ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tahaderin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mayıs 2006 16:59
Son Ziyaret:
26 Aralık 2023 15:51
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
taha derin
Doğum Tarihi:
03 Haziran 1986
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Taha Derin
MAL-TA-Vİ

SON 10 MESAJI

Uygun Fiyata Dondurulmuş Yem Satan Petshoplar ?
En uygun ben satıyorum :)

https://www.akvaryum.com/Forum/birakiyorum_butun_malzemeler_satilikindirim_i69611.asp
200x70x60 Karma Malawi (mbuna)
Hobiye olan ilgi ülkenin ekonomik durumuna çok bağlı, ekonominin bozulduğu zamanlarda hobiye olan ilgi azalıyor. Hobinin yeniden canlanması ekonomiye bağlı. Başka bir bakış açısıda hobi turizme ters orantı olarak artıyor veye azalıyor. Turizm başlaması hobiye olan ilginin azalmasına neden oluyor. Bu durumlardan dolayı sitenin bitik olduğunu düşünüyorum.
Çeşme Suyu Kullanımı
Merhaba üçlü kartuş filtre içeriği aşağıda sırayla verilmiştir.

[K]1[/K]-5 Mikron Tortu Filtresi: Sudaki çamur, pas ve kum partiküllerini 5 mikron a kadar arıtır.

[K]2[/K]-Blok Karbon Filtre: Klor ve organik kimyasalların yüzde 99 unu tutar. Suyun tadını, kokusunu ve rengini iyileştirir.

[K]3[/K]-1 Mikron Tortu Filtresi: Sudaki çamur, pas ve kum partiküllerini 1 mikron a kadar arıtır.

Üçlü kartuş filtrede suyun yumuşaması söz konusu olmaz. Suyu yumuşatmak için suyun membrandan veya reçineden geçirilmesi gerekmektedir. Su değişimlerinde üçlü kartuş filtre suyun sıcaklığı ayarlanarak gönül rahatlılığı ile kullanılabilir.

Melek Balığı Mermere Yumurtlar Mı ?
Mermer (CaCO3) içerdiği için suya yaptıgı salınımla suyu serleştirecek ve ph'ın yükselmesine sebep olacağı için kullanılması uygun olmayacaktır bunun yerine fayans, kalebodur, ppc borular, veya kökler işini görecektir.

Saygılarımla.
500 lt tetra tec 1200 mü atman 3338 mi?

Arkadaşım  sen hangi filitreyi alırsan al kesinlikle yetersiz kalacaktır. Akvaryumun 500 litre benim tavsiyem kesinlikle bi delik açtır ve sump filitre kullan. konuştugun filitre fiyatlarına  bi sump yaptırabilirsin. hem daha ömürlü olur hem kafan agrımaz. benimki tabiki sadece bi tavsiye  kolay gelsin..

elektrik faturası faciası
Arkadaşlar yazıyı en başından beri takip ediyorum bende bi şeyler yazmak istedim. son 13 yıldır akvaryum ile ugraşıyorum  son 5 yıldır bu konu bizleri mahvetdi. Neredeyse dünyanın en pahalı elektirigini kullanıyoruz. Zaten hobinin ülkemizde gelişememesinin en büyük nedenlerinden biri budur. iklimimiz elverişli olmadıgı için ısıtıcılara  bagımlı durumdayız. Evlerimizde bu hobiyi  bir iki akvaryumla yaparken pek sorun olmuyor elektirik fiyatları ( dogal gazlı evlerden bahsediyorum) genelde evimizin sıcaklıgı 23-24 derece civarındda oluyor mesela ben ewdeki akvaryumlarıma hiç ısıtıcı kullanmadım. (diskus hariç).Ama  kendinizi geliştirdikçe bunlarla yetemiyorsunuz ve işi daha profesyonel yapmak istiyorsunuz ve  bir yer tutup 8 10 15 tank kuruyorsunuz sorun burda başlıyor. Mesela ben  binamın deposun da bu işi yapmaya çalıştım.evden elektirik çektim buraya. yazın her şey iyi gidiyor bi sorun yok elektirik paranızda. ama kış gelince baş edemiyorsunuz. en son olarak 12 tankım vardı bir çok cichlid türünü üretiyordum. ama kış ile birlikte inanılmaz elektirik faturaları gelmeye başladı . bide ögrenci oldugumuzdan  ailenin de baskısıda ekleninde küçülmeye başladık. Balıkların çogunu yok fiyatlara satmak zorunda kaldık.Şimdi ise tek tankım kaldı sadece.(150-50-65).Neyse biraz hayat hikayesi gibi oldu:).Artık bi akvaryum kurarken ben bu türü nasıl daha iyi yaşatırımı düşünmeyi bıraktık gelen elektirik faturasını ödeyebilirmiyiz bunu düşünmeye başladık.. Bu çok üzücü benim açımdam. Sanırım ileride daha zor  olacak bu hobiyi ilerletmek:(
    
Tropheus İlangilerim..Yeni Resimlerle

Balıklarınız çok güzel miş. maşallah. benimde beslemek istedigim bir tropheus türü. inşallah bi gün banada nasip olur. inşallah en yakın zamanda yavrularınıda görürüz..

2mlik Tankımızla yola ilangiyle devam(yeni resim sf.25)

Arkadaşım çok güzel akvaryumun iyi günlerde kullan. Ama tek bi şey söylemek istedim bu akvaryumun temizligi baya zor olacak senin için sump sistemi kursaydın derim balıklarını koymadıysan bence bunu yaptır derim. iyi günler.

Dişimidir erkek mi ?
1. diş 2. erkek. Ama bencede balıklarınız bir çok türden kırılarak oluşmuş.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.