ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
turkizmir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2012 19:51
Son Ziyaret:
26 Haziran 2021 18:50
Toplam Mesaj:
352 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak KÜÇÜK
Doğum Tarihi:
03 Haziran 1996
Yaş:
27
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


*70 litre canlı doğuran akvaryumu,
*150 litre Japon Balığı Akvaryumu
*Koi balığı havuzu,

SON 10 MESAJI

Sera Bio Nitrivec Kullanımı Sonrası Tortulaşma
[QUOTE=Emyy]İlginç bir durum.. Sorununuzu çözebildiniz mi acaba?[/QUOTE]
Sorunu çözmek için bir şey yapmadım. Çünkü gerçekten sorun mu yoksa normal bir durum mu anlayamadım. Sanırım filtrem kalıntıları yok etti. Hala tekrar kullansam mı ikilemindeyim :)


[QUOTE=arizek][URL]https://www.akvaryum.com/Forum/mesaja_git.asp?PID=1015343[/URL]

ben de sera nitvirec kullanmadan önce çok araştırmıştım.. bi yerde sizin şikayetinizden bahseden bi arkadaş, gereğinden fazla kullanımlarda bu durumun yaşandığını yazmıştı.. hemen altında başka bi arkadaş ta akvaryum düzensizliğinden olduğunu yazmış.. bi incelersiniz..[/QUOTE]

Aynı konuyu bende incelemeştim önceden ama o kısımlarını atlamışım sanırım. Ne yapmamı önerirsiniz hocam ? Şuan 2 tane elma salyangozu var içinde ve gayet normaller. Çok tereddütteyim. Balıklarımı koymayı erteledim bu yüzden.
Sera Bio Nitrivec Kullanımı Sonrası Tortulaşma
Merhaba,
Akvaryumumdaki son balığın ölmesi ile birlikte dün akşamüstü saatlerinde tüm suyu boşaltıp, filtreyi temizleyip tekrar doldurdum. Bugün de Sera Bio Nitrivec ekledim. Yalnız şuan kum yüzeyin de örümcek ağına benzeyen tortular oluştu. Bunun sebebi nedir ? Her şey yolunda mı ? Ayrıca sonradan okuduğumda bu ürünü akvaryum suyunun kloru alındıktan sonra kullanmam gerektiğini öğrendim. Yaklaşık 20 saat civarı bekleyen suyun klorunun tam gitmediğini düşünüyorum. Acaba tortulaşmaya bu sebep olmuş olabilir mi ? Akvaryumu iyice dinlendirip sonra tekrar kullansam sorun olur mu ?
[IMG]null[/IMG][IMG]https://i.hizliresim.com/O0mvQZ.jpg[/IMG]
[IMG]null[/IMG][IMG]https://i.hizliresim.com/z39jdY.jpg[/IMG]
Albino Kurbağa Hakkında Herşey ( Bakımı, Beslenmesi, Filtrasyonu vs.)
[QUOTE=yılmazbaş]Akvaryum için 30 cm ve 15 cm demişsiniz ancak hacme 40 litre demişsiniz bu durumda diğer kenarın yaklaşık  90 cm olması gerekiyor. 90.30.15 bir akvaryum hayli ilginç olacaktır tahminimce.[/QUOTE]

Çeviri de bir yanlışlık yapmış olabilirim ama siz balık beslemiyorsunuz. Akvaryumu da ona göre dizayn edilmiş olması gerekiyor.Bir semender paludaryumu da farklıdır, bir Melek balığı akvaryumuda farklıdır.
Midyeler Minimum Kaç Derece de Yaşar ?
Akvaryum derinliği 50-60 cm falan olması lazım.
Midyeler Minimum Kaç Derece de Yaşar ?
Merhaba,
Bahçemde ki tahmini 500 litrelik havuza midye alacağım ama soğuğa dayanamazlar diye almıyorum. Acaba midyeler en az kaç derecede yaşar - 5 derece kadar yaşayabilir mi ?
Japon Balıkları İçin Yem Önerisi
Nls goldfish alabilirsin.
Japon Balığım Su Üstünde Yaşıyor
Teşekkür ederim yardımlarınız için. Balığım Balo Göz Japon balığı. Yarın fotoğrafını ve videosunu atarım.
Japon Balığım Su Üstünde Yaşıyor
[QUOTE=mesutok]Kabız olmuştur belkide aşırı kuru yemden, 1 gün hiç yem verme, sonrasında bakkaldan 2 liraya bir kavanoz bezelye al bunu bu yarı haşlanmış olur, yumuşaksa yumusaklarından kabuğunu soy içini at yesin bu kabızlığını giderir. Sabah akşam bir iki tane bununla besle balıklarını. Kabızsa büyük ihtimal iyileşecektir 2 güne kalmaz ve 1 hafta sen sadece böyle bezelyeyle besle, haşlanmış ıspanak yaprağıda verebilirsin bir cezveye birkaç yaprak atıp haşlayıp verebilirsin. bezelyeler sertse onuda bir cezve suya at haşla yumuşasın iyice yumuşak ver kulak memesi kıvamında yumuşak olmalı taneler.

Bir haftadan sonra balıklarının yemin vermeden önce yemek kaşığına içme suyu koy kendi içtiğni sudan yemlerini balığa vermeden önce bu suyun iinde beket 10 dakika kadar yemler suyu emsin yumuşasın mama halinde bu yumuşak yemi at yesinler hazmı kolay olur. Çünkü balıkların doğasında aslında kuru yem yemek yok, çünkü o kuru yemler balığın içindede şişerler nemle ve dahada büyürler balığı kabız edebilir, birde çok fazla yemleme yapıyorsan dahada etkiler. Balığın ögünü başına bir gözünün yuvarlaklığında büyüklüğünde boncuk yuvarlıklığı düşün o kadar ver yesin yeter.[/QUOTE]

Mesut abi onla alakası yok. Daha önce denedim. Balığın suyun üstünden inemiyor. Yemim de kaliteli bir yem. NLS goldfish kullanıyorum. Şuan hayvan ölse daha iyi işkence oluyor.
Japon Balığım Su Üstünde Yaşıyor
Merhaba,
Japon balığımın sanırım hava kesesi patladı. Hayvan 1-2 haftadır su üstünde yaşıyor. Yem attığım zaman kendini zorlayarak dibe inip yem yiyor. Ben bu balık için ne yapmam lazım ?
Ranchu
Bir fotoğrafını koyabilirseniz iyi olur. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.