ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gandalfmk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2011 13:11
Son Ziyaret:
07 Mart 2018 21:29
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim Erhan KARATAŞ
Doğum Tarihi:
23 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim Erhan KARATAŞ

SON 10 MESAJI

Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
Hakan Bey,

Konunuzu dün akşam ilk kez gördüm ve baştan sona hepsini okudum. Bilirsiniz forumlarda yıllardır bu hobiyle uğraştığı halde genellikle yazmayan, sessizce okumayı tercih edenler vardır, onlardan biriyim diyebilirim  İşim icabı da bir işi şu ankinden daha kolay, daha az işçilik harcayarak nasıl yaparız diye düşünürüm hep...

Yaklaşık 20 yıldır (çocukluğumdan beri) bu hobiyle uğraşan biri olarak tropheusları hiç bir zaman sevemedim. Ancak üretimhanenizi tropheusla bağlantısından çok sistem olarak değerlendirdim kendimce. Şuana kadar bulabildiğim yalnızca iki eksik var:

- Biri atık suyun geri kazanımı nasıl yapılabilir sorusuydu benim için, ki zaten bunun üzerinde çalıştığınızı yazmışsınız. (Benim ilk aklıma gelen sera, akvaryum bitkileri serası vb. yerler için sulama suyu olarak değerlendirilebileceği idi. İçindeki nitrattan dolayı bitkiler için değerli bir su bu)
- Diğer konu ise şöyle; zaten evinizde çokca (sanırım 16 idi) akvaryumun hale hazırda kurulu olduğunu yazmışsınız. Şuan ise yine yanlış hatırlamıyorsam 24 ad. oldu. Yani bu kadar yatırımla %50 bir kapasite artışı yaptınız yalnızca ve ısıtma için muhtemelen ekstra gider kalemi oluştu (Çünkü eviniz zaten ısıtılıyordu). Ancak tüm bu yatırımın da kar/zarar hesabından çok stratejik bir kararla marka olma isteğiyle oluşturulmuş bir proje olduğunu ve resmi olarak da profesyonel hayata geçme isteği olduğunu düşünüyorum.
Dolayısıyla iyi çalışılmamış diyebileceğim hiç birşey bulamadım.

Biliyorum uzattım kusuruma bakmayın, söylemek istediğim tek şey muhteşem bir iş çıkarmış olduğunuzdur. Tropesk markasının önce ülkemizde, sonrasında da dış ülkelerde bilinir hale geleceğine inancım tamdır. Başarılarınızın devamını diliyor ve dört gözle yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.



silikon payı
Herkese merhaba,

Bence burada ölçülerin tam denk gelmesi yada gelmemesinden daha önemli bir konu var. Camların birbirlerine ne kadar iyi yapıştığı...
Özellikle büyük ebatlı akvaryumların yapımında camın ağırlığı aradaki tüm silikonu dışarı atacak kadar fazla. Bu durumda araya yapıştırıcı koymadan nesneleri yapıştırmaya çalışmış oluyoruz.

Ayrıca unutulmamalıdır ki daha esnek olan malzemeler daha az kırılgandır. Camın arasındaki silikon bu anlamda da akvaryumu daha az kırılgan hale getirme konusunda katkı sağlayacaktır.

Hayatımda çok sayıda küçük akvaryum yaptım ama yalnızca bir kez büyük akvaryum yaptım 150*70*60 ölçülerinde... Bu yüzden konunun uzmanı kesinlikle değilim, ancak uzmanı olan bir kişinin imalatından gözlemim şu şekilde:

6-7 yıl kadar önce Antalya'da devasa akvaryumlar yapan bir akvaryumcu vardı. Genelde otellere vs. çalışıyordu. Onun imalatı sırasında özellikle camlar arasına küçük parçalar koyarak silikon için boşluk bıraktığını görmüştüm. Kablo bağı olarak kullanılan plastiklerle bırakıyordu bu boşluğu, sonra onları çekip araya silikon sıkıyordu tekrar.
330 Litre Discus Kurulum

Merhaba,

Hoş bir tesadüf oldu benim için. Yakında Haziran sonu/Temmuz başına balıkları ekleyecek şekilde akvaryum kurulumuna başlayacağım. Hoş tesadüf olma nedeni ise discus tankı olacak olması ve akvaryum ölçülerinin aynı olması.
 
Bolca fikir (ç)almak adına başarılı bir kurulum diliyorum
İşte Amerikan Rüyası
[QUOTE=gandalfmk]
 
[/QUOTE]
Arkadaşlar,
Bu tosuncuklar 300 lt. akvaryumda bir çift olarak yaşıyorlar (2 ad. de vatoz var) ama erkek dişiyi çok hırpaladığı için şimdilik akvaryumu ikiye bölerek ayırdım.
Üremelerini tetiklemek için önerisi olan var mıdır?
Dişiye kondisyon kazandır vb. değil tabii istediğim. Özel olarak seçtikleri bir yumurtlama alanı/yüzeyi nedir, suyun pH'ını çok fazla önemsiyorlar mı?
Üretmiş olanların tecrübeyle edindikleri bilgilerden bir demet ihtiyacım var :)
İşte Amerikan Rüyası
Ben de her ne kadar fotoğraf çekimleri ve akvaryumun o zamanki durumu çok iyi olmasa da katkıda bulunmaya çalışayım.
 
Bu arada balıklar Boss'un Carpinte'lerinin yavruları...
 
gandalfmk2013-04-25 17:08:43
Flowerhornda beyaz dişkı ve anuste baloncuk
[QUOTE=uguraksesuar] Daha oncede beyaz dişkı yapmıştı ama yem yiyordu bende sarımsak takvıyesı yapmıstım ve düzelmişti. Aradan ıkı ay geçti tekrarladı ama bu sefer yem yemiyor bende balıgı elıme alıp agzından şiringayla ezdigim sarımsagı bir kapın içine azıcık akvaryum suyu ilave edip agzından enjekte ettim. Acaba başka önerisi olan varmıdır balıgı kaybedersem çoook üzülüyorum.Balıgın görüntüsü normal saglıklı gözüküyor dışardan bakınca ama biraz durgunluk var ve yem yemiyor 5 gündür.[/QUOTE]
Sayın Toygun gayet doğru yazmış.
Parazit problemi genellikle düşük su kalitesinden kaynaklanır. Balığınızı tedavi etseniz bile su kalitesini artırmadığınız sürece tekrarlayacaktır. Tavsiyem su değişimlerinizi sıklaştırmanız yönünde.
Altum Meleklerim
Merhabalar,

Forum aylardır hareket görmemiş.
Altumlarınızla ilgili son gelişmeleri paylaşabilirseniz başta ben olmak üzere eminim memnun olacak çok kişi vardır.

Sağlıklı balıklar..
İşte Amerikan Rüyası


Güzelim zebraya yazık olmuş.. ülkemizde rağbet görmese de çok beğendiğim bir tür.
enginkoc342011-08-09 12:30:02
İşte Amerikan Rüyası
[QUOTE=Cenk Bildir]Ümit'in bendeki torunlar....
 
 
Güzelim Fenestratus arasan bulamazsın 2 gün önce çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın dükkanındayken görüp aldım....
 
[/QUOTE]

Bu mesajı okuyunca Türkiye'de amerikan cichlidlerinin neden yaygınlaşmadığını anladım.
Her bulduğunu Cenk Bey alıyor, başkalarına kalmıyor
Altum besleyen var mı?

Evet söylediğiniz fiyatlar ucuz değil ama bence gelmemesi veya satılmaması konusu yazdıklarınızı okuyunca biraz efsaneden(yada acı gerçeklerden) kaynaklanıyor diye düşündürdü bana..

Şöyle ki, bahsi geçen paraları verebilecek tahminimizin çok üzerinde insan vardır aslında ama toplumda "nasıl olsa ölecek" düşüncesi hakimse 3-5 TL gibi bir para olmadığı sürece kimse alıp yaşatmayı denemeyecektir.
 
Yaşam ve üretim şartlarıyla ilgili tecrübe yok denecek kadar az. Birçok işi deneme-yanılma yöntemiyle öğrenen kişiler (yani bizler) tedarik şartlarının da zorluğu sebebiyle ilk kayıpta pesediyor yada etmek durumunda kalıyor.
 
Red terör örneğinde olduğu gibi hakikaten işin hakkını verebilecek kişi yada kişiler bir araya gelip beraber tek bir hedef(türkiyede yaygınlaştırmak) üzerine çalışmadığı sürece olabileceğine pek inanamıyorum. Bu şartlarda bugün bile bu işe başlanmış olsa ve herşey yolunda gitse ilk yavru zamanı 2015 yılı gibi çıkar karşımıza Kısacası bence bu efsane daha çok sürer...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.