ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berkaayy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Eylül 2011 18:41
Son Ziyaret:
19 Ekim 2014 13:40
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
berkay yılmaz
Doğum Tarihi:
17 Ekim 1995
Yaş:
28
İl:
Kastamonu
Meslek:
Öğrencii :)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BrKyyy

SON 10 MESAJI

Sanırım çöpcülerim yumurtladı?
Öncelikle herkese merhaba.Sabah baktığımda akvaryumun camının farklı yerlerine yapışmış fazla sayıda yumurta benzeri şeyler dikkatimi çekti.Şeffaf ve içinde küçük siyah noktalar var.Akvaryumda 2 tane komando çöpcü ve yaklaşık 16-17 cm uzunluğunda vatoz var sadece.Çöpcülerin cinsiyetlerini bilmiyorum.Acemi olduğum için bunların yumurta olup olmadığını tam olarak ayırt edemedim.Bunlar yumurtamı, yumurtaysa ne yapmam lazım? balıkları alalı yaklaşık 5-6ay oldu.
Lepistesim hamilemi?

Yorum için teşekkürler.Bu resimler biraz daha net gibi

Lepistesim hamilemi?
Resimdeki lepistes hamilemi? Hamileyse kaç gün içinde doğum yapar? Okuduklarıma göre yavrulara saklanacak yer yapmam veya ayırmam gerekiyo ama ikinci resimdeki gibi birkaç tane yavru akvaryumda rahatca durabiliyo . Akvaryumda 4dişi 2erek lepistes var. İlla ayırmam gerekir mi yeni yavruları? 

Sarı prenseslerimin sorunu ne?
İyi akşamlar öncelikle. Sarı prenseslerim sürekli daire çizecek şekilde birbirini uzun süre kovalıyorlar, 2 tanesi yuva kazdı ama eşleri yok. Sabah kalktığımda 1 tane yunusumu hırpalamışlar ,ölmüş.1 tane sarı prensesinde karın kısmında pulları yüzülmüş. Sarı prenseslerin bazılarında üreme döneminde çıkan beneklerden çıktı ama ağzında yumurta yok.pazartesi akşamıda yine sarıprenseslerden biri birden şişti ve karnı top gibi oldu.(Yem yemeden kaynaklı değil.) Yardımlarınız içinşimdiden teşekkürler. :)
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
İki çift çıkaramam çünkü üç çiftin ikisi yumurtladı. Birinin yumurtaları bir köşede diğerinin yumurtalarıda öbür köşedeki testinin içinde. 
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Akvaryumda 3çift zebram var. Bunlardan iki tanesi yumurta döktü. Birisi testinin içine diğer akvaryumun köşesinde kazdığı çukura. Yavrular çıkmaya başlayınca ne yapmam gerek. Birbirlerinin yavrularına saldırırlarmı yada diğer iki zebra sorun yaratırmı ? Petshoptaki adam yumurtaların kuyrukları çıktıktan sonra akvaryumun içine pet şişeden bi yavruluk yapıp oraya koymamı söyledi. Ama yavruları nasıl koyacağımı bilmiyorum. Özellikle camdaki yumurtaları?
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Ben 26 ya yarlayım en iyisi :) Teşekkürler
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Zebra yumurtaları için uygun sıcaklığın kaç derece olması gerekir? acil bilgi verirseniz sevinirim.
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Evet kesinlikle fazlasıyla agresifler. Peki ne yapmam gerek akvaryumun nüfusu normale göre biraz fazla. 2 ay sonra felan zebraları ayrı akvaryuma almayı düşünüyodum ama geç oldu. Şimdide yuvayı bozmak istemedim. 15cm lik vatoz var acaba yumurtalara zarar verirmi yada diğer balıklar ? akvaryumun içine bardak felan koysam nasıl olur?.
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Yaklaşık 1-1,5 ay önce yavru zebra aldım(2-3 cm civarı) şu an boyları 4-6 cm arasında değişiyor. 120lt akvaryumda bir kaç tane sarıprensesle beraber besliyorum. Sormak istediğim şu ki zebralarımın iki tanesi uzun uğraşları sonucu bir kayanın altını boydan boya akvaryumun dip camını görene kadar kazarak çift taraflı tünel şeklinde yuva yaptılar. Tahminime göre çift oldular. Bir tanesinin karnında belirgin bir şekilde turunculaşma var hatta alt kısımlarında beyaz çizgilerin yerini tamamen turunculuklar almış durumda(edindiğim bilgilere göre bu dişi olanı). 4-4,5 cm civarı erkek ise 5-5,5cm civarı. Yuvanın bir tarafını erkek bir tarafını dişi tutuyor ve çöpcüleri bile yaklaştırmıyolar. Bir yandanda hala kalan kumları dışarı çıkartıyolar. .Bana göre balıklar hala biraz küçük oldukları için soruyorum. Acaba yumurtamı bırakacaklar :).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.