ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cgrylmz7
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2011 12:18
Son Ziyaret:
29 Temmuz 2013 03:57
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağrı Yılmaz
Doğum Tarihi:
01 Mart 1992
Yaş:
32
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağrı Yılmaz
80*50*45-F0 Red Rainbow 2E-6D
80*50*40-Afra Hara Sülalesi 20 Adet :)Genç Bireyler
80*50*33 Bitkili Lepistes-Neon Tetra

SON 10 MESAJI

Elazığ'lı Akvaristler
Merhaba Elazığ'lı arkadaşlar. Bende aslen Kahramanmaraş'lıyım ancak Elazığ'da üniversite öğrencisi olduğum için bu sayfayı ve yorumları takip ediyorum :) bende öğrenci olarak kendi çapımda birşeyler yapmaya çalışıyorum. Burada birileriyle tanışarak bu hobimi biraz daha ilerletmeye çalışıyorum. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.

Memleketimden getirdiğim 150 litrelik akvaryumda 10 adet sarı prenses, 8 adet Afra Jalo ve 8 adet Demasoni beslemekteyim bu balıkların hepsini memleketteki akvaryumumdan getirdim yavru olarak geldiler şimdi kısmetse kendileri yavru vericekler inşallah :) bu arada ikinci akvaryumu kurmak istiyorum Tropheus'lara gireceğim buradada.. Ufak tefek konularda yardımcı olabilecek kardeşlerim abilerim varsa bekliyorum lütfen. :) 
Sakat ilangiler
Derslerde gördüğüm kadarıyla balıklarda bu tür hastalıklar aslında gayet görülebilen şeyler. Omurga hastalıkları yada gelişememe sorununa bağlı olarak ortaya çıkıyorlar ama unutmayın ki kalıtsal olsa bile sürekli her yavru omurga sorunu yaşayacak değil. Aynen şöyle bir örnek vereyim trafik kazasında bir uzvunu kaybeden arkadaşımız veya herhangi bir şekilde bir proteze bağlı olarak yaşamaya devam eden arkadaşımızın yeni doğan çocuklarında bu görülmez. Yani baba veya annedeki uzuv eksikliği doğrudan yavruya aktarılmaz. Bu yavru almanızda engel değildir sağlıklı yavrular alabilirsiniz ama o balıklar ne kadar yavru tutabilir bilmiyorum..

Bakmaya devam edin bence yavruda verecektir onlar size teşekkür mahiyetinde...
KASAKALAWE mi yoksa RED RAİNBOW mu :)
Teşekkür ederim üstad :)
KASAKALAWE mi yoksa RED RAİNBOW mu :)
Biraz öyle oldu resmen cebimden gitti bayağı :) ama dönüşü olacaktır illaki :) benim meslekle alakalı bu balıklar biraz :) Veteriner hekimlik öğrencisiyim.
KASAKALAWE mi yoksa RED RAİNBOW mu :)
Balıklarım yumurta tutup atmış bir kaç kere tecrübe yaşamış olan F0 balıklardır. Ülkemizde 2 aydır durmaktaydı hani sularına falan alışma sıkıntısı olmadı şuan 2.geceyi geçiriyorlar benimle birlitke :) gayet iyiler çok şükür durumları herhangi bir sıkıntı gözlemlemedim. Yem vermeyi düşünmedim ama bi adet tablet yem yapıştırdım cama 15 20 dakika içinde yemişlerdi dişiler biraz çekingen erkekler direk yer tutmaya çalışıyor gibiydiler. 2erkek olunca pek sıkıntı yok gibi akvaryumda açıkcası. 160 litrelik bir akvaryumda beslemenin yanlış olduğunu düşünen arkadaşlara hak vermiyor değilim ama elimde imkanım yok şuan yeni akvaryum için 45 gün kadar duracaklar mecburen bu akvaryumda.. Elimden geldiğince yem ve su değişimi ile ayrıca 5 güne bir dip çekimide yaparak olabildiğince rahat bir ortam sunmaya çalışacağım biyolojik açıdan. Fiziksel açıdan 45 gün kadar darlık çekecekler sadece.. Şimdilik gözlemlemelerim böyle :)
KASAKALAWE mi yoksa RED RAİNBOW mu :)
Yavru almaya başladıktan sonra haftalık ortalama 100 tl çıkartsın yeter bana neden güldün ? Çokmu fazla bi miktar istemişim :)
KASAKALAWE mi yoksa RED RAİNBOW mu :)
Dediğiniz şey belki doğru belki yanlış bilemiyorum ama ben tropeuslara para yatırıpta yavrulardan satarak zarar eden kimseyi görmedim zaten birazda bu beni ateşledi dediğiniz kişiyi bilemiycem ama sonuçta o kişi bu piyasada var diye diğerleri yavrulardan para kazanamıycak değil. Kısmet işi diye düşünüyorum ama sonuçta bence parada bırakacaktır. Bi öğrenci olarak gerçekten çok çok para yatırıyorum sonuçta benim için öncelikle yatırdığım parayı çıkartsa sonra ne getirse kar olacaktır. Zaten toplu bir para istemiyorum haftada ortalama 100 tl getirse harçlığım çıkar en azından :)

Bu konuda yanılıyor muyum acaba :)
;
cgrylmz72012-06-27 21:08:58
KASAKALAWE mi yoksa RED RAİNBOW mu :)
Üstad yazdığınız makalelerin hepsini şuan okudum evet en az 250 300 litrelik tanka ihtiyacım var ama sanırım 4 5 hafta onun içinde durmaları engel teşkil etmiyor saklanmları için kayalık  ve dekorum fazlasıyla var zaten onları güzelce dekor edip inşallah sıkıntı olmadan bi müddet bakmaya çalışacağım yemleme konusunda herkesin tavsiye ettiği gibi davranıp onların bloat olmalarına engel olacağım inşallah.. Zaten pek param kalmayacağı için yeni balık ekleme imkanım olmayacak :) o yüzden bu koloni inşallah kayıp vermeyecek ve güzelce devam edecek diye düşünüyorum zaten yeni akvaryumumda üniversite okuduğum şehirde yapılıp kurulacak odama. Memleketten gidip yerleştirirken şahsi aracımızla gideceğimiz için o konudada sıkıntı olmayacaktır.300 litrelik bir akvaryum yapılacak gibi duruyor şuan ama elimden geldiğince artırmaya çalışırım hacmi :) eğer bu şekilde yaparsam sıkıntı olmaz demi ? 
KASAKALAWE mi yoksa RED RAİNBOW mu :)
Yani aslında ben tamamen maddi manada yapmıyorum bu işi çünki lise yıllarımda ben bu hobiye kız arkadaşımdan fazla para harcamışımdır,kız arkadaşıma 10 harcadıysam ardından bi pet shopa gidip bu hobi için 15 harcamışımdır :) bu zamana kadar pekte para kazanmadım ticari kaygım yoktu ama şuan üniversitede olup birazda maddi kazanç elde etmek istedim sadece ve elimde bi miktar para varken onuda en güzel şekilde hayalime harcamak istedim. Red Rainbow için karar kıldım ama şuan tek sıkıntı akvaryumun litresi 160 litrelik akvaryumum var şuan 4 5 hafta onun içinde kalmaları gerekiyor bu sıkıntı oluşturur mu ?Damızlık balık getireceğim ben 2erkek6 dişi olarak yani çiftleşmede falan sıkıntı olupda birbirlerine vurmazlar değil mi arkadaşlar ?
KASAKALAWE mi yoksa RED RAİNBOW mu :)
Peki hocam 2erkek 6 dişi red rainbow F0 olan türü 160 litrede düzenli su değişimi ve yemleme ile beslenir mi ?KaPTaN2012-06-27 04:38:05

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.