ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tanerkaya1418
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ağustos 2012 20:06
Son Ziyaret:
27 Ekim 2023 23:29
Toplam Mesaj:
145 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
taner kaya
Doğum Tarihi:
24 Haziran 1994
Yaş:
29
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Taner Kaya

Kahramanmaraş Merkez

SON 10 MESAJI

Anahtar bilgiler istiyorum. ( Natteri )
[QUOTE=YusufKaratas]8 cm lik 10 adet sürüye ideal 300-350 LT arası akvaryum gereklidir. 150 LT'ye bu balıkları atarsan sabah kalktığında balıkların yarısını bulamayabilirsin. 

Hazır yem olarak alabalık dip yemi kullanabilirsin, Ciğerin ne tavuğunu nede danasını tavsiye etmem kokuya sebep oluyor. Haftada bi gün tavuk göğsü yada dondurulmuş veyahut çok iyi temizlenmiş taze karidesde verebilirsin. 

Kan kurdu kesinlikle evin içine bile sokma. 

Kum olarak siyah kum kullanıyorum ben birde sadece Mangrov kökü, mangrov kökünüde tencerede haşla suyunu sık ondan sonra akvaryuma koy yoksa suyu sarartır. 
[/QUOTE]

Yorumun için teşekkür ederim. Yazdığım yazıya dikkat edersen yakında akvaryumu büyüteceğimi yazmıştım. O hacmin yetemeyeceğini bende biliyorum.
Yem önerilerini not ettim. Mangrov kökunu kaynatmayı unutmam. Teşekkürler.
Anahtar bilgiler istiyorum. ( Natteri )
Merhabalar, elimde 150 Lt akvaryum var uzun zamandır boş durmaktaydı. Yaklaşık 20 gün sonra natteri besleyeceğim. Balıklar sahibinde ayırtılmıştır 10 adet ve boyları 8 cm. Yanlız forumda cok araştırma yaptım natteri ile ilgili bütün konuları okudum neredeyse ama sadece belirli bilgilere ulaşabildim bu konuyu acanlar cok biliyorum o yuzden kusura bakmayın o konulardan tatmin olmadım o yüzden bu konuyu acma geregı duydum. Bazı anahtar bilgilere ulaşabildim ama bu bana yeterli gibi gelmedi.Akvaryumumu haziranda 500 lt ye cıkarıcagım o zamana kadar natlar da büyür baktım akvaryum kucuk geliyo daha önce bi zamanda da büyütme ihtimalim var ama su anda belli bi süre bununla idare etmem gerekiyor.  Buldugum anahtar bilgiler şunlar;
Yemleme
- Tavuk gögsü, ciğeri, yüreği.
- Dana eti (yağsız), yüreği, ciğeri.
- Karides ( Kurutulmuş mu yoksa taze mi ?)
- Etçil dip yemi. ( marka verebilirmisiniz ? )
- Dondurulmuş kan kurdu. ( Kararsızım bunda )
- JBL Nova Fex, JBL Nova Stick

Dekorasyon
- Mangrov kökü
- Kahverengi veya siyah kum.

Elimde olan bilgiler bu kadar. 
Isıtıcı kaç derecede olması lazım ?
Işıklandırma kaç watt ve ne kadar süreyle olmalı ?
Daha bisürü merak ettiğim soru var ama aklıma gelenler sımdılık bunlar. Natteriler hakkında bilgiye sahip olan forum üyelerinin bazı hayati bilgileri vermesini rica ediyorum.
Yorum yazmaktan çekinme her bilgiye ihtiyacım var, yorum yazanlara teşekkür ederim. 
55 cm lik basit lepistes akvaryumum
Hocam basit demek bu akvaryuma hakaret sayılır çok  beğendim tebrik ederim 
Yem - Büyüme
Balıktan balığa değişir.
GÜZEL,ASİ ve ASİL (ZEBRA)
Selamın aleyküm. Bende yaklaşık 10 yıldır bu hobinin içindeyim japondan başlayıp canlı doguran cıklet derken bırcok balıgı besledım yavru aldım. Ama onların yavrularına sadık olmayısı benı kendılerınden soguttu sımdı akvaryumumda bır cıft zebra var daha dun aksam aldım ama 24 saat gecmemesıne ragmen akvaryumda her yeri kazdılar ordan oraya taşıdılar. Ben zebra çiftimi bir arkadaştan aldım daha 3 hafta once yavru verdiler ilk kez ama erkek yavruları yemiş. Zaten arkadasın akvaryumu kuçuktu 50 litre kadar. Benim akvaryumum 150 litre ve sanırım yerlerını sevdiler. Siz değerli hobicilere bir kaç soru sormak istiyorum.

1. Akvaryumumda su anda sadece ıkı tane kremit bardak var. Bunlar yeterlimidir ?
2. Zebra akvaryumlarına mango kökü koyduklarını forumdan öğrendım ama bıldıgım kadarıyla mango kökü Ph düşürüyor. Sizce bende bir mango kökü alsam mı ?
3. Bende su anda protein agırlıklı Pets Family'nin Yemi var ama suyun yüzünde kalıyor ve o yuzden 2-3 taneden fazla yemıyorlar dıp yemi falan mı alayım ?
En Hızlı Çoğalan Ciklet ?
Tamam hocam onları alacagım yarın yunusları ve sarıları verdım yanlız yarın bır cıft zebra alacagım yanına ne önerırsınız yada 2 - 3 cift alsam olurmu ?
En Hızlı Çoğalan Ciklet ?
Biraz ticari amaçta olsa olur hocam ya elımde kalmasın sonra ama zebrayı lısteye yazdım saolasın :) Bu arada tek çift mi beslemem gerekir zebrayı ? Şu anda hemen alabileceğim bir kere yenı yavru alınmış zebra çifti var.
En Hızlı Çoğalan Ciklet ?
Tür değişikliği yapacağım akvaryumum 270 litre içinde 6 yunus 4 sarı prenses besliyorum ama sarı prensesler bıldıgınız gıbı saklanan bır tur ve çok hassaslar yunuslarda daha hassas bırde yunusların tam mavı olmayısı renk canlılıgı hosuma gıtmemeye basladı. 2 veya 3 tür bir arada beslemek istiyorum ve bu turlerın baktıgımda görsel şölen yaratmasını istiyorum Malavi, Taganyika, vb türler olabılır. Bu arada ben kahramanmaraşta yaşıyorum burada öyle her tur bulunmaz o yuzden cok zor bulunan turler yazmazsanız sevınırım.

Saygılar İyi Akşamlar. 
tanerkaya14182012-11-06 17:24:13
Japon Balığının Büyüme Süresi
Valla bunu bende cok merak edıyorum.
Malawi sürtünme problemi
Hocam su değişimini düzenli yaparsan ve kaya tuzu eklersen düzeliyor aynı problemden ben yeni kurtuldum allaha sukur tuzun etkısı buyuk oluyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.