ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
er35han
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
86
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2012 00:25
Son Ziyaret:
19 Mart 2024 09:52
Toplam Mesaj:
157 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
erhan karasu
Doğum Tarihi:
14 Ocak 1975
Yaş:
49
İl:
Izmir
Meslek:
yer döşemeleri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

EN GÜZEL GÜNLERİMİZ HENÜZ YAŞAMADIKLARIMIZ.. [img]https://s14.postimg.org/4bjbp14jh/Pterophyllum-_Altum.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Adi Salyangoz Helena Salyangoz Karides
Helena salyangozlar yavru karideslere değlise bile yetişkinlere zarar verebilir. Önceki akvaryumlarımdan birinde, sayıları artan helena salyangozlar besin olarak karidesleri görmeye başlamış ve karideslerin sayısını yavaş yavaş azaltmıştı. İstisnai bir durum da olabilir fakat tahminimce yeterli besin bulamayınca karideslere yöneliyorlar.
Tüplü Co2 Sistem İçin Eksikler Ve Gerekenler ?
[url=https://www.hizliresim.com/gdj3m1v][img]https://i.hizliresim.com/gdj3m1v.jpg[/img][/url]
[url=https://www.hizliresim.com/sxty0bg][img]https://i.hizliresim.com/sxty0bg.jpg[/img][/url]
[url=https://www.hizliresim.com/989s7uh][img]https://i.hizliresim.com/989s7uh.jpg[/img][/url]
[url=https://www.hizliresim.com/78lkfbq][img]https://i.hizliresim.com/78lkfbq.jpg[/img][/url]
Merhaba. Bitkili akvaryumum için tüplü CO2 sistemi kurmak istiyorum. İki yıl önce bir heves tüp, regülatör,pnömatik hortum vs.. epey malzeme almıştım. Sonrasında sağlık sebebiyle bunu ertelemek zorunda kaldım. Şimdi tekrar başlamak istiyorum fakat tüm bilgiler uçtu gitti. Resimlerdeki malzemelerde hangi eksikler olduğunu ve kurulum sıralamasını anlatırsanız çok sevinirim. Akvaryum hacmi 20lt, eski bir resmini ekliyorum.
[url=https://www.hizliresim.com/szhzh02][img]https://i.hizliresim.com/szhzh02.jpg[/img][/url]
Kaya Yapıştırma Tutkalı
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Yani tankları bunlarla yapıyorlar, kayaları neden yapıştırmayasınız? Süper olur, olacaktır.
Tamamdır, akvaryum silikonu iyice netleşti artık. Alternatif aramaya gerek kalmadı [:iyi:]

[URL]https://www.google.com/search?q=sista+akvaryum+silikonu&rlz=1C1GCEU_trTR921TR921&sxsrf=ALeKk00nRwnoN2a0YRpG-flobs611KcaDA:1616492022306&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi13ZWGjsbvAhW8DWMBHRdvAAwQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1920&bih=947[/URL][/QUOTE]

[EDIT]er35han,2021-03-23 13:14:26[/EDIT]

Bir soru daha. Kayaların arasına Staurogyne Repens veya Anubias Nana Petite türü küçük ön plan bitkileri sabitleyeceğim. Bu canlı bitkileri yapıştırmakta kullanılan bir tutkal var mı
Kaya Yapıştırma Tutkalı
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Moss yapıştırmada ve küçük dal,kök yapıştırmada japon ve hızlı yapıştırıcı kullandım, kullanırım yıllardır. Ancak hacmen ağar olacak kayaçlarda akvaryum silikonu kullanmak en mantıklı ve makul çözüm. Alternatif olarak macun çelik yapıştırıcı kullanılabilir. Salınım yapmaz. Arabaların piston gömleklerini yapıştırıyorlar. Isıya, suya,basınca dayanıklıdır. Kullanılabilir.

Lafın özü ben akvaryum silikonu yada macun çelik yapıştırıcı seçeneklerini öneriyorum.

*Hızlı yapıştırıcının spreyini kullanmayınız.[/QUOTE]
Adına akvaryum silikonu dedilerse vardır bir bildikleri diyelim[:)]. Kayaları, akvaryumda birleştirip birkaç gün sonra da suyu edeceğim.


[EDIT]er35han,2021-03-23 12:08:07[/EDIT]

[QUOTE=Kınayu]Aynen kardeşim .
Bu arada imzandaki görsel neyse kodlanmış görünüyor bir bakım yapmalısın [:)][/QUOTE]
Teşekkürler, şimdi kontrol ediyorum.
Kaya Yapıştırma Tutkalı
[QUOTE=Kınayu]

Selamlar ,
Japon benzeri yapıştırıcıları kullandıklarını söyleyenler olduğu gibi bunlar yıllar önce akvaryum silikonları yokken çift kompenantlı 404 plastik çelikle arka camı kırılan akvaryumu mu boydan boya yapıştırıp kullanmıştım yıllarca normalde akvaryum camları öyle orta yerden boylu boyunca kırılınca hafif esnek Silikon tarzı bir şeyle yapıştırılır su dolunca camlarda esneme olacağından o esnemeyi karşılasın diye ama bu akvaryumum çok eski her tarafına kron nikel saç dönülmüş çok çok eski idi bir sorun gerek akvaryumda gerek canlılarda balıklarda yaşamadım onunla deneye bilirsiniz .
Yalnız şöyle bir durumda yaşanmıyor değil firmalar ürünlerindeki bu ihtiva içeriklerini ara sıra değiştiriyor belki bir yerden duyuru yaparak değiştiriyordur .Hiç bir sorun yaşanmayan ürünler bazen daha önceden kullanılmış test edilmiş olsa da daha sonraki yapılan içerik değişiminden ters sonuçlar doğura biliyor .
Örnek misal önceden akvaryum silikonu diye bir şey yoktu normal Silikonla akvaryumlarımızı yapıyorduk bir sorun yaşamıyorduk sonra içerisindeki içerik her ne değiştiyse oran orantısı normal silikonla yapılan akvaryumdaki canlılarda balıklarda ölümler yaşandı bu yüzden bu gibi durumlara dikkat etmek lazım .[/QUOTE]
Yurtdışı akvaryum dekor videolarında çift kompenantlı (yapıştırıcı+sertleştirici) kullandıklarını gördüm fakat, ne markası belli ne de içindeki kimyasalın ne olduğu. Buradaki üreticilerin de ürünleri üzerinde ''akvaryumda kullanılabilir'' ibaresi olmadığından [:)] , akvaryum silikonu daha mantıklı gelmeye başladı.[EDIT]er35han,2021-03-23 11:52:09[/EDIT]
Kaya Yapıştırma Tutkalı
[QUOTE=arifpolat768]Böyle tasarımlardaki kayaları genelde iki kayanın arasına pamuk koyup pamuğa hızlı yapıştırıcı veya japon yapıştırıcısı dökerek yapıştırıyorlar.
Sizin elinizdeki malzemeler hakkında fikrim yok.[/QUOTE]
Peki hızlı yapıştırıcı veya japon tutkalının suda salınımı veya zararı var mı? Siz kullandınız mı?
Kaya Yapıştırma Tutkalı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/138165/230320211000401.jpg[/IMG]
Merhabalar. Akvaryumumda dizayn değişikliği yapacağım, kullanacağım kayaları birbirine yapıştırmam gerekiyor. Resimdeki gibi özel bir model olmasa da, sonuçta kayalar birbirine sıkı şekilde tutunmalı. Sorum şu; işim gereği elimde hem çift kompenantlı tutkal(kauçuk tutkalı) hem de çelik macun bulunuyor. Bunları daha önce kullanan, faydasını/zararını gören veya tecrübesine dayanarak şu ürün çok iyidir dediğiniz bir yapıştırıcı var mı? Bu arada akvaryumda ağırlıklı olarak bitki ve karidesler olacak.
Cüce Vatoz Yumurtaları
Vatozların dışında rasbora, plati ve karidesler var. O zaman yavruları gördükten sonra erkeği dışarı, yavruları da muhafazaya almak gerekecek.
Cüce Vatoz Yumurtaları
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/138165/260420191055151.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/138165/260420191055471.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/138165/260420191058291.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/138165/260420191059031.jpg[/IMG]
[B]40X25X20 ebatlarındaki bitkili nano akvaryumumda cüce vatoz askı filtrenin içine yumurta bıraktı. 3 gün önce hem dişi hem erkek cüce vatozu tesadüfen askı filtrenin içinde buldum. Tam çıkaracakken içerideki turuncu yumurtaları farkettim. Dişi yumurtladı erkek de döllemek için yanında bekliyor diyerek o gün ikisini de orada bıraktım. Sabah baktığımda dişi çıkmış erkek yumurtaları bekliyordu. Filtreyi hafif eğerek erkeği de akvaryuma aktardım, yumurtalar içeride kaldı. Dün baktığımda erkek yine içeri yumurtaların yanına girmiş ve başlarında bekliyordu.
Şimdi bazı sorularım olacak;
1- erkek vatozu tekrar dışarı çıkarayım mı?
2- yumurtaları filtre içerisinde mi bırakayım, akvaryuma mı atayım?
3- yumurtaların açılma süresi nedir ve açılırsa yavrulara özel bir bakım gerekir mi?[/B]
Tohumlar Fidana Bol Resimli :)
Başarılı bir çalışma olmuş sonuç müspet, tebrikler Serdal Bey. Bu tohumların kısa zamanda yeşerip birkaç aya kadar da farklı bir forma döndüğünü ben dahil birçok arkadaşımız biliyor. Fakat o birkaç aylık sürede ve özellikle tohumların yeşile dönme evrelerinde yaşanan haz hepsine değer. Her şeyden önce güzel ve yaşanası bir tecrübe. Olumsuz yorum yazan arkadaşlara şunu söyleyeyim, bu akvaryumu işyerimde masamın üstüne kurmuştum. Gelen müşteriler, firma temsilcileri ve eş dost birçok kişi akvaryumun yeşil halini görerek evlerine ve iş yerlerine akvaryumlar (hatırladığım en az 12 kişi)kurdu. Hatta birçoğuyla hala görüşüp ara sıra ücretsiz bitki ve karides veriyorum. Uyarı yapın, ama karşınızdakinin şevkini kıracak şekilde değil.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.