ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Drfish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Eylül 2012 00:39
Son Ziyaret:
01 Haziran 2019 16:17
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sualtı Dünyası :)

SON 10 MESAJI

50 Litrede Yaşayabilecek Gösterişli Balıklar
Full red lepistesler ve neonlar gayet hos bence
Üzerinde Oynama Yapılmış Balıklar!
[QUOTE=Bekir Can]Çok kıymetli bir konu yarattınız emeğinize sağlık söylediklerinize aynen katılmakla birlikte tür eklemek istiyorum;
Ramireziler. Hem balonları hem tül kuyrukları var ve normal ramirezi neredeyse bunlardan daha az. Ve ramirezinin elektra blue varyetesininde laboratuvar ortamında üretildiğini hatırlıyorum o balıkta orjinal değil ve bağışıklık sistemi normal ramirezilere göre çok daha zayıf.
Saygılar [/QUOTE]
Estağfirullah yaratmak Allah'a mahsus, ilginiz için teşekkür ederim hemen ramirezileri de ekliyorum
Üzerinde Oynama Yapılmış Balıklar!
Arkadaşlar hangi balıkların üzerinde oynama yapıldığını biliyor muyuz?Bence bunların tam listesini yapıp almamak konusunda bilinçli olalım.Birçok kişi bundan habersiz olarak doğal zannedip bu balıkları beslemekte.

1)Balonlaştırılmışlar(Balon moli,plati,velifera,lepistes,ramirezi vs.):Bu balıkların omurgası ve anatomik yapıları sakattır rahat yüzemezler.

2)Tül balıklar(tül neon tetra,zebra,ramirezi vs.):Uzun tüller hem yüzmeyi zorlaştırır hem de sürtünerek yaralanma ve buna bağlı enfeksiyon riskini arttırır.

3)Renk geni oynanmış balıklar:Zebra balıkları(sarı,kırmızı,pembe,yeşil vs.(orjinali koyu renklidir)),electra blue ramirezi

4)Papağan balığı:Melez bir türdür,anatomik şekli bozuktur

5)Cam balıkları:Saydam balıklardır ama bu saydamlıktan faydalanmak isteyen caniler tarafından boya enjekteli olarak satılmaktadır

6)Albino balıklar:Albinoluk bir özellik değil kusurdur.Normalde retina epiteli pigmentli ve ışığı soğurur bir yapısı vardır.Böylece ışığın gözün içinde saçılarak bulanık görmesi engellenir.Albinolarda epitel pigmentsizdir ve ışığa karşı hassastırlar daha parlak ve bulanık görürler.Fazla ışıktan rahatsız olurlar.Akvaryumların parlak lambaları altında eziyet görmemeleri gerekir.

Sırf gözümüze hoş geliyor diye bu balıklara HAYAT BOYU eziyet etmemeliyiz.Bir akvarist olmanın ilk kuralı canlıların sağlık ve mutluluğunu hepsinin önünde tutmaktır!Biz bu balıkları almayıp bilinçli olursak piyasadan kalkar,yeni sakat balıkların oluşmasına suç ortağı olmamış oluruz.Hangi insan ömür boyu yürümek için ekstra çaba harcamaktan memnun kalır?Kendinizi onların yerine koyun,sesleri çıkmıyor diye çok memnunlar zannetmeyin.Onların sesi sizin VİCDANINIZDADIR!Lütfen duyarlı olalım.

Bu tür balıkları almış bulunan arkadaşlarımız olabilir.Ölünceye kadar bakın ama asla üretime geçmeyin.

Yanlış veya eksik bilgimiz varsa düzeltin, bildiğiniz bu tür balıkları da listeye ekleyelim.Herkese sağlıklı hobiler...
[EDIT]Drfish,2016-04-08 11:16:50[/EDIT]
Bu Bitkinin Türü Nedir?
Bir saz çeşidi falan mı acaba
Elodea Gövdesinde Siyahlık?
Elodealarımın bazılarının gövdesinin,bazı yerleri simsiyah oldu ve buradan sonraki kısım kopuyor zamanla ana bitkiden.Bu siyahlık neden kaynaklanıyor olabilir?Yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim
30lt'ye İç Filtre Tavsiyesi
40*22*35h boyutlarında 30 lt akvaryumum var.İyi iç filtre önerilerinizi bekliyorum :)
Silis Kum Kullanmak?
Arkadaşlar benim silis kum hoşuma gidiyor ama beyaz kumun dışkıları çok göstermesinden çekiniyorum.30 lt akvaryumum var canlı doğuran besleyeceğim dışkılar çok göze batar mı?
Lepistes İcin İnşaat Kumu Olur Mu ?
Kardeşim bir keresinde benim hoşuma gitmişti bir inşaat kumu, aldım iyice yıkadım kullandım lepistes akvaryumunda hiç sıkıntı olmadı.Ama kumun salınım yapmaması lazım onu da tuz ruhu testi ile dene.Yine de balıklara zararı olup olmayacağı konusunda %100 bir şey söyleyemem
Ankara Şebeke Suyunda Neon?
Bitki nasıl düşürüyor ph ?
Ankara Şebeke Suyunda Neon?
Arkadaşlar öğrenciyim ve hobiye geri dönüyorum.Ankara şebeke suyunda canlı doğuran ve neon tetra besleyebilir miyiz?Keçiören su analizine baktım ph7.4 diyor neon asidik sever biliyorum ama bu ph sorun olur mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.