ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kaddir_ank
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Temmuz 2012 08:49
Son Ziyaret:
17 Ocak 2013 13:03
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir Gültürk
Doğum Tarihi:
27 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Finans
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kadir GÜLTÜRK

SON 10 MESAJI

Yunus Saklanma
Yunuslar akvaryuma biraz geç adapte oluyor. Sende koyalı daha bir hafta olmamış. Onun için sürekli saklanıyordur. Bence zamanla uyum sağlayacaktır.
Nasıl yakalayacağım?
[QUOTE=Salcigir]Akvaryum bol miktarda kayalıksa maalesef olmuyor çünkü uyurken kayaların arasına girip uyuyorlar o aralara kepçe girmiyor maalesef, yine uyanıp ortalığa çıkmalarını bekliyorum ben bu işe bir çözüm bulamadım bıraktım ellemiyorum kepçeleri de attım bir kenara enerji kaybı başka bir şey değil kendi kendilerine takılıyorlar sarılar çoğalıyorda icemenlerin yavruları salak oluyor saklanmıyor maalesef zayi oluyorlar işin özü bir sürü balık olmaya başladı akvaryumda sayıları artınca saklanacak yerleri kalmaz yakalarım işallah diyorum.[/QUOTE]

sorunu büyük kepçe kullanarak çözebilirsin. büyük kepçeyi rahat yakalayabileceğin bir alanda tut (fazla oynatmandan, balıkları ürkütmeden) ve başka bir kepçe veya ona benzer birşey ile balığı kayalıklardan uzaklaştırarak büyük kepçeye yönlendirerek yakalayabilirsin.
Bunlarda Benim Çocuklar:)
[QUOTE=bykinggg]Bitkiler arka fon mu yoksa akvaryumun içinde mi ?[/QUOTE]

görünüşe göre çok bariz arka fon.
Parabolik Reflektörlü Işık Sistemi Yapımı
[QUOTE=samah]Resimler gözükmüyor maalesef.[/QUOTE]

konu 2009 yılından kalma. 3 yılı geçmiş normaldir resimlerin silinmesi :)
Kayıt olmadan direk kuşak atılırmı ?
[QUOTE=thelostjedi] Yaparken akıl veren cıkmadı gördüğüm resimlerde bu tarz bir girişim vardı bende onu örnek almıştım.ilk yaptığım akvaryum oldugu için sorunlar olması doğal önerinizi dikkate alacağım daha olmadı oradan söküp dediğiniz gibi köşelerede koyabilirim.Peki diğer forum üyeleri ne diyor bu konuda ortada yaptıgım kuşaklar daha  mı verimsiz ? birde ortadakiler esnemeyi azatmak içindi yanlara taşırsam kuşakları ortada esneme olmazmı ?[/QUOTE]

Köşelere koymanın yararı olmayacaktır. akvaryumu su ile doldurduğunda köşeler değil orta kısım esneme yapacaktır. riske girmemek için en sağlıklısı kayıtları yeniden kestirmendir. yapmışken bir kere yap, sağlam olsun.
Yavrular..
[QUOTE=cihadfurkan]Ben yavrularıma günde 15-20 kere yemleme yapıyorum.Mümkün olduğu kadar çok yemleme yapın az verin çok verin önemli olan budur. [/QUOTE]

aşırı fazla yemleme yapıyorsun gibi geldi bana. ne kadarda az versen saat başı yem veriyorsun. belki gece uykunu bölüp yemliyorsun :)
mavi prenses balığı yem yemiyor
[QUOTE=uslucanbudu]Teşekkürler Aykut fakat sence erkenden mi koydum balığı yani bu balık yem yemediği zaman kaç gün gececek ki yavrular [/QUOTE]

erken değil ağzına yumurta aldıktan sonra ayırabilirsin balığı. 2 hafta sonunda kusturabilirsin. 3 hafta sonunda da kusturmazsanız kendi çıkaracaktır yavrularını. ayrı tankta tek başına duruyorsa bırakın kendi yavrulasın. yem konusunda sıkıntın olmasın hamileliği boyunca yem aramaz o. 
yem sorunu
[QUOTE=burak gürkan]Teşekkür ederim birde balıklar yeni adapte oluyor tanka belki de ondandır .[/QUOTE]

evet balıklar hemen adapte olamıyorlar. ama aç kaldıklarında mecbur yiyeceklerdir. zamanla üstten yemeyede alışırlar.
akvaryumdaki kum tozu?
Ben 1-2 gün suyu dinlendirdikten sonra balık eklerim, hiç bir sorun yaşamadım. 
sanırım başka bir akvaryumda bulunan balıklarını bu akvaryuma aktaracaksın. eger öyle ise aktaracağın akvaryumdaki sudanda ekle. sonrasında da balıkları ekleyebilirsin.
akvaryumdaki kum tozu?
[QUOTE=oguz1ak] [QUOTE=kaddir_ank] [QUOTE=oguz1ak]Hayır, su berraklaştığında dış filtre takmayı planlıyorum. Hemen mi takmalıyım acaba? Pek berraklaşacak gibi durmuyor. 

Kumu kucuk parcalar halinde 3-4 kez yıkamıştım ancak yine de suyu çok kirletti. Filtreyi takmadan 2 gun beklettiğimde suyun rengi açılmış ancak dipte bir toz oluşmuştu. 3-4 su değişimi demişsiniz, akvaryum çok büyük çok su israfı olacak, fitreler bu suyu temizlemez mi? ve akvaryuma bu şekilde balık koymam doğru olur mu? 


[/QUOTE]

dış filtren varsa hemen tak. iç filtrenin pek etkisi olmuyor. sadece suyu bulandırıyor. dış filtre tozu çekip suyu temizleyecektir. su düzene girdikten sonra dış filtreyi çıkartıp içini temizlersin.
[/QUOTE]

Dış filtreyi takıp çalıştırdım 2 gündür çalışıyor, suyun bulanıklığı azalıyor. Ancak kumu karisitirnca yine bulanıyor. Bu normal mi, berraklaşınca atayım mı bu halde balıkları ? 


[/QUOTE]

Kumu hiçbir zaman karıştırmayın. Belirli aralıklarla (mesela başlarda 3-4 günde bir %30, sonrasında haftada bir; yada kendi belirleyeceğiniz aralıklarda) dip çekimi yaparak kumdaki tozu ve pislikleri suyu fazla bulandırmadan temizleyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.