ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
what!!!!!
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Kasım 2010 16:57
Son Ziyaret:
28 Ocak 2013 03:46
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fuat B.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yalova
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fuat B.

SON 10 MESAJI

rafya mı,yapay bitki mi ?
Tesekkür ederim.%50 su değişimi yapıp bitkilerimin 1 kısmını diktim duruma göre diğerlerinide ekleyecegim.Olumsuz birsey olursa dediğiniz gibi rafya kullanacağım..
yeni betam bio colors copper ct
Tesekkür ederim...Hamza Bey betaları bırakın yüzmeyi,hareket bile edemedikleri bardaklara koymak kabul edilemez birsey.Petshop sahiplerine cok iş düşüyor,satarken balığa gereken üzeni gösterseler ve alan kişiyi güzelce bilgilendirseler.Hersey çok farklı olacak.Ama petshoplar paranın derdinde oldukları için bu balığı satarken bardakta yasayabilen balık diye satıyorlar.Alan kişiler bile balığın adının beta olduğundan habersiz bardakta yasayan balık diye alıyorlar ve cevrelerindekilere ''balık aldım bardakta yasıyor,hiç uğrasmıyorum,acayip ilginç ''diye bahsediyorlar.Böylelikle arkadaslarıda aynı uygulamayı yaparak bettaları bardaklara mahkum ediyorlar.

Bence herkez yapacağı seyi öncelikle kendine yapılmıs sekilde hayal etmeli ve kendine yapılmasını istemediği birseyi baska canlılara yapmamalı.Sonuçta bir insanı alısveriş merkezlerinde olan deneme kabinlerine kapatsak ve sadece yemek ve su versek,uygun olurmu.Betalara yapılanda buna benziyor..
yeni betam bio colors copper ct
Vt nin dişisi var ve gayet mutlular.Ct nin dişisini bulamadığım için elimde renk olarak en uygun yukarıdaki hm dişisi vardı.Aslında melez yaratmayı sevmiyorum ama ct nin dişisini bulamazsam mecburen hm dişisini kullanacağım..
yeni betam bio colors copper ct
Üretimde kullanacağım yeni çiftimi sizlerle paylasmak istedim.

erkek ct:

dişi hm:


buda suanda üretimde olan vt:


yavru ct lerin fotolarını cekemedim en kısa zamanda ekleyeceğim :)
s_oneal2011-04-14 00:21:45
rafya mı,yapay bitki mi ?
Ömer Bey akvaryuma yeni ilave ettiğim balıklardan biri beyaz benek oldu ve birkac balıkta sürtünmeye basladı.Yüzerken ani karides sıçraması gibi birden hareket yapıorlar ve bazen sürtünü
yorlar.Parzit benimde aklıma geldi ama benekleri görünce tuz uyguladım..
rafya mı,yapay bitki mi ?
Bitkili canlı doğuran akvaryumumda aniden sürtünmeler ortaya cıkınca tuz atmak ve sıcaklığı yükseltmek zorunda kaldım.bitkileri akvaryumdan cıkararak beta akvaryumuma diktim.Bu yüzden yavruların saklanacak yerleri kalmadı.Kararsız kaldığım konulara gelince ;

1) Sizce yavrular için rafyamı kullanmalıyım yoksa yapay bitkimi,hangisi daha sağlıklı olur.yapay bitkiler daha cok göze hitap ediyor ama salınım yapmasından korkuyorum...

2) Ana akvaryumumda her hafta %25 su değişimi yapıyorum.akvaryumum bu sekilde tuzdan arınırmı,bitkilerimi tekrar dikebilirmiyim,bir sorun olur mu?

Tecrübeli kişilerin tavsiyelerine ihtiyacım var..
Zebralarım akvaryumda hırçınlaştı
Necip bey resimdeki balık dişi bir zebradır.
Zebra cilet yumurta ayırımı
Yumurtaları ayırdım demişsiniz,bu çok yanlıs bir davranıs.Erkek ve dişi balık yumurtaların üzerinde yüzgeclerini sallayarak yumurtaları havalandırırlar,mantarlasan yumurtaları yiyerek temizlerler.Siz yumurtaları ayırdığınız için yumurtaların mantarlasma ihtimali yüksek.İnsallah sorun çıkmaz sizde yavrularınıza kavusursunuz...
Zebralarım akvaryumda hırçınlaştı
Balığı ayırıp akvaryum dekorunu değiştirdikten sonra balığı akvaryuma koyarsanız kavga kesilebilir..Tabii 2 zebrada erkekse çok ağır kavgalar olabilir,böyle bir durumda tek care erkeği dişi bir balıkla değiştirmektir.
zebra
Bitki konulabilir ama bu hayvanlar doğası gereği kumu tasırlar,dekorları hareket ettirirler.Bu yüzden bitkiler kumdan sökülür ve suda savrulurlar.Anubias gibi sert bitki türlerini kayalara sabitleyerek kullanabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.