ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OMER SERKAN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2012 20:46
Son Ziyaret:
15 Ocak 2021 19:58
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
OMER SERKAN
Doğum Tarihi:
23 Nisan 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Veteriner Hekimi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

omer serkan

SON 10 MESAJI

Barclaya Longifolia
Saçaklı kısım altta kalacak şekilde kumun içine gommenizi tavsiye ederim. Gerisini o hallediyor.
Barclaya Longifolia - Tohum Elde Etme
Merhabalar,yaklaşık 3 yıldır barclaya longifolia bitkisi yetiştirmekteyim. Bu bitkide tecrübe ettiklerimi dilim döndüğünce aktarayım. Soğan köklü bir bitki. Yeterli ışık,co2 ve gübre desteğiyle su yüzeyine tomurcuk gönderiyor. Bu bağlamda kendisi akvaryumumun test kiti'dir bir bakıma. Yeni tomurcuk çıkmadığında gübrelememi gözden geçiririm. Düzenli gübrelemeye müteakip 2.hafta içinde bir tomurcuk verir hemen. Tomurcukları hiçbir zaman su yüzeyine ulaştıramadım. Öncesinde patladı her defasında.
Çoğaltma konusuna gelirsek,bitki ne kadar çok tomurcuk çıkarırsa kumun altında da soğanı o kadar büyüyor. Normalde bir bitkinin soğan kökü fasülye tanesi kadarsa bahsettiğim büyük kök kozalak kadar kadar büyüyebiliyor. Büyümekten kastım üzüm salkımı gibi birden fazla soğanın tek yumru halinde kalmasıdır. Tahminim bu soğanlar yeterli gelişim elde ettikten sonra bu yumrudan koparak önce su yüzüne,sonradan akıntıyı kullanarak tankın başka bir noktasına gidiyor. Bu arada soğan kökten çıkan uzantılar sayesinde bir noktada kendini sabitleyip tekrar kumun altına gömülüp kendini gelişmeye bırakıyor. Köklerle ilgili kendi çektiğim fotoğrafları bulursam ilk fırsatta burada paylaşırım.
Distant Dreams (05.04.2016) 9.sf.güncelleme
Adama akvaryumunu bozduracak türde bir çalışma olmuş,tebrik etmiyorum gece gece bana iş çıkardığınız için :) Darısı 2.tankın başına. Ellerine sağlık.
Bitkili Akvaryumum
Haklısınız, eğer ağacın ömrü yetseydi o da olacaktı. Bir ağaç daha bulduğumda yapamadığım tasarımı mutlaka yapacağım.
Nano High-Tech ( Son güncelleme syf 3)
 öncelikle ellerinize sağlık, şu anki haliyle gayet sade ve ferah bir akvaryum olmuş. Mossların da yayılmasıyla daha da güzel olacağını düşünüyorum. keyifli seyirler...
Bitki ekmek isteyenler buraya
T5 ve t8 florasanlar hakkındaki bilgim alt üst olmuş durumda. Bilginin kaynağını öğrenebilir miyim.
Bitkili Akvaryumum
Beğenmene sevindim.yavaş yavaş kuracağım akvaryumumu diyorsan eminim bundan daha güzel bir akvaryum kuracaksın. 60 cm yüksekliğe göre bitkilerin gelişim göstermesini kulandigim 6 adet t5florasan ve reflektore bağlayabiliriz diye düşünüyorum. Florasanlarin yılda bir defa yenilenmesini tavsiye ederler. Önümüzdeki ay 2.yıllarını dolduracaklar. Hala iş görüyorlar.
OMER SERKAN2014-01-24 14:26:10
Bitkili Akvaryumum
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu]İlk akvaryumunuz çok ama çok hoşuma gitti.Bana halka filmindeki Anna Morgan lı sahneyi hatırlattı.Orda da bir ağaç vardı böyle eğik.Bu ağacı ben de canlandırmak istiyorum akvaryumumda.Sizinkini de istediğim şeye benzettim biraz.Fotoğrafını yüklüyorum o sahnenin.



Cidden bufotoğrafa benzeyen bir kurulum yapılabilir mi?[/QUOTE]

Taner bey beğenmenize sevindim. Farkında olmadan isteğiniz akvaryumu yapmışım desenize. o halde siz de pekala daha güzelini yapabilirsiniz. Fakat anna morganı nın yerine ne koyarsınız bilemiyorum :)


[QUOTE=egemensoy] Boyut (cm): 80*40*60h cm
Kapasite (litre): 192 litre
yükseklik 60h yazıyor bu yükseklikte yanlışlık olabilirmi
[/QUOTE]

 Sevgili egemensoy, bitkili akvaryum ile ilgili tecrübelerimi ve çektiğim fotoğrafları paylaştım. Sen de akvaryum boyutları ve hacim hesaplamasına mı takıldın :) güzel olmuş mu sen onu de hele...
Akvaryuma Bonsai Ağacı
Gayet güzel olmuş. Elinize sağlık. Bugün itibariyle son durum nedir. Mantar oluşumu gördünüz mü.
Akvaryuma Bonsai Ağacı
Su altı da olsa su üstü de olsa dal bünyesindeki organik maddelerin zamanla tükenmesiyle mantar,bakteri...oluşumu kendiliğinden kaybolmaktadır.son olarak nisan ayında ağaçlık alanda bulduğum kök mü dal mı olduğunu kestiremediğim parçayı 1 ay kadar su içerisinde bekletip akvaryumuma koydum. aylardır akvaryumda,ne bir mantar oluşumu ne de renk değişimi meydana geldi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.