ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
panzer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Kasım 2011 02:14
Son Ziyaret:
21 Nisan 2013 23:00
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem KINAY
Doğum Tarihi:
03 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Zonguldak
Meslek:
Tıbbi satış
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem KINAY

SON 10 MESAJI

bitkilerim

Bu akvaryumum bitkili olarak kalmaya devam edecek green puffer var şuanda . 1.40 lık tatlı suyu denize çevirme yoluna gidiyorum.

Fotoğraf:



Boyut (cm):
Kapasite (litre):
Canlılar:

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

yorumlarınızı bekliyorum
Bu videoyu belki 50 defa izledim bu hemianthus cuba beni akvaryum hobimden sogutuyordu neredeyse bence ilk zamanlarda denenmemesi gereken bir bitki şu anda 2 senedir bitki ile uğraşıyorum. herhalde 2013 ün mayıs  aylarında yeni tankımı kurmaya başlarım haziran gibide hemianthusları alıp ekmeye başlarım gibi geliyor bu sefer tüp ile başlayacağım.
Hemianthus Hakkında
Sayın xloss hemianthus bitkisi zor bir bitkidir. co2 olmadan ve iyi bir ışıklandırmanız olmadan uğraşması zor ama çok güzel bir bitkidir. Bir çok dıy co2 sıvı katı tablet gübre denememe hatta akvaryumumda torf kullanmama ragmen düzgün bir biçimde yetiştiremedim tek bitki diyebilirim.Çok uğrasştım umarım başarılı olursunuz. hemianthus cuba a para vermekten bıktım artık uğraşmıyorum biraz daha ileride co2 tüp alınca deneyecegim artık.
akvaryum bitkisi
Maden suyuda denedim canlılar için sıkıntı yaşatıyor .Ayrıca akvaryumun 2 yıl garantiside nedir cam sonuçta bu kırılmadıkca garanti olmaz kırınca sen kırdın olur. Bunu geçelim bence şimdi o fiyata çok makul değil yanındaki floresan bir işe yaramaz muhtelemen o yüzden ışığıda geçelim. daha yüksek ebatlı olursa sizin için daha iyi biraz daha araştırın bence.
Kiraz karides ve gübre
Sürekli co2 verebilrsin ilk hazırladığın gün DIY co2 yi açık havada bırak kendi kendine çalışsın 2. günden itibaren akvaryuma tak karidesli akvaryumun için söylüyorum. İlk gün biraz fazla basınç olacağından karideslere sıkıntı yaratır. gece kapatamayacağın için hava motorunu gece çalıştırmadan yatma kesinlikle hatta gündüzde hava taşın az miktarda çalışsın. bitkilere çok zararı yok ancak karidesler için gece hava taşı iyi çalışmalı. Sıvı gübe olarak bir çay kaşığı kadar ile başla ilk hafta 2. hafta tatlı kaşığına çık her sabah bir miktar sıvı gübre ile karideslerine zarar gelmeden bitkilerini besleyebilirsin.
Gece ışıkları mutlaka kapat sabah gübre verirken aç.
Bitkilerimdeki Solgunluk(Resimli)
Sigara izmaritini boşver el yapımı bir difüzör yap basit zor değil biraz iç mekanı daraltır ama bitkilerin güçlernir . Birde Dıy sıvı gübre öneririm. Yada seachem sıvı gübrede güzel. Torf olayı benim çok canımı sıkmıştı 2 ay suyun kendine gelmesi ve dakvaryumun oturmasını bekledim. inanılmaz zor günlerdibir canlı atabilmek için yanıp tutuşuyorsun. Denememeni tavsiye ederim.
Doğal Kaynaktan bulduğum bitkiler
Sayın sk8ter93yasin arkadaşa katılıyorum. Bende denedim olmadı.
(ONEMLI)Mayali co2 cozunme
İşe yarıyor bence denedim , bitkileriniz çok zor bitkiler degilse yeterli hemianthus cuba bir bitki olmadığını düşünürsek yeterli,  difüzör yoksa mutlaka el yapımı bir pasta sıkacagından yapın oda olmuyorsa küçük bir iç motorun hava emiş kısmına bağlayıp çözdürmeye çalışın. diğer yöntemlerde canlı kaybı olmaası kaçınılmaz bence. panzer2012-11-21 00:33:19
Taban Gübresi Tavsiye
Burak Bey Merhaba , JBL 7+13 on numara beş yıldız bence birde sıvı gübre araştır DIY olarak bir kaç yerde satışı var güvenilir bir yerden alabilirsin hatayda murat beyden aldım. Sıvı el yapımı çok iyi bitkiler kendine geldi.
ışık önerisi
Size moss ve Elodea Densa yı öneririm bu konuda yardmcı olabilecek bitkiler bence.
panzer2012-11-21 00:22:57

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.