ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tkaner
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Kasım 2011 09:56
Son Ziyaret:
11 Nisan 2014 23:06
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga KANER
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Edirne
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Tolga KANER

SON 9 MESAJI

Sarı elma salyangozlarımın yumurtaları
[QUOTE=ibrahim hk][QUOTE=isyankarefe]

Merhaba arkadaşlar benim 4 tane salyangozum var ve bayadır yumurtluyorlar ama bir kaç kez geç farkettiğim için yumurtalar kurudu şu an elimde 5 yumurta kolonisi var resimlerde gördüğünüz yumurtalar canlı mıdır değil midir bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim... Bu arada hepsini süngerin üzerine koyup yerleştirdim suyun üstüne bu da yanlışsa neler yapabileceğime dair yardımcı olursanız sevinirim...

Yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

[/QUOTE]
Elma salyangozlarını uzun süre besleyen biri olarak,yumurtaların ışıkta kuruma vb.gibi nedenler dışında anaç tarafından tutturulan yerden koparılmaması kanaatindeyim.Şüpheniz olmasınki o yumurta salkımlarını oraya bırakan canlı en uyğun yeri Yüce Yaratıcının kendisine vermiş olduğu içgüdüyle kendisi seçmiştir,ve inanınki en uyğun olan yerde orasıdır.
Bize düşen yumurtaların aşırı ışık altında kurumasını ve suya batmalarını önlemektir,aynı zamanda tankımızdaki buhar,nem oranını kaçırmamak için buhar camımız yoksa buhar camı kullanarak buharın kaçmasını önlemeliyiz.
[/QUOTE]

Kesinlikle doğru söylüyorsunuzdur ama kaç kez bu yöntemle yavru alabildiğinizi merak ediyorum.
Elma salyangozum çiftleşiyormu
Hiç merak etme hiç bir sorun yok
yakında yumurtlar ama yumurtaları nemli tutmalısın unutma
Elma Salyangozlar hakkında bilgi
Merhaba bendede 3 adet elma salyangoz var ve bende mavi prenses bakıyorum aynı tanka koyduğum da salyangozları pek rahat bırakmıyorlar bence ayrı yerlerde bak veya baktığın balık cinsini değiştir. Diğer cins balıklarla birlikte rahatlıkla aynı tankta bakabilirsin.
elma salyangoz yumurtaları
Dün akşam yine bir salkım yumurtlamış, bu 3. salkım oldu bunu bulunduğu yerden almayıp dediğin gibi bıraktığı yer en iyi yerdir deyip ellemiyecem bakalım görelim.
elma salyangoz yumurtaları
Strech film yavruların bulunduğu kabın üstünde kaptada su var yavrular çıkınca suya düşecekler.
Altın Elma Salyangozum Sanırım Ölüyor
Elma salyangozların yeterli yiyecek bulamadığında bulunduğu yerleri terk edip yiyecek aradıklarını duymuştum böyle birşey olabilir bence.
prenses-salyangoz
Merhaba bendede mavi prenses var ayrı bir yerdede 3 adet elma salyangoz bakıyorum ama aynı akvaryuma koymaya cesaret edemedim deneyen varsa paylaşırsa iyi olur. bu arada iki salkım yumurtam var bunlardan çıkacak yavruları biraz büyüyünce riske edip mavi prenseslerin yanına koymayı düşünüyorum.
elma salyangoz yumurtaları


İşte buda arkadaşın verdiği linkten esinlenerek yapmış olduğum yumurtalık ;) işallah bi hata yapıp yumurtalara zarar vermemişimdir. Değerli fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
elma salyangoz yumurtaları
Merhaba arkadaşlar önceki gün aldığım üç elma salyangozdan biri dün gece yumurtlamış forumda çeşitli yorumlar var ama sizce bu yumurtaları doğal ortamında mı bırakmalıyım yoksa ayrı bir yere alıp yumurtadan çıkmalarını oradamı beklemeliyim. şimdiden hepinize teşekkürler. tkaner2011-11-13 10:56:23

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.