ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bako39
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ağustos 2012 15:55
Son Ziyaret:
16 Haziran 2018 16:22
Toplam Mesaj:
412 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
barkın karataş
Doğum Tarihi:
08 Eylül 1996
Yaş:
27
İl:
Kirklareli
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barkın Karataş

SON 10 MESAJI

Bearded Dragon'um
 
karşınızda şuanki haliyle beardedim haymiç.
Kaplumbağam kaç yaşında ve günde kaç kere besleyebilirim ?
Yaklaşık 1tl büyüklüğünde çıkarlar yumurtadan ona göre bakabilirsin yaşına 5-6 yaşında avuç içi kadar olurlar(büyük bir avuç)
Kaplumbağa Bakmaya Karar Verdim?!
http://www.hobimmarket.com/Exo-Terra-Repti-Glo-50-UV-Lamba-26-Watt,PR-1339.html

bu ürünü kullanabilirsin uv olarak 5.0 kaplumbağa için idealdir 26watt biraz da ısı verir normal ampul girişli. Ben bearded için 10.0 olanını kullanıyorum, memnunum. Linki göstermelik koydum oraya ondan daha ucuza satan biriye yönlendirebilirim istersen. İster kadıköyde dükkanından ister kargoyla her yere yolluyor. Eğer gidebilirsen dükkana uğramanı tavsiye ederim çok güzel egzotik sürüngenler var :)
Leopard Gecko almak istiyorum
Ben bearded dragon sahibiyim tanıdığım 2 üretici var türkiyede 2'sinde de devamlı yavru olur devamlı olmasa bile yumurtaları vardır en fazla 1 ayda yeni yavrular çıkar. Yavru beardedin tanesi 150tl. Sağlık sorunu olmayacağı da %99 garantili. Yurtdışına yasal ya da yasadışı sokulan iguanalardan daha iyi olma ihtimallerinin yüksek olduğu kesin. İguana otçuldur ama boyutları biraz sorun (erkek yetişkin 1.5m olabilir) o yüzden daha az tercih ediliyor. Beardedin uv'ye ihtiyacı var ve lambasının günde 10 saat yanması gerekli ya da hergün en az 30dk güneş ışığı(cam arkasından filan değil direk olarak) alması yeterli. Besin olarak bd yavrularda %70 et %30 ot, subadultta yarı yarıya, yetişkinde %30 et %70 ot şeklinde olur. Burada etten kastım canlı ya da kurutulmuş yem (çekirge, dubia, unkurdu vs vs...)(ara sıra sadece yetişkinlerde mesela haftada 1 ya da 2 hafta da 1 kere haşlanmış yağsız tavuk eti verilebilir.). Sıcaklık olayına geçelim bir de bd için gündüz güneşlenme alanı 35-40C olmalı gece ise bu sıcaklık 22'nin altına düşmemelidir.Bunu ısıtıcı kaya, spot lamba gibi şeylerle sağlayabilirsin.Beardedin dışkısı canlı yem yediği için mecburen biraz kokucaktır ama dışkıladığı anda alman sorunu ortadan kaldırır. Zaten kokusu da fazla o kadar yayılmaz yakından kokar. Canlı yem yerine tavuk filan yediği zamanlarda kokudaki farkı hissedersin :) Aklıma gelenler bu kadar gerekirse daha birşeyler yazarım.Biraz da leopard gecko için ekleme yapabilirim ama. Leopard gecko bir gecko türü olduğu için (gecko=gece keleri) gece aktif canlılardır bu yüzden UV'ye ihtiyaç duymaz. Tamamen etçildirler ve porsiyonları daha küçüktür ayrıca daha yavaş tekrarlanır (yetişkinlerinin haftada 1 defa doyurulması yeterli geliyor ama 3 günde bir doyurmakta fayda var).Bir de aklıma gelmişken boyut konusuna değinmek istiyorum Bearded 45-55cm olur ortalama olarak o yüzden teraryum 1 bd için en az 100x50x50 olmalı. Yanına gelecek her bd için %20 artar. Leopard gecko ise nispeten küçük bir canlıdır. 1 tanesi için teraryum en az 30x20x20 olmalı(daha büyük daha iyi tabi).
Kaplumbağam
Ne olduğuyla ilgili bir fikrim yok ama çok sevimli olmuş bu renkte :) Umarım ciddi bir hastalık değildir de sağlıklı ve sevimli olarak yaşar :)
Leopard Gecko almak istiyorum
http://www.surungenforum.com/surungen-ilanlari/355-satilik-elit-leopard-geckolar-eublepharis-macularius.html

Bu linkte türkiyeden bir üreticinin yavruları var renk çeşitliliğine göre fiyatları değişiyor 100-300 arası fiyatlar.
kaplumbağa besleme
Hocam naptın ne salamı? Kaplumbağalar için satılan stick yemler var onlardan al, kurutulmuş balık ve kurutulmuş karides'de alabilirsin arada vermek için çeşit yem iyidir.
Sakallı Ejder Kuyruk
Küçükken yemiyorlar öyle bir sorun var büyüdükçe yerler benimki marulu çok seviyor bi dene derim. Gün aşırı yese yeter 3-4 günde 1 kere filan.
Sakallı Ejder Kuyruk
Yavrulara has bir davranış bu çok normaldir bunu yapması ilerde geçer.
Betta ve Son Hali ( Resimli )
Benim betta elma salyangozunun antenlerini bütünüyle yedi :) hayvancık antensiz kaldı.

Bu arada akvaryum cok güzel olmuş bir betta için eline sağlık

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.