirilirse...vede akvaryum yeterince büyükse hiç bir sorun olmuyor ...doğal ortamındada..aynı yerde yaşamıyorlarmı..mesela ...3 tür alın ..ama ayrı varyeteler olsun..(duboisi-bemba-kasakalawe-) eğer yavrudan aynıyerde büyüyorlarsa erişkin olasıya kadar bir hıyararşik düzen oluşturuyorlar..tıpki aslanlar gibi..1 kral ve hareminin ...3 dişisi..ve bütün varyetelerin kralları...her biri ..ayrı bir krallık kuruyor..ama ..yinede ...o .tankın ...birde tüm krallara sözünü geçiren ..tankın baskın kralı var..(ona yapabilecekleri sadece yan dönüp titreyerek boyun eğmek..) yapmadığı takdirde..sonucu..kovalanmak oluyor..her tür..kendi arasında düzen oluşturduğu gibi..birde diğer türlerlede düzen oluşturuyor..bu işte tabiatları....tıpki göllerindeki düzen gibi...(gözlemlediğim diğer bir şeyde tropheuslar kalabalıktan hoşlanan ve sosyal balıklar...eğer tek tür bakılacaksa.....sayı çok olmalı...farklı varyeteler bir arada bakılacaksa..tür sayısı çok olsada..orana dikkat edilmeli....örnek( moori grubu..1 erkek 4dişi---black grubu--1 erkek--4 dişi gibi)
TROPHEUS DÜNYAM...
GERÇEKTEN ÖYLE.....ALİ KARDEŞİM

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.