ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahmedakif
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Kasım 2012 17:00
Son Ziyaret:
11 Mart 2024 12:50
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Vakıf Şerefoğlu
Doğum Tarihi:
15 Temmuz 1968
Yaş:
55
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/137874.jpg[/img]ahmedakif

SON 10 MESAJI

Akvaryumu Küçültmek
Daha önceden cam kesmişliğim var. Ama kestiğim camlar 2-3 mm di. Bu camlar 10 mm ve çizdikten sonra yerinde kırmak zor olabilir. Cam rodajı da yapmıştım. Onda da sorun yok. Tek korkum akvaryum camını yerinde çizdikten sonra kırabilir miyim? Cevabınız için teşekkür ederim. Öğüdünüze uyup bir camcı ile konuşup ona fikir danışacağım.
Akvaryumu Küçültmek
130*60*60 ölçülerinde sump'lı akvaryumum var. Genişlik: 130 cm En: 60 cm ve boy: 60 cm . Boyunu kısaltıp 45 cm yaptırmak istiyorum. Kendim yapmak istesem nasıl kesebilirim? Kesici elmas ile kessem akvaryuma zarar vermeden kesebilir miyim? Yapabilir miyim bilmiyorum. Yaptırmak istesem kime nasıl yaptırabilirim? Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Cüce Vatoz Canlı Balık Yermi
Ben de yakın zamanda başıma gelen bir şeyi anlatayım. Evet cüce vatozlar sakin,başkasına karışmayan ve ekmeğinin peşinde olan balık olarak bilirdim. Bitkili akvaryumum da dizayn değişikliği için bütün canlıları satana kadar 30 cm derinliği olan cama cam bir akvaryuma koydum. Akvaryumun içinde lepistesler, yavruları ve 3 adet cüce kırmızı göz vatoz vardı. Cama cam akvaryumun başında ben akvaryum ile uğraşırken hanım akvaryumun dibinde cüce vatozun bir hamle ile lepistes yavrusunu yediğine şahit oldu. Ben de şaşırdım. Ama hanım gördüğüme eminim dedi.
İsta Seramik Reaktörüm Yeterince Co2 Çözüyor Mu ?
[QUOTE=cafermutlu]CO2 kabarciginin boyutunun çoğunluğu In line reaktörlerin seramiğinin parçaladığı kadar olur. Daha fazla co2 çözebilmek icin reaktör yapmaniz gerekir. Ancak Ph da 1 puan düşmesi oluyorsa bunun bir onemi yoktur.[/QUOTE]
Cevabınız için teşekkürler. ''Reaktör yapmanız gerekir.'' diyorsunuz. Ben de videoda gösterdiğim gibi seramik reaktör kullanıyorum. Acaba farklı ve daha iyi bir reaktörden mi bahsediyorsunuz?
İsta Seramik Reaktörüm Yeterince Co2 Çözüyor Mu ?
Videoyu yükle yememişim. Tekrar denedim. https://youtu.be/yldb9TjzRa4
İsta Seramik Reaktörüm Yeterince Co2 Çözüyor Mu ?
450 lt sumplı akvaryumuma sitede birçok yazıyı okuduktan sonra,yeni Co2 sistemi ekledim. Sanırım reaktörü çalıştıran motorun debi hızı yavaş olduğundan çoğu kabarcıklar daha büyük parçalar halinde hemen su yüzüne çıkıyor. Yoksa ben yanılıyor muyum ? [IMG]null[/IMG][VID]null[/VID][EDIT]ahmedakif,2019-04-06 19:41:49[/EDIT]
Sumplı Akvaryum Taşıması
İlgilenenler için bilgi vermek istiyorum.Suyun % 70 ni boşalttıktan sonra sürüyeceğim yerlere sıvı sabun sürdüm.Yavaş yavaş üç kişi iterek yerine götürdük..Bir sorun olmadan taşıdım.(bu arada söylemeliyimki cam kalılığım 10 mm)
Sumplı Akvaryum Taşıması
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137874/IMG_1200.JPG[/IMG]
Resimde görünen 130*60*60 akvaryumu 20m öteye diğer odaya taşımayı düşünüyorum.Akvaryumum da bitkiler ve ufak balıklar var.Suyun % 70 nını boşaltıp yedeklemeyi ve sonra taşıdığım yerde yedeklediğim suyu akvaryuma koymayı düşünüyorum.Akvaryumun altında profil ayaklar var.Ayakların altında plastik pabuçlar var.Akvaryumu çekerek taşıdığım zaman kalan % 30luk su (100-150 lt) taşırken akvaryuma zarar verir mi? Taşıma önerilerine açığım.Cevap yazanlara teşekkür ederim.
karides ve garra rufa balığı
Çok iyi yosun yiyici olduğu söylenen garra rufa balıklarından aldım.130*60*60 bitkili karides akvaryumuma koymayı düşünüyorum.Barışçıl olduğu söylenen bu balıkların karides veya karides yavrusu yediğini gözlemleyen varsa tecrübelerinde faydalanmak isterim.Teşekkür ederim
Potasyum gübresi
İyileşti diye düşündüğüm rengini geri alan turuncu gözlü kaplanım ertesi gün 2 nisan da öldü.Diğerlerine tekrar tedavi uygulamadım.Ama pipo filtreli kapta hala yaşıyorlar.Eskisine göre daha hareketliler.Şu an kabın İçinde dolaşıp mosları tırtıklıyorlar.Renklerini tam almadılar.İki günde bir %  20 lik su değişimi ve çok çok az yemleme yapıyorum.Allah'a (c.c) çok şükür ana tankımda hastaları ayırdıktan sonra ölüm olmadı.Gelişmelerden haber vermeye çalışacağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.