ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metal0853
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ağustos 2011 23:49
Son Ziyaret:
30 Eylül 2011 21:44
Toplam Mesaj:
49 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat çitak
Doğum Tarihi:
23 Şubat 1975
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

murat çitak

SON 10 MESAJI

sarı prensesin yanına...
Valla arkadaşım 50 cm akvaryum çok küçük hele birde ciklet beslenecekse bu kesinlikle uygun değil.ben 60 cm akvaryuma yeni doğan balıkları koyuyorum ki o da sadece 1-1,5 ay kadar süre için daha sonra boylandırma tankına aktarıyorum.
150 Litre / Dış Filtre Önerisi
Jebo 839 akvaryumunuzun litresi için uygundur,hatta ileride 200 ve 250 litreye kadar çıkarsanız ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilir.fiyat olarakta ben 2 ay önce 85 liraya için dolu ve ayrıca ekstra karbon takviyesi ile almıştım{eminönü'nden}.bu arada alacağınız 839 un seramik milli olanını tercih ediniz çünkü metal mil ses yaptığı için jebo seramik milli olarak yeniden çıkarmış.sağlıklı akvaryumlar.

Bu arada filtrenin markasına göre sepet sıralaması değişebilir.jebo 839 yukarıdan su alır ve temizleyip yine yukarıdan su verir bu yüzden en doğru yerleştirme jebo 839 un kullanma kılavuzunda belirtilmiştir.

Pipo Filitre
Pipo filtreler genellikle yavru akvaryumları için tercih edilir.hem akvaryuma hava verir ,hemde küçük zerrecikleri çeker.akvaryum ve balıklar büyüdükçe pipo filtre yetersiz kalacaktır.
Sarı Prensesim yumurta aldı ilk deneyimim
Eğer balığınızın ilk yumurta deneyimi ise büyük bir ihtimalle yumurtalarını kusacaktır ve bu gayet normaldir.genelde ilk kez yumurta alan cichlid ler bu tecrübelerini 2-3 kez tekrarladıktan sonra tamamıyla yumurtalarını tutmaya başlarlar.
Karışık Chichled akvaryumu

Sarı prenses mbuna türüdür ve yanına diğer mbuna türlerinin beslenme şekilleri araştırıldıktan sonra karar verilmesini tavsiye ederim.

sarı prensesin yanına...
Mısır cikleti agrasif bir tür değil ama 1 tane alınan mısır cikletindende yavru alamazsınız ayrıca mısır cikletleri çok çabuk büyür ve değersiz bir tür olduğunu düşünüyorum tabiki karar sizin.
200Litrede ne bakabilirim?
200 lt akvaryum ciklet beslemek için oldukça uygun fakat illakide heryeri kaya ile doldurmanıza gerek yok içine birkaç kaya koyabilirseniz ciklet rahatlıkla beslenebilir.{kaya suyun sertliğini dengeler ve ph ı yükseltir.cikletlerde ph değeri yüksek alkalin suyu severler.}çok az kaya koyabilirseniz yunus besleyebilirsiniz ama kaya hiç koymak istemiyorum derseniz sakın mbuna{kayada yaşayan}beslemeyin çünkü adındanda anlaşılacağı gibi mbunalar kayalık alanları severler.
3D arka fon yapıştırma
ARKA FON YAPARKEN BANA GÖRE DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONU NASIL BİRŞEY YAPMAK İSTEDİĞİNİZDİR.EĞER BALIKLARINIZDAN YAVRU ALMAYI SEVİYORSANIZ YAPACAĞINIZ MAĞARALAR İLERİDE SİZE SORUN YARATABİLİR ÇÜNKÜ YAKALANACAK BALIK İÇİNE GİRER VE SABIRLARINIZI OLDUKÇA ZORLAR.YAVRU GİBİ PROBLEMİNİZ YOKSA İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAPABİLİRSİNİZ.YAPIŞTIRMAK İÇİN AKVARYUMUNUZU KOMPLE BOŞALTMALI VE CAMINI İYİCE KURULAYIP KURUMASINI BEKLEDİKTEN SONRA AKVARYUM YAPIMINDA KULLANILAN SİLİKON İLE YAPIŞTIRABİLİRSİNİZ.AKVARYUM ÖLÇÜLERİNİZİ VE NASIL BİR FON TERCİH ETTİĞİNİZİ BİLMİYORUM AMA ÖNERİM FONUN ARKA KISMINA ÇOK FAZLA SİLİKON SÜRMEK YERİNE FONUN ALT KISMINDAN VE ÜST KISMINDAN YETERİ KADAR SİLİKON KULLANARAK YAPIŞTIRMAK DAHA İYİ OLACAKTIR{FONUN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE YANLARDA OLABİLİR.}ÇÜNKÜ İLERİKİ GÜNLERDE FONU SÖKMEK İSTEDİĞİNİZDE YADA YENİ FON İLE DEĞİŞTİRMEK İSTEDİĞİNİZDE KULLANILAN BOL SİLİKON SÖKÜLMESİNE İZİN VERMEMEKTEDİR.TABİ TERCİH YİNE SİZİN BEN SADECE TECRUBELERİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.HAYIRLI OLSUN...
Arka Fon Yapanlar

DERZ DOLGULARIN KENDİNDEN RENKLİ OLAN SEÇENEKLERİDE VAR İSTERSEN RENK KARTELASINI İNCELEYEBİLİRSİN AMA İLLAKİ BEN RENK VERECEĞİM DERSENİZ SU BAZLI BOYA KULLANABİLİRSİNİZ.BU ARADA EN AZ 3-4 KAT DERZ DOLGU KULLANMANIZDA FAYDA VAR.DERZ DOLGUYU SÜRDÜKTEN SONRA EZ AZ 24 SAAT KURUMASINI BEKLEMENIZ GEREKMEKTEDİR

Balıklarım rahatsız olurlarmı?
Aynı akvaryumda olmadıkları sürece hiçbir sorun olmaz. Hayırlı olsun.Gürkan Hoca2011-09-03 12:03:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.