ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yüksel can
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Nisan 2012 01:13
Son Ziyaret:
09 Kasım 2014 21:21
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yüksel can
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yüksel can

SON 10 MESAJI

Ataşehirli akvaristler nerdesiniz?
kayışdağdan selamlar..

Laetacara curciveps yeni altıgen cüce akvaryumum
hep hayalimdi güzel bir altıgen akvaryum yapmak.. Sağolsun TARIK arkadaşımın önerisiyle curcivepsleri bu akvaryuma uyarladım..
akvaryum: 39 litre
kum: silis
kökler: mangrove ve çöl kök + hindistan cevizi kabuğu
bitkiler: pistia ve java moss
filtre: pipo
ısıtıcı: 25 watt
aydınlatma: 60 watt 6500k tasarruf ampul
canlılar: 4 adet laetacara curciveps



Mikro odam :) hobiye veda sayfa 18de
Ablam herşeyi beklerdim senin hobiyi bırakıcağın aklımın ucundan geçmezdi.. bir çok şeyi öğrettin bizlere umarım herşey gönlünce olur sen bizim mikro ablamızsın :)

Bir an önce geri dönmen ümidiyle;
YÜKSEL CAN 
Yavru balıklarım durduk yere ölüyorlar
Ömer kardeşim aynı dertten bende muzdaribim. Mpanga yavrularımdan hergün 3 4 tane gidiyor. 7 8 çeşit bitkisel kaliteli yemle besliyorum haftanın bir günü protein veriyorum. Potein yemi verdikten ertesi gün ve sonrasıki gün bu ölü sayısı 6 ya 7 ye cıkıyor daha yeni 10 tane ölü çıkardım akvaryumdan. Ama benımkilerinin nedenini biliyorum gibi artemia verene kadar sıkıntı yoktu artemiayı hazırlayıp verdıkten sonra yumurtadan cıkmayan artemialarda karıştı gitti balıkların midelerine bunu yapana kadar bendede bir sıkıntı yoktu. Bende 1 ayda 100 yavru kaybettim hala önüne geçebilmiş değilim. 2 3 balık ölüyor  mide bölgesini ve gözlerini diğer balıklarım yiyor sonra o yiyenler ölüyor döngü böyle gidiyor. bir ara çok iyi gözlemledim balık ölmeden yakalayım diye ama gene önüne geçemiyorum balıkta hiç bir sorun belirtisi yok. Camda fırıldak atıyorlar beni görünce ancak birden bire ölüveriyorlar. Aynı benzer durumlar sarı prenses yavrularımda herhangi bir sıkıntı yok sadece mpangalar ölüyorlar.. bütün bunları anlatmamın sebebi acaba aynı hatayı yapmış olabilirmisiniz?? yüxel2013-01-08 22:55:08
resimli bloat bi bakın
Furkan bey öncelikle geçmiş olsun. resimdeki göstermiş olduğunuz yem tetra cichlid spirulina algae'dır nekadar bitkisel olduğu yazsada protein açısından zengin olduğunu duymuştum. yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.. tedavi içinse mutlaka bir tedavi tankı edinin. bu dönemde balıklarınızı iyi gözlemleyerek olası erken teşhisde hasta balığı tedavi tankına alarak kurtarma olasılığınızıda arttırmış olursunuz.. tekrardan geçmiş olsun..
Fon Yapıştırmada Sıkıntı
[QUOTE=serdar131977] Emrullah bey merhaba eğer fon olarak düz mavi kullanacaksanız reklam panoları yapılan yerlerden düz fon istediğiniz renkte  kendinden yapışkanlı folyolar var onlardan alın ve akvaryuma cam sil yardımıyla hava kalmayacak şekilde yapıştırın ve sorununuzu kökten halledin.[/QUOTE]

SERDAR bey'e katılıyorum. Bende çok yaşadım bu sıkıntıyı daha dün tesadüfen reklamcının önünden geçerken gördüm, girdim içeri ben fon kağıdı zannediyordum meğerse kendinden yapışkanlı folyoymuş hemen aldım akvaryumumun ölçülerine göre metre fiyatıda bizim petshoplardan aldığımız fonlarla aynı.. eğer bunu bulamam diyorsanız bir demliğin içine bol şekerli su hazırlayın ve kaynatın sonra o şekerli suyu daha önceden temizlemilş olduğunuz camı bir bez yardımıyla silerek  şekerli suyu iyice yayın ve bir köşeden kapatarak kredi kartıyla kaydıra kaydıra gelin daha mümkün değil çıkmıyor..
Balığım ölüyormu ?
Bekir sorun yemde değil. Hasta olan balığıda al bize gel tedavi akvaryumuna alalım. akvaryumunda %40 suyunu değiştir.
İlk tankım
Bekir kanka demasoni yapalım. Boşver yunusu
120x60x60 YENİ TANKIM
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.. 2 ay kafamda tasarladım bu akvaryumu hayaliyle yandım tutuşdum. Sonunda başardım.

OĞUZHAN bey arka fonu cok aradım ama o istediğim fondan bulamadım ve akvaryum kurulum aşamasına geldiği için bunu almak zorunda kaldım. İdare edicez artık. :) SAYGILAR..
120x60x60 YENİ TANKIM
Fotoğraf:



Boyut (cm):120x60x60
Kapasite (litre):430
Canlılar: 22 adet 6-7 cm boylarında tropheus ikola kaiser

Malzemeler:eheim jager 300w ısıtıcı. sump için atman high quality 3000 l/h kafa motoru. 40kg silis kum. 30 kg civarı tamburlu gökkuşagı taşlar. aydınlatma 3 adet grolüx günışıgı florasan ve 120 cm sarı led.

Akvaryum Bakımı:haftada 1 %30 su değişimi.

Kullanılan Yemler:sera flora , nls spectrum thera a+ , tetra vegetable , sera tabs , tropical super forte, jbl spurilina flakes

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: su değişiminden sonra kaya tuzu.. bemiks vitamin.. fresh water salt... sera aquatan..ve ph bufer.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.