ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
[QUOTE=Etimesgut06]Merhaba baliklariniz hayırlı uğurlu olsun.maasallah güzeller😁nette fotoğraflar a baktım alışma süreci olduğu için renkleri pek belli edemiyorlar galiba.[/QUOTE]
Teşekkürler, genel renk skalası sarı gövde turkuaz renk geçişleri ve kırmızı şeklinde, tabi tam olarak akvaryum ve balıklar oturduktan sonra bende göreceğim renkleri merakla bekliyorum :)
Merhaba, yakın zamanda F0 Heros sp. Curare edindim, balıklara aşık oldum desem yeridir. Şuanki Boyları 18-20 cm boylarında iki dişi iki erkek olarak geldi, lakin arada bir balık diğer 3 ünden farklı, İnternet ortamında araştırma yaptım ama özellikle Curare ile ilgili çok fazla bilgi yok. Çok fazla hobicidede tanıtım veya özellik olarak göremedim, Akvaryum.com da dahil olmak üzere balık hakkında bilgi yok.
Şuan balıklar alıştırma tankındalar, 160x70x60 ölçülerinde tanka geçecekler.
Curare'ler hakkında bilgisi olan benimle paylaşırsa sevinirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/109313/021220181721401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/109313/021220181721421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/109313/021220181721431.jpg[/IMG][EDIT]BurakYILDIRIM,2018-12-02 17:25:59[/EDIT]
Yazımın üzerinden 7 yıl geçmiş :D
[QUOTE=BurakYILDIRIM]Merhaba Uzun, 15 yılı geçen akvaryum hobicisiyim lise lise dönemlerinde başladım üniversitede okurken bile öğrenci evimizde iki tane metrelik akvaryumum vardı o kadar saplantılıydım :)
Birçok hobici gibi bir çok farklı balık besledim belkide yurt dışı özel ithal ide sayarsak türkiyede olmayan bir türü bile denedim.
Normalde pek forumlara iştirak etmem ama bu konu veya bu konuya benzer bir süreci bende yaşadım ve buna bağlı sıkıntılarım olduğu için bende düşüncemi yazmak istedim.
Son bir kaç yıldır Discus besledim bundan 6 7 yıl önce discus a girmek istediğimde balığı araştırmak ve karakteristik özelliklerini öğrenmek için forumları gezdim uzun uzun balıkların türlerini farklılıklarını inceledim, genelde karşılaştığım olay şu oldu Discus öyle bir anlatılıyorduki yani bu balığı alıp beslemek için milyarlar döküp bir bebeğe gösterilen itinayı göstermelisiniz, yok şunu yapmayın bunu yapmayın şu olmasın bu olmasın şöle olmasın falan falan falan ama kendimce nihayetinde bir balık bu diyordum doğal ortam ve şartları üzerine araştırma yaptım. bir çok bilinen forum ve discus üzerine yazılanların tamamı ile safsata olduğunu gördüm. Bazı bu işten iyi para kazanan ve hobicilik ile bu işin duayeni olarak bilinen kişilerin elindeki türlerin sadece kendi aralarında gezindiğini dışarı verilmediğini gördüm :) en son bu konu ile ilgili zararı bir arkadaşım gördü türkiyede iyi bilinen bir kişiden aldığı ve nadir ve saf olarak nitelendirilen çifti görerek aldığı yavrular kırma çıktı.
Yeni başlayan arkadşlara öyle bir anlatıyorlarki balık almadan önce gözleri korkuyor aldıktan sonrada bu yeni başlayan arkadaşın kafasında bir kere hassas balık en ufak bişey olursa kaybedersin düşüncesi oturuyor ya artık balıkda en ufak bi nokta görse kıvranmaya başlıyor forumlara bakıyor yardım almaya çalışıyor, biri şunu koy biri bunu koy, şunu yap bunu yap derken balığa kimyasal ve çevresel o kadar müdahele ediyorki balık eğer kimyasal yüklemeden ölmüyorsa stresden formunu ve sağlığını kaybediyor eninde sonunda ölüyor.
En son discuzları çıkarmadan önce size diyeceğim çeşmenin altına koy, suyu aç yaşayacak noktaya geldiler. kayseride bir arkadaşım çeşme suyundan yumurta alabilecek kadar ilerletti.
Burda demek istediğim bazen bunlara balık olarak bakmamız yeterli olacaktır diye düşünüyorum bir balığa girmeden önce doğal ortamdaki şartlarını araştırmak gerektiğine inanıyorum,
900 lt lik bir akvaryumum vardı 2 yıldır boştu allah nasip ederse bende tropheusa başlayacağım Antalya bölgesinde yaşamanın en büyük dezavantajı yaz aylarının sıcaklığı lakin samp sistemli olduğu ve yüksek hacim olduğu için çok etkileneceğini sanmıyorum çok gerekirse fanlarla takviye yaparım.
1 aydır bu tropheusu araştırıyorum, Tropheus da discus gibi çok hassaslaştırılmış ve bakımı beslemesi çok zor olan bir balıkmış gibi lanse edilmiş ama ben pek kulak asmıyorum. ülkemizde yüksek PH oranlarında yaşaması gereken bir balığın beslenmesi kadar kolay bir durum olmazdı sanırım.
- Tropheus da dahil olmak üzere bir çok hobici yaptığı bu işten belli bir noktadan sonra ticari amac güdebilir ki, Süreğen yavru almaya başladığında sürekli yeni akvaryumlar alıp balıkları bölerek azaltacak değil elindeki balığı satacaktır (kaça verir nasıl verir bu o kişiye bağlıdır. Elindeki balıkların formu çok iyi ve türünün özelliklerini taşıyorsa bu emeğinin karşılığınıda almalıdır.)
- Paylaşım ve geliştirme ile ilgili çok güzel yazılar yazılmış. Peki neden o kadar güzel Tropheus türleri varken Türkiyede belli başlı 10 türün (belki o kadarda yok) dışında farklı türler satan üreten yok?
- İthalatcı arkadaşlar için diyorum çünkü bir nebze bu sektöre yön veren firmalar olarak şayet F0 ithal durumu var neden Sizde elinizi taşın altına koyarak (Risk süreci arz edecektir muhakkak) farklı türlerden koloni getirtmiyorsunuz?
- Tropheus madem bu kadar güzel ve özel balık neden biz bu güzelliklerin olduğu kolonileri göremiyoruzda genelde renk varyasyonunun zayıf olduğu ama çok güzel havası verilmiş balıkların resimlerini boy boy görüyoruz?
Size bi olay anlatayım türkiyede balık üzerine ithal çalışan büyük bir firmadan özel bir tür istedim balığın resmini adını soyadını ve temin edip edemeyeceklerini sordum ve özellikle rakamı yüksek tuttumki az sayıda getirmeyeceklerini biliyordum biz bu balığı getirtemeyiz dediler şaşırdım.
net üzerinden araştırdım almantada bi üreticiden buldum kendim internet üzerinden sipariş ettim biraz zor ikna ettim türkiyeye yollamaları husunda ama sağolsunlar balık istediğim renk ve formunda üzerinde geldi.
Yerli üreticilerimizden balık alalım diyoruz bakıyoruz tür yok çeşit yok en fazla 2 tür üzerine yoğunlaşmış bir süreç neyse diyoruz olsun hiç olmassa bildiğimiz balık diyoruz sipariş ediyoruz gelen balık istediğimiz balık değiş :) özellikle yavru almışsak büyünce şok oluyoruz farklı balıklar ve zayıf renk varyasyonları ile karşılaşıyoruz.
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın sonuçta bu bir akvaryum hobiciside olsun beslediği balığın form ve renk gelişimi güzel olduğu ve türünün karakteristik özelliğini taşıdığı sürece bu balığı tercih ederim. Bu sayede tek el olma çalışması yapan kişilerde biraz akıllarını başlarına devşirebilir ve herkez iyi balık ile kötü balık arasındaki farkı daha iyi ayırt edebilir.
Bu hem ithalatçıların daha titiz ve kaliteli balık getirmeye yöneltecektir hemde fiyat aralıklarını düşürecektir.
[/QUOTE]
Benim merak ettiğim şey şu: Bazı arkadaşlarımız tropheus ların discuscuların yaptığı gibi narin bakımı çok zor, bunun için tecrübe sahibi olması gerektiği anca ondan sonra bkabilecekleri yoksa çok kayıp yaşayacakları gibi yorumlarda bulunmuşlar.
- Bu tecrübeli olan arkadaşlar doğuştan bir yetenekleri mi vardı tropheus beslemek onların genlerine mi işlenmiş? nasıl tecrübe sahibi oldular çok merak ediyorum...
- İnsanları bir türe karşı neden sürekli korkutmak ve kendi yaptığınız işin normalden çok olağanüstü bir durumu varmış gibi '' hımm bak bunu biz besliyo ama biz tecrübe sahibizi, bi biz besleriz başka kimse besleyemez edası güdüyorlar '' bunuda hiç anlayamam.
Tayfun bey arkadaşına F0 aldırmış ve direktifleri ile arkadaşına bu bakması çooooooook zormuş gibi lanse edilen balığa bakmış, ya tayfun beyin arkadaşlarındada doğuştan bir yetenek var içgüdüsel besliyorlar yada gerçekten doğru adımlarla bu balıklara bakılmasının bu kadar zor olmadığını görüyoruz.
Neden tropheuslarıda discus gibi yok şu lazım yok şöle olur böyle olur gibi sanki besleyen insanlar çok üstün özelliklere sahipmiş de bu balıklara bakabiliyormuş bakın biz ne kadar zor bi iş yapıyoruz edası ile hep olumsuzlukları anlatıyorsunuz? bırakın insanlar beslesin ve siz bu balıkları öcü gibi göstermeyinde biraz daha teşvikçi olun.
Beslemek isteyen insanlara olması gerekeni anlatın neler yapması gerektiğini anlatın ve onlara önayak olun korkularını gidererek, bir hobici daha kazandırın derim... gerisi kişiye kalmıştır.
Hangimiz bu hobiciliğe girdikten sonra onlarca yüzlerce balık öldürmedikki :) kendi hatamız yada hastalık dan dolayı birsürü balık öldürdük bişeyleri yaşaya yaşaya deneye deneye öğrendik değilmi?
[QUOTE=COBRA]Tankın karşısında sabah akşam balıkların gözlerinin içine bakarak aha yem yediydi, aha yem yemediydi aha ağzına alıp tükürdüydü, aha sersem sersem yüzüyor, aha köşeye çekiliyor, aha dışkısı ipliksiydi demeye başlıyoruz ve balıktan önce biz bloat oluyoruz.Bunlarlada kalmadı paranoya yapıp hemen nete, telefona sarılıp bu durumları araştırıyoruz.Çaresiz kaldığımız yerde hemen ilaçlar giriyor devreye.Maşallah piyasada da kullanımı anlatılan o kadar çok ilaç varki adam şaşırıyor hangisini kullanaydım, ilacı ağızdanmı vereydim, karantinayamı ayırsaydım, genel tankımı ilaçlasaydım, yok be tek ilaç kurtarmıyor ortaya bir karışıkmı yapsaydım vs...Sonuç çoğu zaman ne oluyor derseniz ilk defa tropheus besleyen birisi ise dahası hobiye tropheusla başlamış ise hüsran.Güzelim balıklar afrikadan buraya sanki ölmek için gelmişler.Sonuca bakarsak ortada parada yok balıkta, boş tank size bakar sizde boş tanka ordanda hadi bakalım satılık ilanına. [/QUOTE]
Bu söyleminize katılıyorum. insanlara bu balığı bazı arkadaşlar öyle bir anlatıyorki. beslemeye başlayan insan bir kre tedirğinlikle, korku ile başlıyor. balık narin ya balık çok hassasya, balığın verdiği normal tepkileri bile hobici anormal algılıyor. Balıktan önce hobici arkadaş stres topu oluyor :) balıkta bir rahatsızlık yoksa bile anlatılanlar doğrultusunda çoğu zaman kimyasal takviye öneriliyor. Balıkta belki hiçbirşey yok belki zamanla düzelebileceği bir süreç var kimse bu hobici arkadaşın balıklarını gözlemleme imkanına sahip olmadığı için sadece anlatılana göre yönlendirme yapılıyor. Tabi sonuç balık sağlıklı ise bile o kadar kimyasak takviyeden sonra balık önce formunu kaybediyor sonra hayatını.
Forumdaki TROPHEUS Besleyenlere bakalım bir kaç kişi besliyor ve forumlarda yüzlerce kişi bu akvaryum ve balıklara süper olağanüstü gibi onlarca mesaj ama biri beslemeye kalksa hoooopp orda bi dur bu işi sen yapamassın biz yaparız :) niye ben yapamıyorum? sen daha yenisin bu balık çok hassas çok zor bir balık tecrübe gerekiyor (burda yine bu tecrübe sahibi insanlar nasıl tecrübe kazanmış o noktaya geliyoruz :). ) Hobiciyi korkutmak böyle birşey.
Bazı alman ve avrupa forumlarını takip ediyorum sık sık biri tropheusa başlamak istediğinde heleki bu kişi genc bir kardeşimizse teşfik etmek için yavru balık gönderiyorlar (ücret bile almadan) bunlarla başla ve büyüttükten sonra wild grubuna gir diyorlar. yol gösteriyorlar balığı öcü gibi değilde bakılabilecek bir balık gibi anlatıyorlar sadece neler yapması gerektiğini anlatıyorlar.
Bizde de böylemi acaba?
Hepsi derken burda zaten önemli olan ampül ve ampülü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Led olayına gelince strafor üzerine beyaz sarı ve mavi ledler ile bi çalışma yapacağım yarın akşam karanlığında bir kaç resim çekerim tam olarak nasıl bişey çıkar bende bilmiyorum :) yarın akşama sonucu paylaşırım.
Telefondan yazdığım için örnek resim ekleyemiceö ama akcaryum duvar dibinde ise duvara monte ettirip akvaryum üzerine direk ışık verdirebilirsiniz yada tavandan da olabilir tavan yüksekliğinize göre. Yüksekte olması bi yönden avantaşlıda çok yoğun bir ısı veriyormuş.
Merhaba arkadaşlar eniştem elektirikçi bugün onla konuştum spot şeklinde medal halideler var sıva üstü kitleri ile tavandan yada duvara takılarak yine akvaryum üstüne ışık vererek aydınlatmada yapabilirsiniz. bu tertibat en fazla 150 200 e patlayacak.
Kuma bu kadar çok para vermeyin. silis kum alın koyun en iyisini yapmış olursunuz. kilosuda 50 ila 75 kuruş... Bana sorarsanız ben deniz kumu kullanıyorum ve hiçbir sıkıntısını görmedim şimdiye kadar.
Bu ölçülerdeki bir akvaryumu 10 mm camla çok rahat kullanabilirsiniz kuşaklar sağlam atıldıktan sonra hiçbirşey olmayacaktır. 60 cm full su ile doldursanız ki 10 mm cam taşıyacaktır kuşak su dolum payı falan derken zaten 5 6 cm file vereceksiniz buda 55 cm civarlarında olacak hiçbir sıkıntı yaşamassınız.
[QUOTE=Furkan_39]Ama balığımın kuyruklarını yiyor :S acaba onları öldü sanıptamı bunları yapıyor balıklarım halime olduğu için hep saklanıyorlar.[/QUOTE]
arkadaşımın bitkili akvaryumunda 5 tane var aldığına alacağına pişman oldu :) 30 neondan geriye bişi kalmadı balıklar bir anda kayboldu ne iz var nede kalıntı :) en son bi ölen balığın üstünde bunları görünce anladım acayip bi balık benzetmek gerekirse akbaba gibi bişiler oda alalı 2 hafta falan oldu bende onun akvaryumunda ilk defa gördüm çok hareketli ve sert bir balığa benzliyorlar gözlemlediğim akdarı ile
SON MESAJLAR
- Yeni Başladım Ve Birçok Hata Yaptım egemenc, 03:47
Yeni Üye Forumu - Neolamprologus Multifasciatus yigitglu, 00:05
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Özel Tür Lepistes Nerden Bulabilirim? farmany, 00:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryumcu Önerisi cgtydmr18, 23:42
Yeni Üye Forumu - Lepistes Hobicisi Olmak İstiyorum Selimtalhayavuz, 22:55
Yeni Üye Forumu - 80x50x25cm Akvaryum İçin 4mm Cam? GhostKoi, 22:42
Yeni Üye Forumu - Betta Yanına Nano Balık Mı, Yeni Tank Mı? NotEvenBeginner, 22:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sobo Sf 550f Bypass Sorunu ahmetcan00, 22:27
Filtreleme Seçenekleri - Aquael Ultramax 1500 Uğultu Islık Sesi Burakaydn, 22:25
Filtreleme Seçenekleri - Nitrit Seviyesi pianoƒish, 22:11
Yeni Üye Forumu - 30x30x30 Karides Tankı alp3r, 19:19
Akvaryum Tanıtımı - Deep Sea coolbites, 18:19
Akvaryum Tanıtımı - Halsiz Ve Denge Problemi Olan Balığım Urar, 17:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Nedir capodicapii, 17:53
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Tür Önerisi JujuSeri, 17:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Denizli Akvaristleri ve Akvaryumcuları H4S4N, 17:22
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sıvı Gübre Ne Kadar Kullanılması Gerek ? LeafyAqua, 15:11
Taban ve Gübreleme - 10 Yıl Aradan Sonra.. kocoglu, 14:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Flowerhorn Çifti Hsrt, 07:01
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Yeni Kurulan Akvaryumda Oluşan Sorun Sekizo, 01:57
Yeni Üye Forumu - Evden Uzaktayım... Tortuga7, 00:46
Yeni Üye Forumu - Lampeye Killifish,pseudomogil Gertrude Akvaryumu Senaquatics, 23:54
Akvaryum Tanıtımı - Karides + Sivrisinek Rasbora? Senaquatics, 23:36
Omurgasızlar - Ankara Betta Satan Akvaryumcu Önerisi Talhaa0, 22:27
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Akvaryum Camının Birleşimindeki Lekeler KaaNeet, 21:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vatozumun Türü Nedir? Ehtiyar, 21:09
Cinsiyet ve Tür Belirleme - İç Filtre Motoru Erdinc.B, 19:22
Yeni Üye Forumu - Japon Balığının Pulları Kaparmış ahmetfiratozkaya, 15:16
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Kurulumu ogurcay, 15:02
Akvaryum Tanıtımı - Seachem Stability Hk. İlksen Şahin, 14:26
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Silikonunda Hava Kabarcığı MelihSvS, 12:48
Akvaryum Tanıtımı - Karideslerim Neden Öldü 🪦⚰️ riderfish, 10:18
Omurgasızlar - Gül Bitkim Neden Soluyor? hakanmorcicek, 09:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İçin Kum Önerisi Orhan76, 09:14
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - İstanbul’da Discus Umutoty, 08:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 03:06
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:38
Akvaryum Tanıtımı - Elma Saylangozu Hakkında Yardım Eder Misiniz ? Sekizo, 01:14
Yeni Üye Forumu - İlk Defa Lapistes Besliyorum İnci Kefali, 21:06
Yeni Üye Forumu - Sobo 901f Ultra Viole 800 Lt urzais, 20:37
Filtreleme Seçenekleri - Balık Önerisi Ve Bitki Sorunu Muhammeddmr, 18:00
Yeni Üye Forumu - Aqua Lumex Kullanan Var Mı? aquamarinetr, 17:30
Yeni Üye Forumu - Farklı Türler Ve Su Değişimi (deneysel Çalışma) ysfmtr123, 14:57
Akvaryum Bilimi - Akvaryumcu/petshop Önerisi İnci Kefali, 14:40
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Kınalı Ada'daki Taşlar Akvaryuma Konulur Mu? CoryCory, 13:52
Yeni Üye Forumu - Kablo Kanalı Suya Salinim Yapar Mi flanormimar, 11:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Filtre Akış Azaltma Yiğit061, 10:53
Yeni Üye Forumu - Mahachaiensis Betta scorpion26, 09:25
Yeni Üye Forumu - 27 Litre İçin Tür Seçimi EmiirKaan, 23:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Kum Ve Taş Koymalı Mıyım EmiirKaan, 23:04
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Satılık Afro Jalo Reef Yavrular thercan 01:00
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 23:50
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 23:50
- Taşınma Nedeniyle Toplu Satış ***çok Uygun*** Kfat 23:48
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 22:58
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 22:58
- Beta SmallCandyThing 22:58
- Hobiyi Bıraktım SJess 22:50
- 1 Erkek 2 Dişi Albino Aykılıç 2 De Yavru bkEmre 22:39
- Aquabox Akıllı Priz Pano Tip SuperSport 22:07
- Tayvan Bee M510 20:41
- Tibee - Crs - Cbs - Kaplan Türleri M510 20:41
- Eheim West Germany Üretimi İç Filtre. abunil 20:04
- Satılık Salon Çiçeği. abunil 20:04
- Antuta Çift Akvarist Hoca 19:31
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 19:01
- Bitki Çeşitleri emreemin 19:01
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 19:01
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 19:01
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 18:05
- Çift Bricardi (yavrulu) emrahdm 17:45
- Brichardi Çift Ve Yavrular emrahdm 17:45
- Afra Coube AlisBaba 17:32
- Electric Blue Acara AlisBaba 17:32
- Nadir Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 17:30
- Medaka Yavruları ternapi 16:28
- Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 16:15
- Thumbi West Ve Mpanga Yavruları iesiringu81 15:56
- Canlı Yem(grindal,mikrofex,mikrokurt) Kaangzkr 15:39
- Mikrokurt Kültürü(artemia Eşdeğeri) Sınırsız Yem Kaangzkr 15:39
- Sessiliflora(20 Dal),gül 6 Dal,moss Çeşitli Sarım Kaangzkr 15:39
- Eski Sarım Mosslar 5x5 Cm Sarılı Kaangzkr 15:39
- Eheim Wifi 18w Uv Filtre, Protein Skim., Isıtıcı Hüdai 15:36
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler( Takasa Açık) sakal34 15:19
- Neocaridina Davidi (kiraz Karides) sakal34 15:19
- Apistogramma Agassizi Blue Flame Dişi Arıyorum sakal34 15:19
- 4 Lü Akvaryum Seti ( Alüminyum Profil) soliter83 15:12
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 14:35
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 14:10
- Mygos Plant Plus 40 Cm Led Aydınlatma BadgeR 14:10
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 14:09
- Jumbo Elma Salyangoz Altın Sarısı Coskun59 14:09
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 13:53
- Satılık Kütükler, Motor, Filtre Malzemeleri, Kum Deathgrip 13:42
- Hagen Fluval Flex 123 Litre Akvaryum Ve Sehpa Deathgrip 13:42
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-su Piresi-izya Tubifex tuncaysargin 13:11
- Sarı Ateş Neon Karides & Tilki Kuyruğu Bitkisi aupqua 13:04
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 13:02
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 13:02
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 13:02
KULLANICILAR
- 93 Online Kullanıcı, 51 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

