ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lainus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2011 02:25
Son Ziyaret:
11 Mayıs 2019 06:30
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emin Gelen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Emin Gelen

SON 10 MESAJI

Green Terror
Kuyruk kısmında 3. resimde de biraz belli oldugu gibi bi uzantı yok. Zaten dişi olma ihtimali vermemin en büyük sebeblerinden biri de o. Rengi çok parlak değil. Akvaryumda bir tane de ufak var onun hem uzantısı hem rengi çok daha belirgin. Aslında büyüğü erkek küçüğü dişi olarak istemiştim ama sanırım tam tersi gelmiş balıklar :(
Green Terror

Resimdeki balığın cinsiyeti hakkında düşünceniz nedir acaba ?

Green Terror
Bendekiler de bunlar. Henuz cinsiyetlerini tam çözemedim. Fotolar tlf la çekilmesinden dolayı biraz bulanık olsalar da elimden geldiğince belirgin çekmeye çalıştım.


Balık nakliyesi
Istanbul-Balıkesir arası otobüsle bi kaç kez balık götürdüm poşetle. İçindeki hava boşlugunu fazla tutmaya çalışıp bağlamıştım agzını poşetin. Dinlenme tesisinde mola verdiğimizde poşetin agzını açıp suyu hafif dalgalandırdıktan sonra tekrar bağlamıştım, bu şekilde sorunsuz 3-4 defa götürdüğüm oldu.Götürdüğüm balıklar da ciklet tarzı daha dayanıklı olabilecek türler değildi, moli kılıç lepistes gibi daha zayıf türlerdi.  Bir sorun çıkacağını sanmam
Carpinte çiftimin yumurta dizişi
Özellikle taşın rengi yumurtaların belirgin olarak görünmesini sağlamış. Nerdeyse karşıdan tek tek yumurtalar sayılacak :) Umarım kayıpsız büyütürsünüz yavruları, hayırlı olsun.
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Diğer akvaryum hazır ve içi dolu oldugu için su takviyesi yapamayacağımı düşünerek sormuştum aslında soruyu, ama sonradan kova yardımıyla ordaki suyun hemen hemen yarısını bu akvaryuma burdan da orayı dolduracak kadarını oraya eklersem yavrular suya alışmakta zorluk çekmez diye düşünüyorum. Ayrıca maşaallah larınızı eksik etmezseniz sevinirim gerçekten çok hareketliler (nazar değmesin). Gece uyandıgımda falan ışığı açarsam direk ne oluyoruz dercesine bir oraya bir buraya koşuşturuyorlar, sonradan ışığa alışınca hepsi sakinleşiyor :)
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Merhabalar,
Resimlerde görülen yavru zebralarımı (bir kaç tane de kılıç var aralarında) daha çabuk boy atmaları ve rahat gelişebilmeleri için sizce yavrulukta beslemeye devam mı etmeliyim? Yoksa elimdeki 70-22-30 içinde balık olmayan kurulu akvaryuma mı almalıyım?


lainus2011-02-13 16:28:11
Isıtıcı problemi
95 50 50 lik akvaryumumda 200 vattlık ısıtıc kullanıyorum. Dereceyi 30 a ayarlamama ragmen  su ortalama 21 22 derecedeyken ısıtıcı duruyor. Acaba bunun sebebi nedir ?

Dip Not: Akvaryum tamamen dolu değil üst kısımdan bir 10cm boşluk var. Ayrıca dereceyi aslında 28 de sabitliycem ama su ısınmadıgı için şimdilik 30 da.
raven2011-02-13 14:16:22
Green terror ve zebralar için bitki tavsiyesi
[QUOTE=Köksal Gürkan]
Önce bi araya gelip tanışırız. Ardından bir çok konuda yardımcı oluruz. O kadar dükkan tutacak bir uğraş olduğunu düşününce balık veya bitki almak için İstanbul içerisinde uzun mesafe de olsa sanırım gider alırsınız. Anadolu yakasında da Avrupa yakasında da değişik yerler var. Sırası geldikçe hepsini öğrenip ziyaret edersiniz.
[/QUOTE]

Elbette, hala uyumayıp amerikan rüyasını 150 lere kadar okumuş olan biri olarak, yol gitmekten çekinmem Tebessüm


Bu arada az önce farkettim diğer köşedeki zebralarda yavrulamış. Daha yumurtalarını bile görmemiştim halbuki Tebessüm


Bu resimdeki yavrular beyaz anne ve babadan olduğu için tümü beyaz olur diye düşünüyorum ama önceki çiftin yavruları sizce ne renk olur ? Anne çizgili baba beyaz
lainus2011-01-11 09:11:20
İşte Amerikan Rüyası
[QUOTE=Köksal Gürkan]Yeni bir üye amerikana merak salmış. Buraya yazması için yönlendirdim. Sanırım biraz teşvik gerekiyor.

http://www.akvaryum.com/forum/green_terror_ve_zebralar_Icin_bitki_tavsiyesi_k435799.asp
[/QUOTE]

Abi buraya da yazıcam inşallah da malum daha okumakla meşgulum. Daha 90 lardayım 700 e varmak bayaa zaman alıcak gibi görünüyor. Zaten başka bişey yaptığım yok, sürekli pc başında konuyu okuyorum. 3 senelik deneyim var konuda atlayıp da direk sonuna varmak istemiyorum, ne kadar çok şey ögrenirsem o kadar iyiUtangaç

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.